به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در سیو دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مصلای تهران، بتول زاهدیفر امشب در سلسله نشستهای تخصصی که با موضوع مرجعیت بانوان از منظر قرآن کریم در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود بارها به مرجعیت بانوان تاکید داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه بانوان در موضوعات اشراف بیشتری نسبت با آقایان دارند، مطرح کرد: در موارد متعددی شاهد هستیم فتوایای یک مجتهده بعضا متفاوت است.
استاد جامعه الزهرا(س) با بیان اینکه بانوان نقش تاثیرگذاری و الگوسازی دارند، عنوان کرد: بانوان در ساحتهای مختلف خانواده دارای نقش موثر هستند.
وی با اشاره به اینکه برای تمدنسازی نوین باید بحث مرجعیت بانوان با کیفیت بیشتری مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بزرگان حوزه در پیش از قرن دهم هیچ شرط و قیدی برای ذکور بودن مرجعیت نداشتهاند و این شرط از قرن دهم به بعد مطرح شده است.
زاهدی فر با بیان اینکه شرایط زمان فقیه را به سمت بیان موضوعات مختلف میبرد، تصریح کرد: شرایط جامعه گذشته به گونهای نبوده است که احساس نیاز مرجعیت بانوان حس شود، درنتیجه فقها نیز در این خصوص نظری نداشتهاند.
وی با اشاره به اینکه البته در طول تاریخ بانوان درخشان بسیاری داشتهایم، یادآور شد: در قرآن کریم صفات احکام اسلامی میان بانوان و آقایان مشترک است.
استاد جامعه الزهرا(س) با بیان اینکه باید سوال دلیل ممنوعیت بانوان از مرجعیت، مطرح شود، گفت: سیره پیامبر(ص) این بوده است که نوعا در جنگها و سفرها یکی از همسران خود را با خود میبردند.
وی با اشاره به اینکه در بخشی از موضوعات ازجمله مباحث زنانگی، یک زن، شناخت بیشتری نسبت به آقایان دارد، اظهار کرد: زمانی که میتوانیم به یک اعلمیت برسیم، نباید این اجازه از بانوان گرفته شود.
زاهدی فر با بیان اینکه فضل با فضیلت متفاوت و تجهیز مرد به وسیله خداوند یک فضل است، مطرح کرد: برای اینکه قیومیت مرد را به سایر محورها توسعه دهیم باید دلیل داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه امروز مرجعیت زنان بر زنان را نیز نمیپذیرند، عنوان کرد: اگر مرجعیت به اثبات برسد، بسیاری از مباحث دیگر نیز ذیل آن به اثبات میرسد.
انتهای پیام
نظر شما