شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۹
نهج‌البلاغه در مسیر تبیین قرآن کریم است

حوزه/ عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران با اشاره به اینکه رابطه نهج البلاغه و قرآن در دو عرصه سبک و معنا قابل ارزیابی است، گفت: سخن امیرالمومنین علی(ع) در نهج البلاغه در مسیر تبیین قرآن کریم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در سی‌و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای تهران، مجید معارف امشب در دومین جلسه از سلسله نشست‌های علمی با عنوان «نهج‌البلاغه پژوهی دیجیتال» که با موضوع «رابطه قرآن و نهج‌البلاغه» در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: قرآن از نظر بلاغت و نظم هم‌آورد می‌خواند ولی کسی نتوانسته‌ است مانند آن را بیاورد.

وی با اشاره به اینکه نهج البلاغه نمونه اعلای سخن عربی است که توسط خدا نیست، مطرح کرد: سخن امیرالمومنین(ع) از نظر بلاغت در بین سخن خداوند و مردم قرار دارد و از بین مردم کسی نمی‌تواند حتی نزدیک به نهج البلاغه سخن بگوید.

عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های قرآن کریم ایجاز است و به همین دلیل کشش تفسیری پیدا می‌کند، عنوان کرد: نهج البلاغه نیز مبتنی بر صنعت ایجاز است.

وی با اشاره به اینکه رابطه نهج البلاغه و قرآن در دو عرصه سبک و معنا قابل ارزیابی است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال از منظر شباهت محتوایی، خداشناسی در نهج البلاغه و قرآن کریم اتحاد جهت دارد.

معارف با بیان اینکه در عرصه پیامبرشناسی نیز قرآن و نهج البلاغه هم‌سو هستند، تصریح کرد: در نمونه‌هایی حتی اتحاد واژگانی قرآن و نهج البلاغه نیز یکی است.

وی با اشاره به اینکه سخن امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه در مسیر تبیین قرآن کریم است، یادآور شد: کتاب ارتباط نهج البلاغه با قرآن سعی کرده‌ است تا اندازه‌ای ارتباط این دو سخن را نمایش دهد.

انتهای پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha