یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴
سبک زندگی اسلامی راه رسیدن به کمال و سعادت است

حوزه/ استاد مدارس علمیه خواهران با بیان اینکه عمل به قرآن کریم، مانع گمراهی انسان و باعث صعود به قله‌های کمال می‌شود، گفت: تربیت صحیح خانواده و استفاده شایسته از نعمت‌های الهی، از ارکان اساسی سبک زندگی اسلامی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، خانم برادران افتخاری، استاد مدارس علمیه خواهران در حلقه معرفتی طلاب معتکف در حرم مطهر رضوی، با اشاره به شخصیت والای حارث همدانی و جایگاه رفیع او در نزد امام علی(ع)، این نامه را نه یک مکاتبه معمولی، بلکه یک میراث ماندگار برای تمام عصرها و نسل‌ها توصیف کرد.

وی با تاکید بر اینکه حارث همدانی از قبیله همدان یمن و از یاران صدیق و وفادار حضرت امیر(ع) بود، افزود: این نامه، پاسخی است به دغدغه‌ها و پرسش‌های یک مومن در جستجوی راه درست زندگی، و از این رو، حاوی نکاتی است که برای همه ما در هر زمان و مکانی، راهگشا و الهام‌بخش است.

برادران افتخاری سپس به تشریح محورهای اصلی این نامه پرداخت و هر یک از این محورها را با استناد به آیات قرآن کریم، روایات معصومین(ع) و آموزه‌های اخلاقی و تربیتی اسلام، تبیین کرد.

وی با تاکید بر اهمیت تمسک به قرآن کریم به عنوان راهنمای زندگی، اظهار داشت: قرآن، ریسمان محکمی است که از سوی خداوند متعال به سوی ما آویخته شده است. یک سوی این ریسمان در دست قدرت الهی است و سوی دیگر آن در اختیار ما، چنگ زدن به این ریسمان، مانع سقوط و گمراهی انسان می‌شود و نیز او را به سوی قله‌های رفیع کمال و سعادت، صعود می‌دهد.

این استاد مدارس علمیه خواهران اضافه کرد: قرآن، نه تنها یک کتاب مقدس، بلکه یک برنامه جامع زندگی است که عمل به آن، ضامن خوشبختی و رستگاری در دنیا و آخرت خواهد بود.

قدرشناسی نعمت‌های الهی

وی با اشاره به لزوم قدردانی از نعمت‌های الهی، گفت: خداوند متعال، نعمت‌های فراوانی را به ما ارزانی داشته که هر یک از آن‌ها، فرصتی برای رشد و تعالی است. این نعمت‌ها، می‌توانند ظاهری باشند، مانند مال و ثروت، و نیز باطنی، مانند عقل، هوش، استعداد و سلامتی. وظیفه ما این است که از این نعمت‌ها به درستی استفاده کنیم و آن‌ها را در راه رضای خداوند به کار گیریم.

اولویت‌بخشی به تربیت خانواده

برادران افتخاری با تاکید بر اهمیت تربیت صحیح فرزندان و اعضای خانواده، بیان داشت: خانواده، سنگ بنای جامعه اسلامی است و تربیت صحیح اعضای آن، نقش بسزایی در سعادت و پیشرفت جامعه دارد. ما باید در تربیت فرزندان خود، فضائل اخلاقی، ارزش‌های دینی و آداب و رسوم اسلامی را به آن‌ها بیاموزیم و آن‌ها را برای ایفای نقش موثر در جامعه آماده کنیم. این تربیت، باید با مهربانی، صبر و حوصله همراه باشد و از هرگونه خشونت و اجبار پرهیز شود.

وی با اشاره به تاثیر همنشین بر شخصیت انسان، خاطرنشان کرد: همنشین، آیینه تمام‌نمای شخصیت انسان است. انتخاب دوست و همنشین شایسته، نقش مهمی در سعادت و موفقیت ما دارد. ما باید از همنشینی با افراد بد و کسانی که اخلاق و رفتار ناپسندی دارند، پرهیز کنیم و با کسانی دوست شویم که ما را به یاد خدا می‌اندازند و در راه رسیدن به کمال، یاری می‌کنند. دوستی با افراد خردمند، عالم و متقی، باعث رشد و تعالی ما می‌شود.

استاد حوزه علمیه خراسان با تشریح حکمت سکونت در شهرهای بزرگ، گفت: زندگی در شهرهای بزرگ، فرصت‌های بیشتری را برای کسب علم، تجربه و تعامل با افراد مختلف فراهم می‌کند. شهرهای بزرگ، محل تجمع علما، فضلا و اندیشمندان هستند و ما می‌توانیم از دانش و تجربیات آن‌ها بهره‌مند شویم. البته باید توجه داشت که هدف از سکونت در شهر بزرگ، صرفاً برخورداری از امکانات مادی نیست، بلکه استفاده از فرصت‌های معنوی و علمی آن است.

برادران افتخاری با تاکید بر اهمیت مدیریت زمان و پرهیز از اتلاف آن، اظهار داشت: وقت، گرانبهاترین سرمایه انسان است و باید از آن به درستی استفاده کرد. ما نباید وقت خود را صرف امور بیهوده و بی‌فایده کنیم و باید آن را در راه کسب علم، خدمت به خلق و انجام اعمال نیکو به کار گیریم. پرهیز از امور لغو و بیهوده، باعث افزایش بهره‌وری و موفقیت ما در زندگی می‌شود.

این مدرس حوزه علمیه خواهران با اشاره به اهمیت اخلاص در عبادت و دوری از ریا و خودنمایی، گفت: عبادت، پل ارتباطی بین انسان و خداوند متعال است و باید با اخلاص و نیت پاک انجام شود. ریا و خودنمایی، باعث از بین رفتن ارزش عبادت می‌شود و ما را از قرب الهی دور می‌کند. ما باید در تمام اعمال و عبادات خود، تنها رضای خداوند را در نظر داشته باشیم و از هرگونه خودنمایی و تظاهر پرهیز کنیم.

برادران افتخاری با تاکید بر لزوم مدارا با نفس و پرهیز از تحمیل بیش از حد به آن، بیان داشت: نفس، مرکب راهوار انسان به سوی کمال است و باید با آن با مهربانی و مدارا رفتار کرد. تحمیل بیش از حد به نفس، باعث خستگی، دلزدگی و دوری از عبادت می‌شود. ما باید با شناخت استعدادها و توانایی‌های خود، برنامه‌ای متناسب برای عبادت و خودسازی داشته باشیم و به تدریج در مسیر کمال گام برداریم.

وی با اشاره به تاثیر نشاط و شادابی بر سلامت جسم و روح، خاطرنشان کرد: حفظ نشاط و شادابی، نقش مهمی در سلامت جسم و روح دارد. ما باید با انجام فعالیت‌های ورزشی، تغذیه سالم، استراحت کافی و تفریحات سالم، نشاط و شادابی خود را حفظ کنیم، چراکه شادی و نشاط، باعث افزایش انگیزه و انرژی ما برای انجام امور خیر می‌شود.

برادران افتخاری در پایان سخنان خود، این نامه ارزشمند را یک نقشه راه برای زندگی سعادتمندانه توصیف کرد و از طلاب معتکف خواست تا با مطالعه دقیق و عمل به آموزه‌های آن، زندگی خود را در مسیر رضای خداوند متعال قرار دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha