یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۵
حوزه علمیه قم در علوم قرآنی از الأزهر جلوتر است

حوزه/ استاد جامعه المصطفی العالمیه گفت: در قم طی ۱۰۰سال اخیر رشته علوم و تفسیر قرآن کریم احیا شد و این امر یکی از نعمت‌های بزرگی است که عمده پیشرفت آن، پس از انقلاب اسلامی اوج گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در سی‌و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی امشب نشست تخصصی با عنوان «نوآوری‌های حوزه در عرصه تفسیر» که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: حوزه علمیه قم یک معنای خاص و یک معنای عام دارد.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه خاص قم به معنای مدرسه فیضیه ولی حوزه علمیه عام قم به معنای تمام نهادها و موسسات وابسته به حوزه علمیه است، مطرح کرد: نخستین دوره تفسیر علوم قرآن مرتبط با صدر اسلام و زمان پیامبر اسلام(ص) است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه این تفسیر در دوره امام باقر(ع) و امام صادق(ع) رشد بسیاری پیدا کرد، عنوان کرد: از قرن ششم تا قرن نهم دوره رکود تفاسیر بود که علت اصلی آن حمله قوم مغول بود.

وی با اشاره به اینکه در قرن دوازدهم و سیزدهم نیز به دلیل ورود استعمار به جهان اسلام شاهد رکود هستیم، خاطرنشان کرد: در قرن چهاردهم هجری شمسی و قرن پانزدهم هجری قمری دوره اوج و شکوفایی بوده است.

رضایی اصفهانی اضافه کرد: در نتیجه می‌توان عنوان کرد که با احیای حوزه علمیه قم توسط شیخ عبدالکریم حائری، جهش و شکوفایی ویژه‌ای در عرصه تفسیر قرآن کریم رقم خورد.

وی با بیان اینکه نوآوری‌ها در دو دسته علوم قرآن و تفسیر قرآن هستند، تصریح کرد: در ۱۰۰ سال اخیر در حوزه علمیه قم و مجامع شیعی شاهد احیای علوم قرآنی نیز بودیم.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه نظریه‌پردازی‌ها در علوم قرآنی یکی از نوآوری‌ها در این ایام بود، یادآور شد: یکی از نظریه‌پردازی‌های انجام شده با عنوان روح قرآن کریم است.

وی با بیان اینکه تفاسیر میان رشته‌ای نسل جدیدی از تفاسیر هستند، گفت: این تفاسیر در کشور مصر به وجود آمده‌اند که ما نمی‌توانیم از آن عبور کنیم.

رضایی اصفهانی با اشاره به اینکه تفسیر دارای اقسام متعدد و مختلفی است، بیان کرد: تمام مدل‌های تفسیر که امروز به وجود آمده است به برکت حوزه علمیه قم است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ رشته قرآنی و حدیثی داریم، اظهار کرد: در عرصه علوم‌ قرآنی از دانشگاه الازهر مصر جلوتر هستیم و این به برکت حوزه علمیه قم است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه مرجعیت علمی قرآن کریم یکی از نوآوری‌های مقام معظم رهبری است، مطرح کرد: در قم طی ۱۰۰ سال اخیر علوم قرآن و تفسیر قرآن کریم احیا شد و این یکی از نعمت‌های بزرگی است که عمده آن پس از انقلاب اسلامی اوج گرفت.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha