به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمانشاه، حجت الاسلام حسین صلاحی در جمع نمازگزاران روزه دار مسجد حضرت قمر بنی هاشم(ع) شهرک جهاد کرمانشاه، ضمن عرض تسلیت بمناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری (س)، به بررسی نقش بی بدیل وی در پیشبرد اسلام و حمایتهای بیشائبهای که از پیامبر اکرم (ص) در دوران سخت آغازین دعوت اسلامی داشتند، پرداخت.
حجت الاسلام صلاحی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه (سلام الله علیها) نه تنها اولین بانویی بودند که به پیامبر اکرم (ص) ایمان آوردند، بلکه با حمایتهای مالی و جانی خود، پایههای اسلام را استوار کردند، گفت: اگر این حمایتها نبود، شاید پیامبر (ص) در رسالت جهانی خود آنگونه که شایسته بود، توفیق نمییافت.
معاون آموزش حوزه علمیه کرمانشاه گفت: حضرت خدیجه کبری(ع)، در دوران محاصره شعب ابیطالب، همراه پیامبر(ص) و مسلمانان، سختیهای بسیاری را تحمل کردند و سرانجام سه سال قبل از هجرت و ده سال پس از بعثت، در همان سالی که حضرت ابوطالب (ع) نیز دار فانی را وداع گفتند، به دیار باقی شتافتند.
حجت الاسلام صلاحی، علت نامیدن « عام الحزن » (سال اندوه) ، در یک دهه بعد از پعثت پیامبر عظیم الشأن را دلیل از دست دادن دو حامی بزرگ پیامبر (ص)، دانست و گفت: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) نه تنها در دوران حیات خود، بلکه با ایثارگریهای بینظیرشان، درسهای بزرگی برای همه مسلمانان به جای گذاشتند.
وی افزود: زندگی حضرت خدیجه (س) را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: بخش اول، قبل از ازدواج با پیامبر (ص) و بخش دوم، پس از ازدواج تا زمان رحلت ایشان،
در بخش اول، حضرت خدیجه (س) به عنوان یکی از بزرگترین تاجران مکه شناخته میشد و با مدیریت کاروانهای تجاری، ثروت قابل توجهی را به دست آوردند، ایشان با آگاهی از نشانههای پیامبر آخرالزمان در کتب آسمانی، همواره در انتظار ظهور ایشان بودند و خود را برای یاری رساندن به حجت خدا آماده کردند.
معاون آموزش حوزه علمیه کرمانشاه ، با بیان اینکه پس از ازدواج با پیامبر (ص)، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تمام دارایی خود را در راه اسلام و تبلیغ دین خدا صرف کردند، گفت: آن مخدره نه تنها از نظر مالی، بلکه با حمایتهای عاطفی و روحی خود، نقش مهمی در تقویت روحیه پیامبر (ص) در دوران سخت محاصره و آزار مشرکان داشتند.
حجت الاسلام صلاحی، با تأکید بر اینکه که درسهای زندگی حضرت خدیجه (س) برای همه مسلمانان، به ویژه در عصر حاضر، بسیار ارزشمند است، خاطر نشان کرد: وی به ما میآموزند که چگونه باید منتظر حجت خدا بود و خود را برای یاری رساندن به ایشان آماده کرد و این آمادگی تنها با شعار دادن محقق نمیشود، بلکه نیازمند تلاش، ایثار و فداکاری در راه دین است.
معاون آموزش حوزه علمیه کرمانشاه ، گفت: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) الگویی بینظیر برای همه زنان و مردان مسلمان هستند که نشان دادند چگونه میتوان با ایمان راسخ و ایثارگری، در راه خدا گام نهاد و از هیچ تلاشی دریغ نکرد.
نظر شما