به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در سیو دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مصلای تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید منذر حکیم امشب در نشست تخصصی با عنوان «معرفی دانش نسب شناسی با محوریت سیادت» که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: انسان بر اساس ارزشهایی که خداوند برای او نهادینه کرده است، تعالی و تکامل پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه خداوند انسان را خلیفه خود قرار داده است، مطرح کرد: انسان برای رسیدن به این جایگاه باید صفات الهی را در وجود خود نهادینه کرده و تجلی ببخشید.
رئیس پژوهشکده الذریه النبویه با بیان اینکه انسانها باید در بستر خانوادهها تربیت شده و مسیر کمال را طی کنند، عنوان کرد: امیرالمومنین(ع) میفرمایند باتقواترین مردم کسی است که تمام کمالات الهی را در خود جمع کرده باشد.
وی با اشاره به اینکه خداوند در آیات ۳۳ و ۳۴ سوره آل عمران به موضوع نسب اشاره دارند، خاطرنشان کرد: خداوند وجود را بر اساس عدل و داد سرشته است و انتخاب الهی براساس فراهم شدن ارزشهای الهی است.
حکیم با بیان اینکه انسانهایی که مانند معصومین از آلودگیها به دور باشند، مورد انتخاب خداوند قرار میگیرند، تصریح کرد: خداوند تمام صفات نیکو پیامبران را در خاتم الانبیاء(ص) تجلی بخشیده است.
وی با اشاره به اینکه خداوند برای سادات و ذریه نبوی جایگاه ویژهای قرار داده است، یادآور شد: مردم به واسطه نسب سادات به آنها احترام ویژهای بگذارند.
رئیس پژوهشکده الذریه النبویه با بیان اینکه نسب شناسی از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: ذریه نبوی یکی از شاخههای علمی بسیار ارزشمند در تاریخ اسلام است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته پژوهشکدهای در راستای تحقیق ذریه نبوی پیشنهاد شد، بیان کرد: حوزه علمیه قم گرایش نسب شناسی در رشته تاریخ را به رسمیت شناخت و در درختواره علوم حوزوی قرار داد.
حکیم با بیان اینکه رشته نسب شناسی در سطح کارشناسی ارشد برنامهریزی، تدوین و به تصویب وزارت علوم رساندیم، اظهار کرد: این رشته از خردادماه ۱۴۰۳ به برنامه درسی طلاب اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه نسب شناسی یک علم است که مجموعهای از دانشها را میطلبد، مطرح کرد: مسئولیت سادات و ذریه نبوی یک مسئولیت سنگین و تاریخی است.
انتهای پیام
نظر شما