خانم گیتی فیروزی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا (س) اراک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک، اظهار داشت: مهمترین انتظاراتی که تمام انبیاء و اولیاء از بندگان خدا، داشته اند و دارند این است که مردم در کارها و رفتارها، خدا محور باشند و رضایت الهی و خداوندی را در تمام امور محور و اساس قرار دهند، امام حسن مجتبی (ع) نیز که خود خدا محور و سرا پا اخلاص بود، از امت اسلامی و شیعیان خویش توقّع و انتظار دارند که رضایت الهی را محور فعّالیت خویش قرار دهند.
وی گفت: این توقّع را گاه با بیان زبان مردم محوری و خارج شدن از محور رضایت الهی ابراز می دارد، آنجا که فرمود:مَنْ طَلَبَ رِضَی اللّهِ بِسَخَطِ النّاسِ کَفاهُ اللّهُ اُمُورَ النّاسِ وَ مَنْ طَلَبَ رِضَی النّاسِ بِسَخَطِ اللّهِ وَ کَّلَهُ اللّهُ اِلَی النّاسِ، هر کس رضایت خدا را بخواهد هر چند با خشم مردم همراه شود؛ خداوند او را از امور مردم کفایت می کند و هر کس که با به خشم آوردن خداوند دنبال رضایت مردم باشد، خدا او را به مردم وا می گذارد.
فیروزی تاکید کرد: مخصوصا در ماه مبارک رمضان که ماه تمرین اخلاص و دستیابی به رضایت الهی است، این توقّع دو چندان می شود؛ چرا که هدف اصلی از ماه مبارک رمضان این است که امّت اسلامی و شیعیان برای فتح قلّه رضایت الهی مسابقه دهند و در پایان ماه، همه بر آن قلّه صعود کنند. رسیدن به رضایت الهی آرزوی تمام انبیاء بوده است.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا (س) اراک ابراز کرد: علم و دانش کلید خیرات و دستیابی به سعادت است. بدون دانش، نه راه سعادت معلوم است و نه حرکت ممکن؛ به همین جهت از مهم ترین مأموریتهای انبیا در طول تاریخ، تعلیم کتاب و آموزش مسائل دینی و تربیتی بوده، از مهمترین توقّعات امامان معصوم از شیعیان این است که اهل دانش و فراگیری حکمت باشند. خداوند تمام امکانات فراگیری دانش را در اختیار ما قرار داده است. لذا لازم است که از چشم و گوش و فرصتها بیشترین استفاده را ببریم و با فراگیری دانش، شک و شبهه را از دل و درون خویش بیرون برانیم.
فیروزی اظهار کرد: علم و دانش آنگاه نتیجه بخش و ثمرده خواهد بود که با تفکّر و تدبّر همراه باشد. خواندن و فراگیری قرآن نیز آنگاه مفید و مثمر خواهد بود که با تدبّر و تفکّر همراه شود. از مهم ترین انتظاراتی که امامان ما از شیعیان خویش داشته و دارند، این است که اهل اندیشه و تفکر باشند. آنان این توقّع را با بیانهای مختلف ابراز نموده اند.
وی تصریح کرد: فکر و اندیشه، و یا تامّل و تدبّر، آن گاه ارزش حقیقی و عینی خویش را نشان می دهد که منجر به عمل و تلاش و سعی و کوشش شود وگرنه تفکری که منهای عمل باشد، ارزش واقعی نخواهد داشت. در واقع فکری مطلوب و کارساز است که به عمل و تلاش بینجامد. یکی از انتظارات امام حسن (ع) این است که بندگان الهی در کنار علم و اندیشه، اهل تلاش و عمل باشند.
فیروزی ابراز کرد: نکته دیگری را که حضرت مجتبی (ع) علاوه بر اصل تلاش و عمل گوشزد می کنند و انتظار دارند که به آن توجّه شود، این است که انسان هم باید برای دنیا کار و تلاش کند و هم برای آخرت. کلام نغز و دلنشین امام حسن (ع) در این باره چنین است: وَ اعْمَلْ لِدُنْیاکَ کَاَنَّکَ تَعیشُ اَبَدا وَ اعْمَلْ لآخِرَتِکَ کَاَنَّک تموت غَدا. برای دنیایت چنان کار کن که گویا برای همیشه در این دنیاخواهی بود. و برای آخرتت نیز چنان سعی و تلاش کن که گویا فردا از دنیا خواهی رفت.
انتهای پیام. /
نظر شما