سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲
آغاز طرح «حماس» در حوزه علمیه خراسان

حوزه/ مدیر سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی حوزه علمیه خراسان، از آغاز اجرای طرح مطالعاتی «حماس» -حلقه‌های مطالعات اجتماعی و سیاسی- خبر داد و گفت: این طرح با هدف تربیت نیروهای جوان و متعهد در عرصه اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی طراحی شده و گامی در مسیر تحقق جهاد تبیین به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام خانعلی ابراهیمی، مدیر سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، با تاکید بر ضرورت جهاد تبیین و نقش محوری حوزه‌های علمیه در این مسیر، جزئیات طرح مطالعاتی جدید حوزه علمیه خراسان با عنوان «حماس» (حلقه‌های مطالعات اجتماعی و سیاسی) را تشریح کرد.

گامی برای تحقق جهاد تبیین

وی با اشاره به مسئولیت ذاتی حوزه‌های علمیه در تعمیق معارف اسلامی و انقلاب، گفت: طرح مطالعاتی حماس با هدف تربیت نیروهای جوان و خوش‌فکر در عرصه اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی به‌زودی اجرا خواهد شد.

حجت‌الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه این طرح، مقدمه‌ای برای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین است، به فرآیند طراحی این طرح اشاره کرد و افزود: طرح مطالعاتی حماس، حاصل صدها ساعت پژوهش و برنامه‌ریزی است. این طرح شامل سیرهای مطالعاتی متعدد در موضوعات اندیشه سیاسی اسلام و انقلاب است و تلاش دارد تا طلّاب حوزه را در جریان عمیق تفکر اسلامی و انقلابی قرار دهد.

مدیر سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان به جزئیات محتوایی طرح اشاره کرد و گفت: سیرهای مطالعاتی این طرح، موضوعات متنوعی از جمله آثار امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، آثار شهید مطهری، تاریخ اسلام و اهل‌بیت(ع)، تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی ایران و جریان‌شناسی فکری، فرهنگی و سیاسی را در بر می‌گیرد. این سیرها همچنان در حال تکمیل هستند و چشم‌انداز روشنی برای آشنایی طلاب با مبانی انقلاب و جریان‌های اجتماعی و سیاسی فراهم می‌کنند.

آغاز طرح با آثار امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب

حجت‌الاسلام ابراهیمی در توضیح مراحل اولیه این طرح گفت: بخش اول طرح مطالعاتی حماس، شامل سیر مطالعاتی آثار امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است. این بخش، بر مبنای منطقی مطالعاتی طراحی شده و شامل نزدیک به ۲۰ عنوان از کتاب‌های این دو شخصیت بزرگ انقلاب است. این سیر مطالعاتی در بخش عمومی برای آشنایی با منظومه فکری امامین انقلاب و نیز در بخش تخصصی برای عمق‌بخشی به این منظومه طراحی شده است.

حلقه‌های مطالعاتی دو ساله برای تربیت اساتید و محققین

وی درباره روند اجرای این طرح افزود: این طرح در قالب حلقه‌های مطالعاتی برگزار می‌شود و طلّاب مدارس علمیه در هشت مرحله طی حداکثر دو سال، آثار تعیین‌شده را مطالعه، مباحثه و آموزش خواهند دید. طلابی که مراحل ابتدایی را با موفقیت پشت سر بگذارند، به تدریج به عنوان اساتید، ناظران آموزشی و مبلغین عرصه مبانی انقلاب اسلامی فعالیت خواهند کرد.

مدیر سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه علاوه بر سیر مطالعاتی عمومی، دوره‌های تخصصی نیز برای این طرح طراحی شده است، گفت: این دوره‌ها با هدف تربیت اساتید و مدرسان متخصص حوزه اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی اجرا خواهند شد، همچنین دوره تخصصی در چهار مرحله فصلی، طی مدت یک سال برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان می‌توانند پس از اتمام موفق دوره عمومی، در این دوره تخصصی نیز حضور یابند.

آخرین مهلت ثبت‌نام تا ۲۰ فروردین

وی در پایان تاکید کرد: مهلت ثبت‌نام در طرح مطالعاتی حماس تا ۲۰ فروردین‌ماه خواهد بود. طلاب می‌توانند برای ثبت‌نام به مسئولان تربیتی تبلیغی مدرسه محل تحصیل و یا از طریق پرتال طلبگی نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایند.

گفتنی است؛ مشارکت در این طرح به معنای ورود به مسیری علمی و معنوی برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در جهاد تبیین است، که مهمترین شاخصه آن توانمندی در ارائه درست منظومه فکری امامین انقلاب است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha