جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۷
اخلاص یکی از عوامل مؤثر در قبولی اعمال است

حوزه/ مبلغ مؤسسه آموزش عالی ریحانة الرسول ساوه گفت:یکی از عوامل موثر در قبولی اعمال و دریافت پاداش، داشتن اخلاص و پرهیز از ریا است.

خانم فاطمه الماسی، مبلغ مؤسسه آموزش عالی ریحانة الرسول ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک در شرح دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان با اشاره به تلاش‌های مومنان در این ماه برای انجام بهترین اعمال، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، انسان‌های معتقد می‌کوشند که بهترین اعمال خود را انجام دهند و پیوسته در سعی و تلاش و کوشش هستند، گرسنگی و تشنگی را تحمل می‌کنند، خواب را کم نموده و قرائت قرآن را افزایش می‌دهند، در جهت رضای خداوند می‌کوشند و سعی می‌کنند اعضا و جوارح خود را از گناه محفوظ دارند.

وی افزود: تمام این تلاش‌ها و سعی و کوشش‌ها به امید رضایت خدا و پاداشی است که خداوند قرار است اعطا کند.

الماسی تصریح کرد: در اولین جمله دعای روز بیست و ششم، از خداوند پاداش همین مجاهدت‌ها و سعی‌ها را درخواست می‌کنیم: «اللهم عجل سعیی فیه مشکورا». اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که هر عملی شایستگی دریافت پاداش ندارد، چه بسا انسان در ظاهر اعمال زیادی هم انجام داده باشد، اما در نهایت چیزی نصیب او نشود.

مبلغ موسسه آموزش عالی ریحانة الرسول ساوه با تاکید بر اهمیت اخلاص و پرهیز از ریا در قبولی اعمال، بیان کرد: یکی از عوامل موثر در قبولی اعمال و دریافت پاداش، داشتن اخلاص و پرهیز از ریا است.

وی اضافه کرد: از دیگر عوامل مهم در این باب، داشتن ایمان و عمل خیر و آخرت طلبی است، برای کلمه پاداش از واژه «مشکورا» استفاده شده، یعنی خداوندا، تلاش‌هایمان را پاداش بده، اما از زاویه دیگر می‌توان اینطور گفت که منظور از مشکورا این است که پاداش ما را از نوع شکر قرار بده.

الماسی با اشاره به انواع شکر، خاطرنشان کرد: شکر بر سه نوع قلبی، زبانی و یا عملی است، شکر قلبی یعنی باور به اینکه همه نعمت‌ها از خداست. شکر زبانی یعنی گفتن الحمد لله و شکر عملی یعنی به کار گیری نعمات خدا در راه طاعت و پرهیز از به کارگیری آنها در معصیت پروردگار، در علم اخلاق، شکر در دسته منجیات، یعنی چیزهایی که انسان را نجات می‌دهند قرار داده شده است، بنابراین طبق نکات گفته شده منظور از این جمله یعنی خدایا سعی و تلاش مرا به عنوان شکر از نعماتت قرار بده.

وی به شرح فرازهای دیگر دعا پرداخت و اظهار کرد: فراز دوم دعا درخواست پوشاندن و مخفی کردن گناهان است: «ذنبی فیه مغفورا». مغفرت مستقیماً دست پروردگار است و از نام‌های خداوند غفور و غفار یعنی بسیار آمرزنده است.

الماسی ابراز کرد: در فراز سوم از خداوند می‌خواهیم اعمال ما را قبول نماید: «عملی فیه مقبولا». این فراز در تایید و شرح فراز اول است، در فراز اول به خداوند عرضه داشتیم، سعی و عملمان را پاداش بده بدیهی است هر عملی پاداش نخواهد گرفت، بلکه تنها اعمال مقبول درگاه حق، لایق پاداش هستند و دوباره در این قسمت از خدا درخواست می‌شود که اعمال انسان را قبول کند. از شروط قبولی اعمال، اخلاص، تقوا و ولایت امام علی (ع) و خاندان ایشان علیهم السلام است.

این فعال فرهنگی بیان کرد: فراز چهارم هم در تاکید فراز دوم می‌باشد: «عیبی فیه مستورا». عیب به معنای کمبود و نقص می‌باشد، یعنی خدایا اگر در اعمال انسان کمبود و نقص و خللی وجود دارد، آنها را بپوشان و از آنها در گذر و در فراز آخر «یا اسمع السامعین» ذکر شده که ای خدایی که از همه شنواتری، شنوایی که کثرت ندای بندگان باعث مشغولیت او نمی‌شود که از دیگری باز بماند و هم اینکه منتظر ندای بنده است تا به او مرحمت کند و حاجتش را برآورده سازد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha