دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
ای کاش «پایتخت۷» ساخته نمی‌شد!

حوزه/ گویا فصل جدید سریال پایتخت به جز برخی دیالوگ های تکراری و نخ نماشده و برخی سکانس های خنده دار، قصه منسجم و قوی‌ای ندارد که بر بستر آن مخاطب را با خود به مدت حدود یک ماه همراه کند و اگر تا پایان فصل جاری وضع به همین منوال است، ای کاش اصلاً فصل جدید ساخته نمی شد تا شائبه حیف و میل بودجه بیت المال به وجود نمی‌آمد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، هر چند که هنوز نمی‌توان به طور قطع و یقین درباره کیفیت فصل جدید سریال پایتخت به قضاوت نشست، اما با این حال پخش پنج قسمت ابتدایی «پایتخت۷» آن چیزی نبوده که همگان از سازندگان این سریال محبوب و نوستالژیک انتظار داشته اند.

البته روند اُفت کیفی این سریال از فصل ششم شروع شد که حاشیه ها بر متن کار اثرگذاشته بود اما به هر صورت انتظار می رفت که تیم سازنده به خصوص سیروس مقدم و محسن تنابنده برای بازگشت این سریال جذاب به ریل اصلی موفقیت، تلاش قابل توجهی از خود نشان دهند که تاکنون فعالیت آن ها گویا ثمردهی لازم را نداشته و امید است که در بیست و یک قسمت باقی مانده سریال، شاهد درخشش مجدد «پایتخت سازان» باشیم.

از جمله دلایل ضعف سریال تا به اینجای کار، عدم دقت در ریزبینی ها و جزئیات در روایت قصه و داستان است به نحوی که گویا نه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نه چگونگی بیان روابط شخصیت های اصلی در بستر جهان داستانی، سریالی را مشاهده نمی کنیم که مثلاً در فصل چهارم و پنجم نظاره‌گر آن بودیم.

در همان قسمت نخست فصل جدید به بهانه غیرت‌ورزی نقی معمولی نسبت به دخترش در فضای دانشگاه، شنونده و بیننده دیالوگ ها و رفتارهایی از شخصیت محوری قصه بودیم که به زعم عده ای حتی تمسخر ناخواسته مقوله غیرت تلقی می شد، کما این که از سوی برخی شخصیت ها نیز گلایه هایی در این باره مطرح شد.

از سوی دیگر در همان قسمت نخست، نوع رفتار و بیان روانشناس قصه که به گفت و گو با هما-زن نقی معمولی- می پرداخت، با اعتراضاتی از سوی برخی روانشناسان مواجه شده است.

البته در یک سریال طنز یا کمدی ممکن است به جهت محتوای خاص آن ها به برخی اقشار یا اصناف بربخورد اما به هر حال سازندگان یک اثر تلویزیونی که مخاطبان انبوهی دارد، باید به این ظرافت ها توجه بیشتری داشته باشند و مهم ترین مساله نیز این است که بتوانند شاخصه های کلیدی سبک زندگی ایرانی و اسلامی را در به درستی در جای جای سریال به شکلی شایسته، بازنمایی و تبیین کنند؛ مساله ای که به طور نسبی در فصول یکم تا پنجم سریال پایتخت رعایت شده بود که از آن جمله توجه به بزرگترها و به خصوص احترام به پدر، تلاش برای کسب روزی حلال و پرهیز جدی از حرام خواری و تعدی به حق الناس، رعایت قانون و مصالح مردم به هر طریق ممکن، اهمیت دادن به خانواده و مساله صله رحم و ... بوده است.

همان طور که اشاره شد، از جمله نقاط ضعف سریال به لحاظ محتوایی، عدم انسجام در روایت قصه است و انگار به جز برخی دیالوگ های نسبتاً تکراری و نخ نما و برخی سکانس های خنده دار، پایتخت ۷ قصه ای ندارد که بر بستر آن مخاطب را با خود به مدت حدود یک ماه همراه کند و اگر تا پایان فصل جاری وضع به همین منوال است، ای کاش اصلاً فصل جدید ساخته نمی شد تا شائبه حیف و میل بودجه بیت المال به وجود نمی‌آمد.

سید محمدمهدی موسوی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۴
    باسمه تعالی هنرمند لایق بود آن کسی __ که خواند بسوی حقیقت بسی __ دهد جلوه شیرینی حق چنان __که راضی نگردند خلق با دونان __ کنند جاگزین عزّت خویش را __ دهند دست اهریمنان ریش را __
  • سینا IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۴
    زمانی در کشور ترجمه اثار گرانقدری ار نویسنگان صاحب سبک جهان همچون همینگوی ولتر دیکنز و...ترجمه و در تیراژ بالا بفروش می رسید اما امروزه سطح ادبیات داستانی دچار نزول و رکود شده
  • کاش IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    ای کاش به جای برنامه ی خنده محوری، برنامه ی رفع مشکل محوری می ساختند.