حجتالاسلام قاسمپور مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه سعادت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، ضمن ارائه گزارشی جامع از فعالیتهای تبلیغی این مدرسه در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: با آغاز ماه مبارک رمضان، برنامههای تبلیغی خود را در سه محور اصلی اجرا کردیم، این سه محور شامل تبلیغات مدرسهای، تبلیغات در سطح شهر و مناطق حاشیهای و روستایی و همچنین تبلیغات آموزشی در فضای مجازی بود، خوشبختانه امسال نیز این برنامهها توانستند اثرگذاری مناسبی داشته باشند و بهخوبی جریان فعالیت جهادی و تبلیغی را تقویت کنند.
وی در توضیح فعالیتهای تبلیغی مدرسهای و محوری، گفت: تلاش شد ارتباط طلاب با مدارس و گروههای محلی تقویت شود تا دانشآموزانی که در محیطهای مذهبی مشغول به تحصیل هستند، مسیر ورود به حوزه علمیه را بهتر بشناسند.
حجتالاسلام قاسمپور با تشریح برنامههای اجراشده در ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: برنامههای متعددی در این ماه انجام شد که از جمله آنها میتوان به درختکاری، برگزاری جشن ولادت امام حسن مجتبی(ع)، اجرای برنامههای مفصل شبهای قدر و اقدامات جهادی اشاره کرد، همچنین یکی از مهمترین اقدامات این دوره فراهم کردن زیرساخت گازکشی مساجد بود که همچنان نیازمند ادامه و تکمیل است.
وی با اشاره به طرح بومیسازی مبلغان، توضیح داد: در این طرح طلاب و اساتید مدرسه به دو گروه تقسیم شدند، گروهی به تبلیغ گروهی در مناطق مشخصشده پرداختند و گروهی دیگر تبلیغ فردی را در محیط زندگی و شهری خود دنبال کردند، این برنامه که در ایام نوروز نیز به اجرا درآمد، زمینه فعالیت بیش از ۱۰ طلبه شهرستانی را فراهم کرد، افرادی که به دلیل آشنایی کامل با آداب و رسوم منطقه خود، تبلیغ و فعالیتهای دینی را در ماه مبارک رمضان با تأثیرگذاری بیشتری انجام دادند.
تبلیغات منطقهای در روستاها و حاشیه شهر مشهد
حجتالاسلام قاسمپور یکی از مهمترین بخشهای فعالیت امسال را تبلیغات منطقهای در روستاها و مساجد مناطق حاشیهای معرفی کرد و در این خصوص توضیح داد: در ماه مبارک رمضان، گروه جهادی ما تمرکز ویژهای بر مناطق تلفیقی اطراف سرخس، بابانظر، قلعهنو و دیگر روستاهای کوچک داشت. این مناطق به دلیل ترکیب فرهنگی و جمعیتی خاصشان نیازمند توجه ویژه هستند و ما با برگزاری منظم برنامههای تبلیغی توانستیم ارتباط مؤثر و پایداری با اهالی، بهویژه نسل جوان، برقرار کنیم، این ارتباط مداوم نتایج خوبی در زمینه جلب اعتماد مردم و افزایش علاقه جوانان برای ورود به حوزه داشت.
وی همچنین به فعالیتهای تبلیغی در فضای مجازی پرداخت و ابراز کرد: مسابقات و برنامههای آموزشی در بستر اینترنت به یکی دیگر از ابزارهای مؤثر برای گسترش این فعالیتها تبدیل شد، که امسال نیز با برگزاری مسابقات فرهنگی بیش از پنج هزار و بانصد پاسخ صحیح داشتیم و برای برندگان مسابقه به قید قرعه هدایای کمک هزینه کربلا و جوایز نقدی در نظر گرفته شده است.
مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه سعادت یکی دیگر از برنامههای شاخص مدرسه را در ماه مبارک رمضان، اهدای افطاری ساده به روزهداران عنوان کرد و یادآور شد: شروع این برنامه از مساجد حاشیه شهر بود و با همراهی خیرین و اعضای گروه جهادی، توانستیم بیش از ۲۰ هزار غذا در ماه مبارک رمضان توسط اهالی مساجد تهیه و بین نمازگزاران توزیع کنیم، لذا این برنامه در دو بعد مادی و معنوی بسیار موفق عمل کرد؛ نخست از حیث تغذیه روزهداران در مناطق محروم و دوم بستری مناسب را برای جذب افراد محلی به برنامههای مذهبی فراهم کرد.
وی اضافه کرد: برای نمونه در یکی از مساجد اطراف شهر مشهد که تیم ما فعال بود، طی ۲۷ شب از ماه مبارک رمضان، هر شب ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر پذیرایی میشدند و هزینه این کار خیر حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون تومان توسط گروه جهادی و نیمی دیگر با کمک خیرین و خود مردم تأمین شد.
مردم محور فعالیتهای ما هستند
مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه سیادت تأکید کرد: پیشنهاد این است که وقتی مقام معظم رهبری میفرمایند «مردم»، این کلیدواژه باید محور همه کارها باشد. مردم بخش اعظم از فعالیتها را انجام دادهاند و این امر باعث میشود که کارها مردمی شود، احساس صمیمیت و مسئولیت برای اهالی منطقه یا روستا ایجاد گردد و خاطرات زیبا ثبت شود.
وی با اشاره به اعتکافهای علمی و معنوی که بهانهای برای جذب و هدایت نسل جوان است، این بخش از فعالیتهای تبلیغی را یکی از تأثیرگذارترین برنامههای مدرسه عنوان کرد و گفت: برگزاری اعتکافهای علمی و معنوی در ماه مبارک رمضان و همچنین در مناسبتهای خاص نظیر سیزدهم رجب، با هدف دسترسی مستقیم به جوانان و نوجوانان برگزار میشود، این برنامهها علاوه بر آموزش مباحث فرهنگی و دینی، به جذب و هدایت افراد مستعد به مسیر حوزه علمیه کمک میکند.
وی به کیفیت افطاریها اشاره کرد و ادامه داد: نکته مهم این است که کیفیت افطاریها را جدی گرفتیم؛ بهعنوان نمونه تهیه خرما از مواردی بود که برخی خیرین اصرار داشتند بهترین خرماهای بازار برای توزیع تهیه شود، این توجه به کیفیت تأثیر زیادی بر برنامهها دارد، همیشه باید توجه کنیم که اطعام مؤمنین کریمانه باشد.
این مبلغ حوزه علمیه خراسان به معضلات موجود در حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات مهم، نبود برنامههای منظم و سالانه برای تداوم ارتباط طلاب با نسل جوان در مدارس یا مناطق حاشیهای است، یک طلبه نمیتواند تنها به تبلیغات ماه مبارک رمضان اتکا کند، باید در تمام سال با دانشآموزان در مدارس یا گروههای مورد هدف در تماس باشد، از طرفی برخی طلاب به دلیل مشکلات مالی و نبود امکانات آموزشی کافی و ضعف زیرساختهای حوزه (خصوصا مدارس علمیه شهرستان)، دلسرد میشوند و حتی برخی از ادامه تحصیل بازمیمانند که این موضوع بهویژه در مناطق روستایی و شهرستانها بیشتر مشهود است.
وی یکی از راههای رفع این معضل را راهاندازی مدارس توانمند برای شهرستانها و استفاده از اساتید مطرح دانست و تأکید کرد: باید زیرساختهای حوزه برای ایجاد انگیزه در طلاب توسعه یابد.
حجتالاسلام قاسمپور تصریح کرد: گروه جهادی ما، سالها در فعالیتهای تبلیغی و جهادی فعال بوده است، اما امروز نیاز به یک سازمان فراگیرتر داریم که نهتنها فعالیتهای تبلیغی و جهادی را مدیریت کند، بلکه در مسائل علمی، فرهنگی و حتی سیاسی نیز اثرگذار باشد.
حجتالاسلام قاسمپور به اهمیت همکاری مردم و خانوادههای طلاب اشاره کرد و گفت: اگر مردم فعالیت طلاب و روحانیت را از نزدیک ببینند، به آنها اعتماد میکنند و برای همراهی آماده میشوند لذا حتما باید از قدرت رسانه استفاده کنیم. بهعنوان نمونه، در ماه مبارک رمضان امسال فقط برای افطاریدهی در مناطق مختلف، نزدیک ۳۵۰ میلیون تومان از خیرین مردمی کمک دریافت کردیم، این نشاندهنده اعتماد عمومی است، از سوی دیگر خانوادههای طلاب باید شرایط خاص طلاب را درک کنند. ما در یک جنگ ترکیبی قرار داریم و همراهی خانوادهها برای تحمل سختیهای این مسیر امری حیاتی است.
وی ضمن درخواست حمایتهای هدفمند از مسئولان حوزه جهت برنامهریزی بهتر و ارتقای سطح فعالیتهای جهادی و تبلیغی طلاب گفت: مسئولان باید از طلاب مستعد و پرتلاش حمایت بیشتری به عمل آورند و فضای کارآمدتری برای پیشبرد اهداف حوزه علمیه ایجاد کنند و افرادی که توان علمی و تبلیغی بالایی دارند، شناخته و بهدرستی از آنها استفاده شود. همچنین توسعه زیرساختهای آموزشی و مالی طلاب بهویژه در مناطق محروم و شهرستانها یکی از اصلیترین انتظارات ما از مسئولان است.
حجتالاسلام قاسمپور با تأکید بر ضرورت ورود مستقیم حوزه به عرصه رسانه، خواستار تربیت نیروهای متخصص برای آموزش و تولید محتوا شد.
وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از فعالیتهای جهادی طلاب در فضای رسانهای بازتاب نمییابد، این مسئله را یکی از وظایف مهم مسئولان دانست و توجه جدی به این خلأ را خواستار شد.
انتهای پیام. /
نظر شما