سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸
بنادر بوشهر تخصصی شود/ پیشنهاد ساخت جزایر مصنوعی

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری بر ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی خلیج‌فارس تأکید کرد و گفت: می‌توان با مطالعات دقیق فنی و دریایی در نقاطی از دریا که از نظر عمق (مثلاً ۲۰ تا ۲۵متر) و شرایط جریانات آبی مناسب هستند، آنتن‌های دریایی یا جزایر مصنوعی احداث کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر امروز در دیدار مدیر کل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به تاریخ باشکوه بوشهر بر توجه به زیرساخت ها تاکید کرد و گفت: بوشهر از ابتدا دارای برنامه آمایشی منسجم برای توسعه زیرساختی نبوده و امروز با افزایش هزینه‌ها و گسترش بنادر، چالش‌ها پیچیده‌تر شده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ظرفیت بنادر استان، تأکید کرد: حجم پروژه‌ها فراتر از توان مالی دولت است و باید با جلب سرمایه‌گذاران خصوصی و مردمی، همزمان به استانداردهای جهانی و طراحی بلندمدت (۵۰ ساله) پایبند بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر با اشاره به تمرکز فعالیت‌های لجستیکی در مکران پس از بهره‌برداری، تصریح کرد: اگر بنادر بوشهر به‌صورت تخصصی (مثلاً در حوزه مواد غذایی استراتژیک مانند برنج، روغن و کالاهای زیستی) ساماندهی نشوند، به سرعت به حاشیه رانده خواهند شد. اگر این کار مدیریت نشود مکران همه فضای تخلیه و بارگیری را می برد چون دارای شرایط فوق العاده ای است و هم در پهنای دریای عمان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری خواستار اجرای پروژه های باکیفیت و استاندارد با نگاه به ۵۰ سال آینده شد و ابراز داشت: اگر جهان بخواهد نمونه بارانداز یا اسکله‌ای را ببیند، باید نام بوشهر مطرح شود، نه اینکه به دلیل کیفیت پایین، هزینه‌های اضافی و افت اعتبار ایجاد کنیم.

وی با اشاره به پروژه افزایش عمق آب از ۲.۸ متر به ۱۲ متر با هزینه چهار هزار میلیارد تومان گفت: این سرمایه‌گذاری سنگین تنها با تخصصی‌سازی و برنامه‌ریزی بلندمدت توجیه‌پذیر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری بر ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی خلیج‌فارس تأکید کرد و گفت: می‌توان با مطالعات دقیق فنی و دریایی، در نقاطی از دریا که از نظر عمق (مثلاً ۲۰ تا ۲۵ متر) و شرایط جریانات آبی مناسب هستند، آنتن‌های دریایی یا جزایر مصنوعی احداث کرد.

وی با اشاره به تجربیات جهانی در این زمینه، افزود: در برخی مناطق دنیا، پایه‌های شناور یا سازه‌های دریایی بدون اتصال به بستر دریا ساخته شده‌اند که می‌توان از این الگوها برای توسعه زیرساخت‌های بوشهر استفاده کرد. این جزایر می‌توانند به عنوان پایگاه‌های تخلیه و بارگیری کالا عمل کنند و با استفاده از کشتی‌های کوچک، حمل ونقل دریایی را تسهیل کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری همچنین به موضوع توسعه بنادر استان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های مهندسی، عمق آب‌های ساحلی را به ۱۲ تا ۱۵ متر افزایش دهیم، هرچند کار سنگینی است، اما ظرفیت استان را به شکل چشمگیری ارتقاء خواهد داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر از مسئولان خواست تا با بررسی فنی و اقتصادی این طرح‌ها، گام‌های عملیاتی برای تحقق آن را آغاز کنند.

وی بیان داشت: ان‌شاءالله با همت دستگاه‌های مربوطه و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، شاهد تحول در حوزه دریایی استان خواهیم بود.

امام جمعه بوشهر در پایان از سازمان بنادر و وزیر راه خواستار تصویب مصوبات تضمین‌کننده تخصصی‌سازی بنادر بوشهر شد و تأکید کرد: غفلت از این راهکار، ضربات جبران‌ناپذیری به اقتصاد استان‌های ساحلی وارد خواهد کرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

تا همایش یکصدمین سال بازتاسیس