به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی، در بازدید شهردار قم از مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به سابقه دیرینه مدرسه حجتیه، اظهار کرد: این مدرسه علمیه، سابقه دیرینه ای قبل از انقلاب اسلامی ایران دارد که به همت مرحوم آیت الله حجت کوه کمره ای تأسیس گردید و تاکنون، بسیاری از بزرگان حوزه را در خود پرورش داده است.
وی مدرسه حجتیه را نماد حوزه علمیه غیرایرانی ها دانست و افزود: پس از آن که مراکز علمی جامعه المصطفی با توجه به رشته های حوزوی به مراکز تخصصی تبدیل گردید، مدرسه حجتیه نیز با عنوان «مجتمع آموزش عالی فقه» به ارائه مباحث فقهی حوزه ادامه می دهد.
رییس مجتمع آموزش عالی فقه با بیان این که اکنون دوهزار دانش پژوه از 30 ملیت در این مجتمع به تحصیل علوم دینی اهتمام دارند، بیان داشت: سیاست کلی در جذب طلاب غیرایرانی جذب طلاب در نمایندگی های علمی خود در خارج از کشور است و در صورت نیاز، در سطوح عالی در خدمت این طلاب درحوزه علمیه قم هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین محامی شکل گیری نهضت پایان نامه نویسی در این مجتمع با دوهزار پایان نامه را درحوزه بی نظیر دانست و اضافه نمود: این مجتمع، در بخش آموزشی موفق شده است که به نوعی هماهنگی بین برنامه های حوزه و برنامه های مصوب وزارت علوم طراحی کند و در مرحله بعد آن را اجرایی نماید.
وی تشکیل مربیان اخلاقی و زیرنظر گرفتن مباحث تربیتی طلاب را نیز از دیگر دستاوردهای این مجتمع عنوان و خاطرنشان کرد: نشست و همایش های علمی فرهنگی بسیاری در طول سال با مشارکت خود طلاب غیرایرانی از انجمن های علمی و تشکل های فرهنگی مجتمع انجام می گردد که این خود جایگاه متمایزی را به این مجتمع داده است.
نماینده جامعه المصطفی در افغانستان گفت: چالش های مذهبی افغانستان بسیار جدی است، ضرورت پرورش علمی و فرهنگی طلاب افغانستانی در سطوح عالی در مراکز و صفوف جامعه المصطفی را بسیار احساس می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محامی یادآورشد:طلاب و دانش آموختگان جامعه المصطفی، اکنون در مراکز علمی، فرهنگی، سیاسی و رسانه ای افغانستان حضور فعالی دارند.