به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام قاضی زاده از اساتید حوزه و دانشگاه در این نشست گفت: بعد از گذشت یک قرن از بحث تفسیر موضوعی، نگاه متعالیتری به تفسیر موضوعی پدید آمده که کتابهایی در حوزه روش شناسی تفسیر موضوعی نوشته شده است.
وی افزود: تفسیر موضوعی، برای کشف معارف و نظریهها و اهداف قرآن کریم قابل پیگیری است.
حجتالاسلام قاضی زاده با بررسی این سئوال که آیا تفسیر موضوعی قرآن صحیح است یا نه و اگر صحیح است چرا قرآن به صورت موضوعی نازل نشده گفت: در زمانهای گذشته نگاه موضوعی به قرآن وجود داشته است و قرآن فقط برای این نبوده که یک روش تعلیمی برای ما مشخص کند، بلکه کتاب اعجاز است که اهداف متعدد تربیتی دارد و اگر تفسیر موضوعی ناروا بود، امر به تدبر قرآن نمیشد.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام ایازی نیز با اشاره به روش شناسی تفسیر موضوعی قرآن گفت: تفسیر موضوعی فقط به دنبال روشن کردن مفهوم نیست، بلکه در مشخص کردن نظریه قرآن در یکی از موضوعات پرسش انگیز در زمینه معارف انسانی و الهی را نیز در بردارد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: ناچاریم برای رسیدن به تفسیر موضوعی، از تفسیر آیات و سورهها عبور کنیم زیرا به دنبال مجموعه آن هستیم.
وی، نزول قرآن را به صورت موضوعی بیان کرد و افزود: آیاتی که شان نزول داشتهاند و یا آیاتی که شان نزول نداشتهاند هر کدام برای یک موضوعی نازل شدهاند و اگر بخواهیم پیشینه تفسیر موضوعی قرآن را بررسی کنیم به خود نزول قرآن برمیگردد.
انتهای پیام
نظر شما