به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین شریفی، در نشست راهکارهای مقابله با فرقههای نوظهور به گسترش معنویتگرایی در جهان اشاره کرد و بیان داشت: معنویت گرایی، گرایشی جهانی است که به صورت جدی مطرح میشود و رواج فرقههای مذهبی، فروش فراوان کتابهای معنوی، تولید فیلمهای مذهبی و معنویت گرا و گفتمانهای فراوان اندیشمندان در این موضوع، شاهدی بر این ادعا است.
وی افزود: تمدن و فرهنگ غربی، تلاش همه جانبهای دارد که گسترش این معنویت در جهان را مدیریت نماید.
معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) تفکرات فرقههای نوظهور را برگرفته شده از فرهنگ غربی بیان داشته، گفت: تمامی فرقههای نوظهور در بستر فرهنگ مدرنیته روئیدهاند، به این معنی که مبانی ارزشی آنان، با فرهنگ غرب، یکی است.
وی خاطرنشان نمود: واقعگرایی در ارزشها، نسبی گرایی، کثرت گرایی، جدا بودن دین و معنویت از سیاست و دین ستیزی، از نمونههای مشترکات فرقههای نو ظهور است که تمامی آنها برآمده از فرهنگ غربی میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی، گسترش سریع فرقههای نو ظهور را نشاندهنده مدیریت گسترده این جریان برشمرد و عنوان کرد: باید به این نکته توجه داشت که مدیریت گستردهای پشت جریان فرقههای نوظهور است که مبانی اندیشههای غربی را در میان مردم ترویج میکند.
وی ادامه داد: عرفانهای نوظهور برای تمامی سطوح مخاطبان و لایههای اجتماعی برنامهریزی مینمایند و همین، دلیلی بر گسترش و موفقیتهای این فرقهها میباشد.
معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) یادآور گردید: فرقههای نو ظهور، برای تبلیغ تفکرات خود، از تمامی شگردهای تبلیغی، هنری و روانشناختی بهره میبرند و برای تمامی سطوح مخاطبان، برنامهای ویژه دارند.
وی اضافه کرد: این فرقهها، با انتشار کتابها، بازیها، داستانهای کوتاه و رمان و حتی در عرصههای ورزشی، به تبلیغ تفکرات خود مشغولند.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی، ارائه کتابهای عرفانی، برای تمامی سطوح مخاطبان را راهکاری مناسب برای مقابله با عرفانهای نوظهور دانست و ابراز کرد: برای گسترش معنویت اسلامی و عرفان درست، باید کتابهای عرفانی را برای سطوح سنی و اقشار مختلف جامعه تهیه و منتشر سازیم تا کار مهمی را در مقابل چنین جریانهای گمراه انجام داد.
وی خطاب به مسئولان صدا و سیما گفت: باید طرحی استراتژیک را در حوزه معنویت، دین و اخلاق جامعه انجام داد و نقش هر واحد برای مقابله با این فرقههای نوظهور مشخص شود.
معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) نقد اشتباه به فرقههای نو ظهور را روشی نادرست برای مقابله به این جریانها معرفی و اظهار داشت: گاهی، برخی از فعالان فرهنگی، با نقدهای بیاساس و بدون مطالعه، به جای این که کار مثبتی در برخورد با این فرقهها انجام دهند، موجبات تبلیغ آنها را ایجاد مینمایند.
وی در توضیح دیگر راهکارهای مقابله با فرقههای نو ظهور بیان داشت: پاسخگویی به شبهات، شناساندن چهره پلید فرقههای نو ظهور، شناساندن عرفان و معنویت اصیل اسلامی، تکیه کردن بر معنویت عقلانی، افشاگری و جهلزدایی، معرفی الگوهای درست عرفانی و بهره بردن از ظرفیتهای مناسبتهای مذهبی از جمله کارهایی است که فعالان فرهنگی میتوانند انجام دهند.
گفتنی است، در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین دکتر متقی زاده، عضو هیئت علمی دانشکده صدا و سیما به پرسشهای شرکت کنندگان پاسخ گفت.
انتهای پیام
نظر شما