به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین پارسانیا، در نشست تخصصی تولید علم؛ علوم انسانی و حوزههای علمیه با اشاره به ضرورت توجه به علوم انسانی اظهارداشت: ویژگی علوم انسانی این است که این علوم بر خلاف علوم طبیعی بر موضوع خود تاثیرگذار هستند، چون موضوع علوم انسانی ، انسان، رفتارها، کنش ها و واکنش های او است و اموری را مورد بحث و بررسی قرار می دهد که با اراده انسان ایجاد می شود.
وی افزود: نحوه شناخت موضوع نیز در علوم انسانی تاثیرگذار است؛ به طوری که نحوه معرفت، به سرعت موضوع علوم انسانی را بسط و گسترش یا تضعیف و نابود می کند.
*علوم انسانی غربی وارد کشور شد
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: علوم انسانی بخش هایی دارد که در خارج از حوزه های علمیه تولید شده و دارای نظریه هایی است که متناسب با فضای فرهنگی و اجتماعی غرب است و در تعامل با محیط خاص خود به وجود آمده اند و همان جا مرجعیت یافته و متأسفانه بر اساس همان فرهنگ وارد کشور ما می شود.
وی تصریح کرد: تئوری های تولید یافته در اروپا و آمریکا، در سراسر دنیا به اسم علم معرفی می شود و کار به جایی رسیده که تعریف علم نیز باید غربی و اروپایی باشد و آنها تعیین می کنند که چه چیزی علمی و چه چیزی غیر علمی است و غالبا آنچه علم تعریف می کنند با فرهنگ جامعه اسلامی در تضاد است.
* در بسیاری از علوم سرآمد بودیم، اما...!
حجتالاسلاموالمسلمین پارسانیا در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت علوم انسانی از دست ما خارج شده که باید بازنویسی کنیم، البته این علوم همه در دست ما بوده و حتی در بسیاری از علوم سرآمد بودیم، ولی آن را از دست ما خارج کرده اند و فرهنگ غلط و مسموم خود را به جامعه اسلامی تزریق کرده اند.
نظر شما