به گزارش سرویس بینالملل مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین جعفر مرتضی عاملی در جمع اساتید حوزه علمیه قم در لبنان افزود: هدف من از نوشتن این کتاب دفاع از مظلومیت علی(ع) است و درآن حقیقت را با زبانی نرم گفتهام.
این محقق و پژوهشگر لبنانی خاطرنشان کرد: تاکنون سی جلد از این کتاب چاپ شده و بیستو پنج جلد دیگر هم به آن اضافه خواهد شد.
وی افزود: نوشتن سیره ائمه(ع) باید توسط موسسات و مراکز علمی انجام شود و تصحیح و تنظیم آن با هم فکری جمعی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی ادامه داد: مسئلهای نیست که حضرت علی(ع) در آن نقش نداشته باشد یا سخنی نگفته باشد، لذا وظیفه حوزه علمیه است که مجموعه آثار مربوط به آن حضرت را جمعآوری کند و این کار از توان یک نفر خارج است.
وی با اشاره به ضرورت فعالیت پژوهی جمعی، گفت: معمولا به صورت پراکنده کار میکنیم و باید منظم و منسجم شویم، تا نتیجه ضعیفی حاصل نشود.
این روحانی برجسته لبنانی تصریح کرد: برای معرفی اهلبیت(ع) به دو اصل یعنی کار گروهی و شرح و تفسیر معارف اهلبیت(ع) نیاز داریم.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی با بیان این مطلب که بیشتر معارف اهلبیت(ع) تبیین و شرح نشده است، تاکید کرد: دین منحصر به فقه و کلام و سایر علوم نیست، بلکه تمام جزئیات زندگی را در بر میگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی شرح و تفسیر معارف اهلبیت(ع) را از شئون حوزه علمیه دانسته و گفت: بهتر است حوزه علمیه این کار را بر عهده بگیرد و کس دیگری شایسته نیست.
وی در پاسخ به سوال یکی از اساتید حوزه مبنی بر این که روش شما در تالیف آثار سودمند چیست؟ ابراز داشت: از تمام راههایی که میتواند به شبهات پاسخ داد استفاده کرده و مباحث رجایی، روایی، استدلالی، قرآنی و نظرات گذشتگان را بررسی میکنم.
وی تصریح کرد: به هیچ علمی علاقه خاصی ندارم و هر جا که دیدم مکتب اهلبیت(ع) مظلوم است وارد شدهام و از تمام داشتههایم استفاده کردهام.
مورخ برجسته لبنانی افزود: شیوه خاصی در پاسخ به شبهه ندارم و در حقیقت روش من تتبع در تمام سرفصلها و مباحث موجود در یک مسئله است و به فرآیند منطقی تفکر در انسان هم توجه دارم.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی ادامه داد: تتبع زیاد، اصلیترین روش من است و بارها شده که مسئلهای را شخصی نیافته و من گشتم و پیدا کردم، به نظر من باید هر محققی یک لیست از موضوعات مورد تحقیق برای خود داشته باشد.