به گزارش سرویس علمی و فرهنگی مرکز خبر حوزه، از جمله فرقههای ضالهای که در ایران مدتی رشد و نمو کرد و باعث انحرافاتی در جامعه ایران شد، فرقه ضاله بهائیت میباشد.
در تحقیقات جامعی که این اواخر پیرامون مسلک استعماری بهائیت صورت گرفته است. محققین تمام موضوعات را مورد بررسی قرار دادهاند، ولی توجه به وقایع مهم تاریخی پیرامون بهائیت کمتر پرداخته شده است.
کتاب کشفالحیل که نوشته عبدالحسین آیتی میباشد پرده از حیلههای مکارانه موسس این فرقه انحرافی برمیدارد، نویسنده کتاب که مدت بیست سال، جزو افراد ذی نفوذ این فرقه بوده و با این فرقه حشر و نشر داشته و مستبصر شده، در اقدامی، تحسین برانگیز، اسرار پشت پرده بهائیت را برای همه روشن میسازد.
تمام بخشهای کتاب خاطرات بسیار شنیدنی از نویسنده درج شده است که همگی گویای سستی اعتقاد بهائیت و بیپایه و اساس بودن عقاید این فرقه انحرافی است.
این کتاب از آن جهت دارای اهمیت هست که نویسنده اشراف کامل، در مورد این فرقه داشته است در بخش اول این کتاب،نویسنده، سوالاتی بین عبدالحسین آیتی و فردی به نام «آواره» مطرح میکند لازم به ذکر است که هر دو اسم از متعلق به یک نفر هست و نویسنده اسم قبلی خود را آواره گذاشته و از جانب او جواب میدهد.
در یکی از سوالهایی که در جلد اول مطرح شده مبنی بر این که بهائیان مدعی هستند که رهبرانشان، امّی و بیسواد، بودهاند، آواره اینطور جواب میدهد که «ادعای بهائیان بر امّی بودن رؤسای خود به قدری بیاساس است که خودشان هم کاملا میدانند که این سخن، صرف ادعا هست، مرئوسین تنها پایبند گفتار روسای خویشند که خود، درباره خود، این ادعا را کردهاند و امّی بودن خویش را با آب و تابی فوقالعاده بیان نمودهاند، بهائیان پایبند همین سخن شدهاند درحالتی که اکثرشان میدانند پدر بهاء، از اهل خط و سواد بوده و پدری که به قول خودشان، وزیر و به عقیده من، منشی بوده؛ البته پسر خود را بدون تحصیل و بیعلم نمیگذارد و به طوری که کاملا تحقیق شده، بها مدتها در نزد میرزا علی حکیم و بعضی دیگر از علما و حکما و مراشد صوفیه، تلمذ کرده است».
در جلد اول آقای عبدالحسین آیتی سوالات زیادی از «آواره» پرسیده است که خصائص بهائیت چیست؟، غیبگویی بها و عبدالبها، حکم حجاب، آیا بها شریعت دارد؟، روزه نوزده روزه، فلسفه کتاب اقدس و شریعت بها، ازدواج، احکام زنا و سرقت از سوالات مطرح شده در آن میباشد.
*وجه اشتراک بهائیت با برخی فرق ضاله
نویسنده در بخش دوم این کتاب وجه اشتراک فرقه بهائیان و فرقه یزیدیان را مورد بررسی قرار داده؛ البته فرقه یزیدیانی که در این کتاب عنوان شده در قرن پنجم تاسیس شده و هیچ ارتباطی با یزیدبن معاویه ندارد از جمله موضوعات مهمی که در این جلد به آن پرداخته شده میتوان به تاریخ پیدایش یزیدیان، موسس مذهب یزیدی، اصول عقائد قوم یزیدی، اعیاد و عادات یزیدیها، کعبه و حج یزیدیان، احکام ازدواج یزیدیان، دین چیست و دیانت کدام است اشاره نمود.
در قسمتی از جلد دوم این کتاب چنین آمده است: «طایفه یزیدیان در پوشیده ماندن عقائد خود اصراری تام و ابرامی تمام دارند. اینان در کتمان عقیده بیش از متصوفه و بابیه جدید تاکید کرده و میگویند هر یزیدی با هر بیگانهای طرف صحبت شود، حق ندارد عقائد خود را اظهار نماید، بلکه باید اسرار دین و کیش خویش را کاملا مخفی و مستور نگه دارد، حتی نماز سری و مخفی را معتبرتر از نمازهایی آشکار میشمارند. مرا گمان هست که این بهانهای است برای نخواندن نماز و نیز میگویند نماز ما محدود نیست این هم بهانه دیگری است تا اگر در غیر وقت نماز، برای ریاکاری و فریب کسی، خواستند خود را نماز خوان نشان دهند، بتوانند و کسی نگوید حالا وقت نماز نیست چنان که من خودم دیدم که عبدالبها هم با مریدانش مشغول صحبت بود ناگهان خبر رسید که مفتی عکَا میآید فوری رو به قبله به نماز ایستاد تا مفتی وارد شد او هم نماز را یک رکعتی سلام داد و مفتی هم فهمید که این نماز خوف است و گفت هنوز ظهر نشده است».
در جای دیگر دارد که «یزیدیان، تحصیل علم را حرام می دانند مگر برای روسای خودشان و روسا هم باید کتاب مذهبی بخوانند نه سایر علوم را و همین موضوع باعث ریزش در بین یزیدیان شد و جوانان زیادی به خواندن سایر علوم رغبت نشان دادند و از مذهب یزیدی خارج شدند. ولی میرزا حسینعلی بها دید که این حکم خیلی رسوا است، لذا آن را نسخ کرد ولی باز در لفافه کلمات به مریدان فهماند که تحصیل علم چندان مطلوب نیست!»
در مورد ازدواج، احکام منحصر به فردی دارند نواختن طبل و شیپور را علامت وقوع ازدواج میدانند و شرط صحت عقد یکی این است که تکه نانی از خانه شیخ یا امیر قبیله به مجلس عقد میآورند و دو قسمت میکنند و نیمی به عروس و نیمی به داماد میدهند، وقتی که خوردند، شاهدان بر وقوع عقد گواهی میدهند و بعد از این که نان خورده شد، تیر هوایی شلیک میکنند و حضار را از مجلس بیرون میکنند، سن ازدواج یزیدیان، حداقل 12 سال و حداکثر 80 سال است و هر مردی میتواند تا شش زن بگیرد به شرطی که زن اول را راضی کند و اگر صاحب اولاد باشد دیگر تجدید فراش بر او روانیست. دختر از پدر ارث نمیبرد، اگر کسی که یک سال از همسرش غایب شود زنش بر او حرام است و زن برادر، زن عمو و زن دایی در صورت فوت شوهرانشان یا طلاق گرفتنشان بر انسان حرام است.
* پاسخهای بیمحتوای بهائیت
در بخش سوم کتاب، نویسنده سوالاتی را در موضوعات مختلف از افراد ردهبالای بهایی پرسیده و جوابهای بیمحتوای آنها را عیناً آورده است که خواننده با کمی تامل به سخنان بیمنطق و توخالی بهائیت پی خواهد برد. نویسنده در این جلد همچنین حکایات، سفرها و دیدارهای خود را با افراد مختلف به رشته تحریر در آورده است.
از جمله مسایل خندهدار در امور بهائیت این است که ماههای دوازدهگانه را به نوزده ماه افزایش داده و برای هر ماهی، اسمی جدید فریبندهای نامگذاردهاند (1- شهرالبهاء 2- شهرالجمال3- شهرالجلال4- شهرالعظمه5- شهرالنور 6- شهرالرحمه 7- شهرالکلمات 8- شهرالکمال9- شهرالاسماء 10- شهرالعزة 11- شهرالقدرة 12- شهرالمشیة 13- شهرالعلم 14- شهرالقول 15- شهرالمسایل16- شهرالشرف 17- شهرالسلطان 18- شهرالملک 19- شهرالعلاء)
در لابلای کتاب و به مناسبت موضوع، تصاویری از سرکردگان بهائیت و برخی از افراد دیگر درج شده است.
کتاب «کشفالحیل» با شمارگان 2 هزار نسخه در 870 صفحه و در یک جلد سه بخشی از سوی انتشارات نشر راه نیکان به چاپ رسیده است.
علاقمندان میتوانند جهت تهیه این کتاب در تهران به انتشارات دارالکتب اسلامیه مراجعه و یا با شماره تلفن 55620410-0251 تماس حاصل نمایند و نیز در کرج با تلفن 2207280، مشهد با تلفن 2220903-0511، در قم با تلفن 7737224-0251 اصفهان با تلفن2205485 و در تبریز با تلفن 09363614900 تماس بگیرند.