به گزارش مرکز خبر حوزه، در این جلسه دفاعیه که در محل مدرسه عالی دارالشفاء قم، برگزار شد، ابتدا حجتالاسلام یزدی، ارائهدهنده پایان نامه "تقسیم مال مشترک و ترکه در فقه و حقوق" به ایراد سخن پرداخت و گفت: هدف از تحقیق، ارائه راهکارهای عملی جهت تقسیم اموال مشترک و خصوصا ترکه میباشد.
وی ادامه داد: موضوع تقسیم مال مشترک، از مصادیقی است که در محاکم، مورد ابتلاء بوده و در این رساله سعی شده که نقاط مبهم قانونی آن مرتفع گردد.
نویسنده پایاننامه "تقسیم مال مشترک و ترکه در فقه و حقوق" به امتیازات این پایاننامه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: بحث تعدیل سهام و ذکر مثالهای متعدد در تعدیل سهام و تبیین اقسام سهگانه تقسیم و ذکر مسائل قسمت در بخش پایانی از امتیازات این پایاننامه میباشد.
پس از سخنان ارائهدهنده پایاننامه، داور این نشست علمی به ایراد سخن پرداخت و گفت: این رساله، رسالهی خوبی است و قطعا، راهنما و مشاور خوبی داشته است که در تدوین آن سهم داشتهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سرافراز خاطرنشان ساخت: این رساله گرچه رساله خوبی است؛ اما خالی از اشکال هم نیست و لازم است نویسنده اشکالات را برطرف کند.
پس از سخنان داور پایاننامه "تقسیم مال مشترک و ترکه در فقه و حقوق"، نویسنده پایان نامه به دفاع از مطالب ارائهشده در پایاننامه خود پرداخت.
پس از سخنان داور و نویسنده، حجتالاسلام والمسلمین عابدی، به عنوان استاد راهنما به ایراد سخن پرداخت و گفت: نویسنده زحمات زیادی برای نوشتن این رساله کشیده است و بنده خود شاهد تلاشهای این محقق بودم.
وی ادامه داد: اگر خوب به این رساله دقت شود، مشخص میشود که این رساله از جهات متعدد رساله خوبی است و به نظر بنده این رساله در سطح 4 حوزوی نیز میتواند قرار بگیرد.
استاد راهنمای این رساله، افزود: از امتیازات این است که در یک بحث دقیق و مشکلی وارد شده است و کمتر کسی در این بحث وارد میشود.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین ترابی، به عنوان استاد مشاور، در سخنانی گفت: این رساله در موضوع خودش کمنظیر است؛ البته اشکالاتی نیز دارد که باید برطرف شود.
در پایان بحث و بررسی پیرامون پایاننامه سطح3 حجتالاسلام یزدی با موضوع "تقسیم مال مشترک و ترکه در فقه و حقوق"، این پایاننامه با نظر هیئت داوران با نمره خوب قبول شد