به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه ، در این کنفرانس 15 شخصیت ازعلویون و پیروان اهلبیت(ع) و همچنین محققین و پژوهشگران منطقه بالکان از کشورهای بلغارستان ، آلبانی ، ترکیه ، مقدونیه و لهستان به ارائه مقالات خود در ارتباط با موضوع کنفرانس پرداختند.
درمراسم افتتاحیه این کنفرانس که معاون بین الملل مجمع جهانی اهل البیت ، مفتی اعظم بلغارستان ، رئیس و اعضای انستیتو قوم شناسی آکادمی علوم بلغارستان و سفرای ایران در بلغارستان و آلبانی حضور داشتند ، ابتدا آقای باقری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در صوفیه طی سخنانی نتیجه برگزاری چنین کنفرانس هایی را افزایش شناخت متقابل و در نهایت فراهم آوردن محیطی دانست که در آن انسان احساس آرامش و مهربانی کرده و الفت بیشتری با خداوند متعال برقرار میکند.
سپس حجت الاسلام والمسلمین سالار معاون مجمع جهانی اهلبیت(ع) طی سخنانی به اصول پنجگانه در باورهای علویون از جمله توحید ، نبوت ، معاد ، عدل و امامت اشاره کرد و یکی از ویژگی های پیروان اهلبیت(ع) ، عشق و اعتقاد به پیامبر رحمت (ص) و ائمه اطهار دانست . وی سپس به تفصیل در مورد اصو ل و عقاید پیروان ا هل البیت سخن گفت.
مفتی اعظم بلغارستان: باید همدیگر را بهتر بشناسیم
دکتر مصطفی آلیش، مفتی اعظم بلغارستان سخنران دیگر این کنفرانس بود که با بیان اهمیت شناخت مردم از یکدیگر، اظهار داشت : ما در دوره ای زندگی می کنیم که همانند یک دهکده کوچک جهان است . در این دهکده باید همدیگر را بهتر بشناسیم، همانطور که حضرت رسول(ص) فرمود بهترین ما آن کسی است که برای دیگران مفید باشد.
وی با اظهار اطمینان از نتایج مثبت این کنفرانس، تصریح کرد : مردم دنیا حق دارند که عقاید خود را بیان کنند و بر مبنای اعتقادات خود تصمیم گیری نمایند .
در نشست های تخصصی این کنفرانس که در دو جلسه صبح و بعدازظهر ادامه د اشت ، دکتر علی یامان از ترکیه تحت عنوان رابطه دولت و علویون درترکیه مدرن ، نیوینا کراماتیکووا از بلغارستان با عنوان علویون در بالکان ، احمد روشناک از لهستان با مقاله ای با عنوان شیعیان لهستان ، یوری استویانف از بلغارستان با عنوان ، ادعای پیشینه غیر اسلامی علویون : تلاش جدید برای ساختار سازی دوبار مسلمانان علوی در بالکان و آناتولی از طریق اسناد جعلی ، مظلوم خروزف از آلبانی با عنوان سابقه تاریخی اهل البیت در بالکان ، کاریسمیرا موتافووا از بلغارستان با عنوان برادری و اخوت مسلمانان علوی در زندگی دینی و روابط بین مسیحیان و مسلمانان در شبه جزیره بالکان در قرون 15 و 16 ، حجت الاسلام عمویی با عنوان نقش علویون در ثبات منطقه بالکان ، تئودوروا باکارجیوا از بلغارستان با عنوان مشخصات علویون در منطقه روسه ، اماکن مذهبی ، افسانه ها ، رسوم و عبادات – خانم الدیسا کورتی از آلبانی با عنوان زن از دیدگاه اسلام ، میخائیل گروئف از بلغارستان با عنوان تفکرات نو در فرآیند احیا در دهکده های علوی نشین ، میلا مائووا با عنوان علویون بلغاری در اینترنت و النا ماروشیکووا با عنوان مسمانان بالکان در ایران امروز به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند . در پایان هرنشست جلسه پرسش و پاسخ در باره مباحث مطرح شده در مقالات برگزار گردید.