به گزاش مرکز خبر حوزه، قائم مقام دادگستری استان قم، صبح امروز در شانزدهمین همایش سراسری کانون وکلای دادگستری کل کشور، در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه مفید قم، اظهار داشت: در این همایش جمعی از سخنگویان قانون و مساعدت کنندگان به مردم ستمدیده و کمک کنندگان به مظلومان حضور دارند.
حجت الاسلام و المسلمین نورالله قدرتی به تعامل قضات و وکلا اشاره کرد و اظهار داشت: تعامل در این خصوص را می توان به دو قسمت مثبت و منفی تقسیم کرد.
قائم مقام دادگستری کل استان قم خاطرنشان ساخت: وقتی لفظ دستگاه قضائی را به کار می بریم، نباید تصور شود که وکلا جدای از آن هستند، بلکه قضات و وکلا همواره در کنار هم و برای احقاق حق بوده اند.
وی گفت: خدا را شاکریم در نظامی زندگی می کنیم که رهبری آن بر عهده ولی فقیهی است که یکی از برکات آن تعامل سازنده قضات و وکلا برای احقاق حق و بسط عدالت است.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی افزود: البته نباید فکر کرد که هیچ خللی در میان این تعامل وجود ندارد، اما با اطمینان می توان گفت که تعامل میان طرفین امری بسیار ضروری است که در صورت عدم وجود آن مشکلات فراوانی پدید خواهد آمد.
وی با بیان این که باید ارکان و شرایط ارکان و تعامل بررسی شود، گفت: یکی از مهمترین ارکان تعامل میان قضات و وکلا، داشتن هدف مشترک و رسیدن به عدالت است؛ چنان که این هدف والا را امام علی(ع) برای ما ترسیم کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی افزود: علاوه بر هدف مشترک، داشتن وحدت نظر در انگیزه ها؛ یعنی جلب رضایت حق تعالی از مواردی است که می توان آن را به عنوان راهکار تعاملات بیشتر قضات و وکلا برشمرد.
قائم مقام دادگستری استان قم، ادامه داد: ابزار مشترک در رسیدن به هدف مشترک میان طرفین، که همان استفاده از قانون باشد، مورد دیگری است که می تواند ما را به تعامل میان قاضی و وکیل رهنمون کند.
وی تأکید کرد: حفظ شأن متقابل میان وکلا و قضات از موارد بسیار مهمی است که باید مورد توجه دو طرف برای ایجاد تعاملات بیشتر باشد که قطعا تحقق این مهم با درک متقابل طرفین امکان پذیر خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی گفت: برای رسیدن به عدالت در جامعه و مشاهده رضایت مردم از کارهای ما، باید بیش از پیش به سمت تعامل میان قضات و وکلا برویم.