به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، منطقه ماوراءالنهر که قسمتهایی از آن، زمانی جزئی از خراسان بزرگ محسوب میشد در ادواری از تاریخ پس از ظهور اسلام، از جمله مراکز مهم علوم و فرهنگ بوده و آثاری را، در رابطه با شرح احوال عالمان در قرن پنجم و ششم هجری، در صفحه تاریخ به همراه دارد، این کتاب کوشیده تا فهرست نسخههای خطی این منطقه، که در کتابخانه ملی (فردوسی) تاجیکستان، موجود هست را به خوانندگان معرفی نماید.
نویسنده در قسمتی از مقدمه این کتاب مینویسد: در گوشه و کنار منطقه ماوراءالنهر، رونق خیره کننده علم را در شعبهها و شاخههای گوناگون، نشان میدهد، دو موضوع فقه و حدیث میتوان به اثری مانند الأنساب، از عبدالکریم سمعانی (متوفی562ق)، و یا آثاری مثل «تتمه صوان الحکمه از ابوالحسن بیهقی، معجم الأدبای یاقوت حموی، و فیاتالاعیان ابنخلکان، یتیمهالدهر و تتمه آن از ثعالبی نیشابوری، اشاره کرد.
مولف در بخش فهرست نسخههای خطی، به 592 اثر خطی، در کتابخانه فردوسی تاجیکستان، نظر اجمالی داشته و در بخش فهرست اعلام مولفین، اسامی دویست و دو نفر از بزرگان مولف آن سامان را همراه با نام اثر آنان، معرفی میکند.
لازم به ذکر است که جلد اول این کتاب، در سال 81، به چاپ رسیده بود.
کتاب «فهرست نسخههای خطی کتابخانه ملی تاجیکستان (ابوالقاسم فردوسی)» به قلم آقای علی بهرامیان، با شمارگان 500 نسخه، در 144 صفحه، از سوی انتشارات کتابخانه بزرگ آیتاللهالعظمی مرعشی نجفی(ره) به چاپ رسیده است.
علاقهمندان جهت اطلاع از نحوه توزیع کتاب با شماره تلفن 8-7741970-0251 تماس گرفته و یا با پایگاه اینترنتی www.marashiLibrary.com ارتباط برقرار کنند.