یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

کتمان نام پیامبر اسلام (ص) نمونه بارزی بر بطلان عقاید یهودیان نسبت به اسلام است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر محمد حسن احمدی شب گذشته در یکصدوبیست‌وششمین نشست از سلسله نشست‌های نظریه پردازی با موضوع «مفهوم شناسی تحریف عهدین» در موسسه فرهنگی فهیم قم، اظهار داشت: بازشناسی مباحث مرتبط با تحریف عهدین با رویکرد قرآنی به یکی از مباحث مهم روزمره جوامع علمی تبدیل شده است.

وی با بیان این‌که نمی‌شود، مرزبندی مشخص میان تعاریف موجود «تحریف» قرار داد به تبیین مفاهیم و نظریات موجود پیرامون تحریف پرداخت.

این استاد دانشگاه با نقد برخی دیدگاه در خصوص تحریف افزود: با دقت عقلی که در مباحث مربوط به تحریف، مورد بررسی قرار می‌گیرد باید اتفاقاتی که از 3 دوره تاریخی کتاب مقدس گزارش شده را کاملا مورد کنکاش علمی قرار بدهیم، به طور مثال روشنفکران معاصر، عدم انطباق با وحی را قبول ندارند، تدوین در دوره ثانویه بر سنت شفاهی صورت گرفته است.

وی با اشاره به این که امروزه بیشتر مفسرین از کلمه تحریف، به ورود خرافات و افسانه‌ها سوق داده می‌شوند، گفت: برخی تحریف را به خرافات و افسانه‌ها در کتاب عهدین موجود، بیان می کنند بیشتر به خاطر ورود اکثر مفسرین به این مباحث است وناشی از خرافه پنداری و افسانه پردازی است. در حالی که ما معتقد هستیم انبیا معصوم بودند و هیچگاه دنبال خرافه گویی و افسانه پردازی نبودند وانگهی ما به دنبال این هستیم که بدانیم منظور قرآن کریم در این رابطه چیست، که در نتیجه این نظریه هم قابل قبول نمی‌تواند باشد.

 دکتر حسن احمدی افزود: باید آیاتی مانند «وَمَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ»(الشورى:30) و «وَلَا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ»(البقرة:42)، که مفسرین می‌گویند مربوط به تحریف هست را در روایات تفسیری از منابع اهل سنت و شیعه بررسی کنیم که منشا این تحریفات از چه کسی است و علامه طباطبائی با استفاده از نقد متنی در ذیل آیه « وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ» به این نکته اشاره دارد که اختلاف یهودبه خاطر منافعی بوده که به خاطر آن دست به تحریف می‌زدند.

این قرآن پژوه در رابطه با دیدگاه دیگری در مورد تحریف که مربوط به تحریف نام پیامبر اسلام (ص) می‌شود، بیان داشت: در این دیدگاه به صراحت نام پیامبر اسلام را به خاطر منافعی که یهود از حذف نام پیامبر اسلام (ص) می‌بردند را بیان می‌کند که در ذیل آیه «تلبس به الحق» مطرح شده است و مراد از حق نام «پیامبر اسلام» بوده است؛ مستند اصلی کسانی که به این دیدگاه می‌پردازند می‌توان به روایات کتمان بشارت ظهور پیامبر اسلام و کتمان بشارت حضرت مسیح به پیامبر اسلام و کتمان رجم زانی اشاره نمود.

استاد دانشگاه پردیس قم با اشاره به فرا نوشتاری بودن تورات و انجیل تصریح کرد: تورات و انجیل موجود، بر اساس فرا نوشتاری و سنت شفاهی بوده که به تعبیر استاد شهید مطهری هر هفت سال یک بار این تابوت را می‌آوردند و در آن ماهیت تورات و انجیل را مورد تقدیس قرار می‌دادند. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • .... IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۴
    0 0
    تکرار مکررات چقدر انسان را خسته و متنفر میکند مخصوصا ایرانی ها را