حجت الاسلام والمسلمین زمانی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، ابراز داشت: علیرغم آنکه بعد از خیزش اسلامی اخیر در مصر، متصدیان حکومت جدید مدعی روابط حسنه با ایران بودند، اما عملاً درها را برای تبادل هیئتها باز نکردند، تا این که اخیراً دو گروه از مصر به ایران آمدند.
وی کسب آگاهیهای لازم درباره تحولات مصر را از برکات این رفتوآمدها دانست و افزود: اخبار و اطلاعات مربوط به تحولات اخیر در شمال آفریقا بهویژه مصر از طریق واسطهها انجام میگرفت و حضور هیئتهای مصری در ایران این فرصت را فراهم میآورد تا بدون واسطه درباره این تحولات گفتگو و در نتیجه تحلیل کنیم.
معاون بین الملل حوزههای علمیه، آشنایی با اندیشه انقلاب اسلامی و شرایط حکومت اسلامی در ایران را از دیگر برکات حضور هیئتهای مصری در ایران برشمرد و اظهار داشت: به واسطه تلاشهای استکبار جهانی و تبلیغات منفی رسانهها بر ضد جمهوری اسلامی ایران ممکن است برداشتهای نادرست در ذهن مردم مصر وجود داشته باشد که حضور هیئت مصری در ایران، موجب میشود تا بیش از پیش با واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی تبلیغات منفی در ارتباط با حقوق اهل سنت در ایران، دموکراسی در کشور و یا مسئله تحجر مطرح میشود که حضور هیئتهای مصری در ایران و مشاهده امور از نزدیک، نقش بسزایی در بطلان این تبلیغات دارد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی به وحدت بین شیعه و سنی به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای حضور هیئت مصری در ایران اشاره کرد و تصریح کرد: در رأس نخستین هیئت مصری که به ایران آمدند آقای شیخ علوی امین حضور داشت که ایشان مشاور شیخالازهر و مشاور مفتی اعظم مصر بوده و استاد فقه الازهر میباشد، اما در نمازهای شیعیان از جمله نماز جمعه قم شرکت کرد و به امام جماعت شیعی اقتدا نمود.
وی افزود: این شیخ ازهری، عملاً جواز اقتدای اهل سنت به شیعه را صادر کرد تا اگر برخی از علمای اهل سنت ایران تصور میکنند از نظر فقه اهل سنت، اجازه اقتدا به امام جماعت شیعی ندارند، مشاهده کنند که عالمی از مصر که نسبت به آنها اعلم در فقه است، به امام جماعت شیعی اقتدا میکند.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی گفت: اتفاقاً آقای شیخ عُلوی امین، حنفی مذهب است و چنانچه برخی علمای حنفی در داخل نسبت به این مسائل تردید داشته باشند، با اقدام ایشان تردیدها برطرف شد.