پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حجت­الاسلام والمسلمین روح­الله شریعتی با تاکید بر این که مسئولین باید از رفتارهای سیاسی امام علی‌(ع) درس بگیرند، گفت: اگر مسئولان به وظایف خود عمل کنند، ناهنجاری‌ها کاسته می‌شود.

حجت­الاسلام والمسلمین روح­الله شریعتی، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به رفتار سیاسی امام علی(ع)، اظهار داشت: رفتار سیاسی امیر المومنین(ع) را می­توان در دو برهه بررسی کرد. برهه اول 25 سال خانه­نشینی ایشان است که با مصلحت اندیشی برای حفظ دین پیامبر(ص) اقدامی برای گرفتن خلافت انجام ندادند و صبر پیشه کردند.

وی ادامه داد: حضرت علی‌(ع) در این 25 سال، تحملی برای حفظ نظام اسلامی به خرج دادند که قابل توصیف نیست. حضرت صبر کردند در حالی که استخوانی بر گلو و خاری در دست داشتند و این کار مهم را انجام دادند.

این استاد حوزه و دانشگاه به برهه دوم رفتار سیاسی امام علی(ع) پرداخت و خاطرنشان ساخت: برهه دوم رفتار سیاسی حضرت به زمان حکومت ایشان برمی­گردد که تقوای سیاسی ایشان زبانزد خاص و عام است.

* تعریف تقوای سیاسی

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در تعریف تقوای سیاسی گفت: تقوای سیاسی به معنای خودنگهداری از نواحی شرع در عرصه سیاست است که امام علی(ع) به بهترین شکل ممکن این مهم را انجام می­دادند و بر کارگزاران خود نیز توصیه می­کردند که آن را انجام دهند.

حجت­الاسلام والمسلمین شریعتی اذعان داشت: تساوی امام و مردم در اجرای قانون، حقوق متقابل حاکم و مردم، برخورد مناسب با مخالفین، عدالت و انصاف، عفو در مقابل انتقام و شفافیت­سازی از جمله رفتارهای سیاسی امام علی(ع) بود که مسئولین باید به این امر توجه داشته باشند و آن را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.

* دفاع از اسلام با تمام وجود

وی با اشاره به یکی از کارهای مهم حضرت علی(ع) در حکومت­داری، تصریح کرد: امام علی(ع) همیشه فرزندان خود را در بحران­های اجتماعی جامعه شرکت می­دادند و اگر جنگی برای دفاع از اسلام رخ می­داد در درجه اول خودشان شرکت می­کردند و ثانیا فرزندان ایشان هم در صف جنگجویان قرار می­گرفتند؛ آن حضرت فرقی بین مردم و نزدیکان خود نمی­گذاشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به این­که مسئولین ما نیز باید همانند مولایشان علی(ع) شفاف­سازی کنند، اظهار داشت: شفاف­سازی از نکات برجسته حکومت امیرالمؤمنین بوده است؛ به طوری که هیچ­گاه غافل از مسائل اجتماعی نبودند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، با بیان این­که مسئولین باید از رفتارهای سیاسی امام علی(ع) درس بگیرند، خاطرنشان ساخت: تواضع آن حضرت نسبت به مردم، از دیگر ارکان حکومت ایشان بوده است. این امام همام اعتقاد داشتند که کارگزاران حکومتی باید نسبت به مردم تواضع داشته باشند و خود را خادم مردم بدانند.

حجت­الاسلام والمسلمین شریعتی، بهره­مندی بی­رویه نزدیکان مسئولین از بیت­المال را به شدت مورد انتقاد قرار داد و اذعان داشت: یکی از نکات مثبت حکومت امام علی (ع) عدالت ایشان بود که همیشه در جامعه گسترده بود؛ به طوری که آن حضرت این حاکمیت را برای خود مقامی نمی­دانستند و فقط به فکر مردم و به ویژه مظلومین جامعه بودند.

*اصلاح مدیران، ناهنجاری­های را کاهش می­دهد

وی در پاسخ به این سوال که ناهنجاری­های امروز جامعه را به چه نحو می­توان با منش امام علی(ع) معالجه کرد، گفت: مهم­ترین اصل در این زمینه، اصلاح مدیران و کارگزاران جامعه است. مسئولین امر اگر وظایف خود را به خوبی انجام دهند، از ناهنجاری­ها کاسته می­شود و جامعه به سوی سعادت حرکت می­کند.

*همه بر عملکرد مسئولین نظارت کنند

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این­که از دیگر عوامل کاهش ناهنجاری­ها، نظارت بر عملکرد مسئولین است، تصریح کرد: حضرت علی(ع) ناظرین زیادی را به صورت پنهانی به میان کارگزاران خود می­فرستادند تا از وضع آنها مطلع باشند و خطایی از سوی آنان سر نزند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی اظهار داشت: رسانه‌ها و مطبوعات مسئولین را زیر نظر بگیرند و نیروهای خدوم جامعه را تشویق کنند و برای صفات عالیه مسئولین اهمیت قائل باشند؛ زیرا این کارها موجب می­شود مسئولینی خدوم و پاک داشته باشیم.

* چاپلوسی و دورویی در بین مسئولین!

این محقق حوزوی خاطرنشان ساخت: متأسفانه امروز چاپلوسی، دورویی و نفاق در بین مسئولین به وفور یافت می­شود و این از نکاتی بود که حضرت علی‌(ع) همیشه آن را مذمت می‌کردند.

*تبعیت از ولی فقیه جامعه را سعادتمند می­کند

حجت­الاسلام والمسلمین شریعتی در پایان به بحث تبعیت از ولی فقیه پرداخت و گفت: تبعیت از ولی فقیه به عنوان فقیه جامع­الشرائط و نائب امام زمان(عج)، امری مهم و لازم است باید مسئولین بر آن پایبند باشند؛ زیرا اطاعت از ولایت فقیه جامعه را به سمت سعادت هدایت می‌کند و توطئه­ها را خنثی می‌سازد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha