پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حوزه نیوز: از در کارگاه که وارد می‌شوی حس و حال دیگری داری گویی به بارگاه امام حسین‌(ع) در کربلا مشرف شده‌ای ناخودآگاه دست به سینه می‌بری و زیر لب نجوا می‌کنی السلام‌علیک یا اباعبدالله‌الحسین‌(ع).

تنها نیستی جمعیت زیادی در اطراف ضریح حضور دارند، ولی کسی به کسی کاری ندارد و دل‌ها همه متوجه امام حسین‌(ع) است و هر کسی به نحوی ارادت خود را به ایشان نشان می‌دهد.

یکی دستش را به مشبک‌های ضریح گره زده و با چشمانی اشک‌آلود با مولای خودش سخن می‌گوید؛ دیگری کناری ایستاده و مشغول خواندن زیارت عاشورا است؛ آن یکی پارچه سبزی که در دست دارد به ضریح آقا متبرک می‌سازد و دیگری هم با گوشی موبایل از ضریح عکس می‌گیرد.

در گوشه‌ای از کارگاه عده‌ای دور و بر یک میز جمع شده‌اند، کنجکاو می‌شوم و نزدیک‌تر می‌روم؛ روی دیوار نوشته شده «محل جذب نذورات برای ساخت ضریح امام حسین‌(ع)»؛ خانمی دو النگویی که در دست دارد، برای کمک به ساخت ضریح اهدا می‌کند و بقیه افراد هم که کنار میز ایستاده اند به وسع خود و نیتی که دارند مبالغی را هدیه کرده و قبض منقش به تصویر قبر امام حسین‌(ع) را دریافت می‌کند.

آن طرف تر در گوشه کارگاه تعدادی از هنرمندان، بدون توجه به حضور مردم و شلوغی کارگاه بر روی قطعاتی از ضریح کار می کنند و سرشان مشغول کار خودشان است.

با تعدادی از زائران ضریح امام حسین‌(ع) به گفت و گو می‌نشینم و دقایقی با آنها همدل می‌شوم.

* می‌آیند و عقده‌های دلشان را خالی می‌کنند

خانمی کنار ایستاده و به ضریح آقا زل زده نزدیک‌تر می‌روم قبول می‌کند گفت و گو کند، خودش را خانم نظری و دانشجوی رشته فقه و حقوق معرفی می کند، می‌گوید: اینجا کارگاه ساخت ضریح مقدس امام حسین ‌(ع) است و این افتخار نصیب قمی‌ها شده که ضریح ایشان در قم ساخته شود و در حال حاضر ساخت ضریح در مراحل نهایی است، عاشقانی که نتوانستند امام حسین‌(ع) را در کربلا از نزدیک زیارت کنند و دوست دارند زائر کربلا باشند، ضریح باصفای ایشان را در اینجا زیارت می‌کنند و دل‌هایشان را روانه کربلا می‌سازند. حتی کسانی که کربلا رفته‌اند و دوباره دلشان برای کربلا تنگ شده است، اینجا می‌آیند و عقده های دلشان را خالی می‌کنند. البته همه این‌ها مقدمه‌ای برای پاک کردن دلهایمان و انشاالله ما هم با طهارت دل، این توفیق را داشته باشیم که مرقد مطهر آقا را از نزدیک زیارت کنیم.

وی در توصیف احساسش از دیدن ضریح امام حسین‌(ع) می‌گوید: حس قشنگی است واقعا وصف‌ناپذیر است، من خیلی دوست داشتم در کربلا بودم و از نزدیک قبر امام حسین‌(ع) را زیارت می‌کردم، ولی اینجا هم با نام ایشان گره خورده است و به نوعی حریم امام حسین‌(ع) به شمار می‌رود.

در مورد درد دلش با آقا می‌گوید: من از اباعبدالله‌(ع) خواستم که دعا کند عاقبت به خیر باشم و به زودی مرقد شریفش را از نزدیک زیارت کنم.

خانم نظری ادامه می‌دهد هرجا یاد و نام سالار شهیدان باشد، آنجا کربلاست ولی کربلا چون خاکش با خون و با وجود مبارک آن حضرت آمیخته است، حس و حال خاصی دارد، چون دستمان از زیارت کربلا کوتاه است، اینجا را غنیمت می‌شماریم.

* حتماً حضرت توجه خاصی به اینجا دارند

سلطانی دانشجوی دانشگاه تبریز است، برای زیارت به شهر مقدس قم آمده است. او نیز می‌گوید: از اینکه اینجا حضور دارم احساس خوبی دارم، این باور را دارم که امام حسین‌(ع) خواسته‌ها و دعاهایم را می‌شنود، چرا که این ضریح به نام امام حسین‌(ع) ساخته شده است، حتما ایشان هم توجه خاصی به اینجا دارند.

او ادامه می‌دهد، خواسته‌هایی که امام حسین‌(ع) داشته‌ام بیشتر معنوی بود، اکثرا دنبال این هستم عاقبت به خیر باشم و برای ظهور امام زمان‌(عج) هم دعا کردم و از آقا خواستم توفیق دهد قبر شریفش را زیارت کنم.

وی در مورد راه‌های کسب توفیق زیارت امام حسین‌(ع) می‌گوید: باید از خدا بخواهیم به ما توفیق دهد و در عمل هم طوری باشیم که محبت اهل‌بیت‌(ع) را جلب کنیم و به دستوراتی که پیامبر‌(ص) به ائمه‌ معصومین‌(ع) داده‌اند عمل نماییم و عاجزانه از ایشان طلب توفیق کنیم در این صورت صددرصد توفیق حاصل می‌شود.

به سراغ دختر کوچولویی که در کنار مادرش ایستاده می‌روم، اسمش زینب جعفری است و در کلاس سوم ابتدایی درس می‌خواند؛ وقتی از او پرسیدم برای چه اینجا آمده‌ای می‌گوید: آمده‌ام که ضریح امام حسین‌(ع) را زیارت کنم و برای ظهور امام زمان‌(عج) دعا کنم.

* خوشحالم توانستم ضریح آقا را زیارت کنم

او از دوستان و هم سن و سالانش می‌خواهد آنها هم بیایند و ضریح آقا امام حسین‌(ع) را زیارت نمایند.

در ادامه می‌گوید من اگر که نتوانستیم به کربلا بروم، خیلی خوشحالم که حداقل توانستم ضریحی که بعداً در مرقد مطهر ایشان نصب می‌شود را زیارت کنم.

* از همین جا درد دل می‌کنیم

اکثر کسانی که اینجا حضور دارند، جوان هستند به سراغ یکی دیگر از این جوانان می‌روم که به همراه دوستش به اینجا آمده است.اسمش مهدی خجسته‌نیا است و در رشته ریاضی مقطع پیش‌دانشگاهی مشغول به تحصیل است؛ او می‌گوید: ما که لیاقت این را پیدا نکردیم به پابوس آقا امام حسین‌(ع) مشرف شویم و از همین جا با ایشان درد دل می‌کنیم. او از شدت علاقه مردم نسبت به امام حسین(ع) و حضور در اینجا ابراز تعجب کرده و می گوید: با اینکه مسئولین ساخت ضریح اعلام کرده‌اند که طلای موجود برای ساخت ضریح کافی است، ولی باز هم مردم طلاهای خودشان را برای کمک به ساخت ضریح اهدا می‌کنند، الآن خانمی انگشتر خود را برای کمک به ساخت ضریح هدیه کرد.

از او در مورد حرف‌هایی که با امام حسین‌(ع) مطرح می‌کند می‌پرسم می‌گوید: من همیشه اولین آرزویم ظهور آقا امام زمان‌(عج) است و دعاهایم برای ظهور حضرت دعا می کنم و بعد از آن خواسته‌های شخص خود را مطرح می‌کنم.

او ادامه می‌دهد، من خودم شخصا هر وقت احساس دلتنگی می‌کنم با خدایم حرف می‌زنم و با او ارتباط دوستانه‌ای دارم و در مورد امام حسین‌(ع) هم چنین است و هر جا می‌شود با ایشان مثلا با خواندن زیارت عاشورا ارتباط قلبی برقرار کرد، ولی اینجا به عنوان نمادی است که به انسان حس نزدیکی به امام حسین‌(ع) را نشان می‌دهد.

* دوست دارم خادم حرم آقا باشم

خانم فتح‌الله‌بیگی نیز که به عنوان خادم افتخاری در اینجا حضور دارد در گفت و گوی ما مشارکت می‌کند او می‌گوید: من پارسال هم در این ایام توفیق داشتم به عنوان خادم افتخاری در این جا حضور داشته باشم و امسال هم آقا طلبید و توفیق داد در خدمت زائرینش باشم.او ادامه می دهد: از اینکه اینجا هستم احساس خوشحالی می‌کنم، ولی خیلی دوست دارم که روزی خادم حرم مطهر آقا اباعبدالله‌الحسین‌(ع) باشم.

او هنوز به کربلا مشرف نشده است؛ ولی آرزو دارد که این توفیق به زودی نصیبش شود. وی می‌گوید: اگر انسان بتواند این احساس را در خودش به وجود بیاورد که در محضر آقا حضور دارد در هر جا باشد مثل این است که آقا را از نزدیک زیارت کرده است و اینجا هم از مکان‌هایی است که بیشتر حضور ایشان را احساس می‌کنیم.

در پایان با یکی از روحانیون که به زیارت ضریح امام حسین‌(ع) آمده است گفت و گو می‌کنم. حجت‌الاسلام عزیزی از طلاب حوزه علمیه قم او ضمن تبریک اعیاد شعبانیه می‌گوید؛ اینجا منتصب به امام حسین‌(ع) است و این ضریح قرار است به مزار شریف امام حسین‌(ع) منتقل شود، دارای تبرک خاصی است و انسان در اینجا این احساس را می‌کند که مورد توجه و عنایت آقا امام حسین‌(ع) است و همان‌ حسی که در کربلا در انسان به وجود می‌آید همان حس یا شبیه آن در اینجا به آدم دست می‌دهد و حس عظمت و شکوهی که بارگاه امام حسین‌(ع)  دارد در انسان ایجاد می‌شود.

* احساس می‌کنم به امام حسین‌(ع) نزدیک‌تر  شدم

وی ادامه می‌دهد: اساس دین محبت است. کسانی هم که اینجا آمده‌اند، به خاطر محبتشان به امام حسین‌(ع) است و در واقع حضور در اینجا بروز و تجلی محبت امام حسین‌(ع) است و اینها باعث می‌شود، روح انسان رشد پیدا کرده و به جایگاه وجودی امام حسین‌(ع) نزدیک‌تر شود با اینکه این ضریح در قم است، ولی چون این محبت ابراز می‌شود اتصال روحانی به آن حضرت ایجاد شده و انسان خودش را به امام حسین‌(ع) نزدیک می‌کند.

او در مورد راه‌ها کسب توفیق زیارت امام حسین‌(ع) می‌گوید: همین‌ دعاها و ابراز محبت‌ها خیلی موثر است و اینکه انسان سعی کند، حسینی‌ زندگی کند تا امام حسین‌(ع) توفیق زیارتشان در دنیا و شفاعتشان در آخرت را نصیب او بفرماید.

او در پایان می‌گوید از اینکه این فرصت را در اختیار آحاد مردم قرار داده‌اند از مسئولین امر تشکر می‌کنم و انشالله خداوند زیارت عتبات عالیات را برای همه کسانی که آرزو دارند نصیب بفرماید.

* 80 درصد ساخت ضریح انجام شده است

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین‌(ع) نیز می‌گوید: به طور کلی ساخت و ساز ضریح تا 80درصد انجام شده است و امیدواریم در ماه‌های آتی ضریح برای انتقال به کربلا تکمیل شود.

آقای فرش‌باف ادامه می‌دهد: میزان 120 کیلوگرم طلا برای مصرف در ضریح برآورد شده است، ولی بیش از 140 کیلو گرم طلا از سوی مردم اهدا شده است، تاکنون مبلغ 5میلیارد و 231 میلیون 500هزار تومان برای ساخت ضریح هزینه شده است و مبلغ هفتصد میلیون برای تکمیل آن کسری بودجه داریم که مازاد طلاهای اهدایی در قالب النگو انگشتر، گردنبند و... به فروش خواهد رسید تا بده‌کاری‌ها و هزینه‌ها جبران شود.

وی می‌افزاید این ضریح در اندازه ضریح فعلی بارگاه امام حسین‌(ع) ساخته می‌شود و طراحی مهندسی هنری آن را استاد فرشچیان بر عهده داشته است.

علی حاجی خبرنگار حوزه نیوز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha