به گزارش مركز خبرحوزه، رییس اداره آموزش روحانیون قوه قضائیه، در مراسم افتتاحيه دوره 52 کار آموزان قضایی روحانی كه صبح امروز در سالن دادگستري كل استان قم برگزار شد، اظهارداشت: اقبال كم روحانيت به مسئله قضا منجر شده تا امروز درصد بسيار پايينی از قضات كشور را روحانيت تشكيل دهند.
وي با ارائه گزارشي از روند فعاليت هاي اداره آموزش روحانيون قوه قضاييه افزود: اين اداره در سال 1369 شروع به كار كرد و طي اين چند سال53 دوره را برگزار کرده است.
مسئول اداره آموزش روحانیون قوه قضاييه با اشاره به این که در حال حاضر 5 دوره مشغول تحصيل و 48 دوره فارغ التحصيل شدهاند، گفت: اين دوره ها در قم، مشهد و چند استان ديگر كه قابليت جذب روحاني داشتند مانند اصفهان، شيراز، تبريز و اهواز برگزار مي شود.
وي ادامه داد: تاكنون 34 دوره در قم، 19 دوره در مشهد و بقيه در استان هاي ديگر برگزار شده است و یکهزار و 904 کارآموز قضایی فارغ التحصيل شدهاند.
* اقبال کم روحانیت به امر قضاء
حجت الاسلام والمسلمين يزدي ادامه داد: تعداد قضات سراسر كشور 80 هزار 213 نفر است كه از اين ميان تنها یکهزار و 550 نفر آنها روحاني و بقيه غير روحاني میباشند؛ بنابراين تنها 19 درصد قضات سراسر كشور روحاني هستند.
وي تصريح كرد: اين آمار اقبال كم روحانيت به دستگاه قضا را مي رساند كه بايد مراجع و علما، روحانيت را براي حضور در اين عرصه ترغيب كنند.
مسئول اداره آموزش روحانیون قوه قضاييه با اشاره به سرفصلهای اين دوره ها، اظهارداشت: اين دوره ها 5 بخش اصلي دارند، در بخشهای علمي 20 عنوان، كارگاهي 41 عنوان، مشاوره 32 ساعت و در بخش عملي 540 ساعت می باشد، همچنين فوق برنامه هايي همچون بازديد هاي قضايي از بخش هاي مختلف اداري و قضايي و جنايي و نیز ديدار با مراجع و علما از ديگر برنامه هاي اين دوره ها به شمار میرود.
وي در ادامه افزود: اين اداره دوره هاي ضمن خدمت و تحصيلات تكميلي را نيز برگزار مي نمايد، به طوری که از سال 82 تاكنون یک هزار و 100 مدرك كارشناسي آماده و به روحانيون اعطا كرده و در حال حاضر 431 نفر از قضات روحاني تحصيلات تكميلي را مي گذرانند.
حجت الاسلام والمسلمين يزدي خاطرنشان کرد: در حال حاضر 150 نفر از قضات روحانی در حال تدوين پايان نامه هاي خود هستند؛ اين تلاش و تكاپوي علمي نشان دهنده اهتمام مسئولين قضايي به هرم علمي قضات و بالا رفتن سطح تحصيلات آنهاست.
وي در پايان با اشاره به فرارسيدن ميلاد باسعادت امام سجاد(ع)، ايشان را الگويي نمونه براي مسلمانان جهان دانست و به رواياتي از حضرت در مسائل اخلاقي و اجتماعي اشاره نمود.
خاطرنشان مي شود، در آغاز اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين ملازاده از كارآموزان دوره 49 به بيان نيازهاي روحانيون در عرصه آموزشی پرداخت.