حجت الاسلام و المسلمین فرخ عبدی، در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه، تبلیغ و تدریس صحیح را یکی از موثرین شیوه های انتقال معارف و مفاهیم دینی با توجه به مشکلات فرهنگی و اجتماعی حال حاضر جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: با وجود شیوه های و ابزارها گوناگون در حوزه تبلیغ معارف دینی، تجربه ثابت کرده است که این شیوه ها و ابزارها به هیچ وجه نمی توانند به اندازه تبلیغ چهره به چهره، کارایی و تاثیر پذیری داشته باشند.
وی افزود: در فرایند تبلیغ رو در رو و چهره به چهره با مخاطبین علاوه بر سخن، امواجی از ذهن و نفس گوینده به مستمع و بالعکس منتقل می شود که این امواج تاثیر فراوانی در بازدهی امر تبلیغ ایفا می کند.
مدیر مدرسه عالی علمیه نائب الصدر رشت ادامه داد: اگر بخواهیم حرف حق را به گوش مردم برسانیم باید در هر زمانی متناسب و مقتضای همان زمان حرکت کرده و مطمئن باشیم مفاهیمی که با فطرت بشر سازگاری بیشتری داشته باشند ظرفیت گیرایی بسیار زیادی را برای مخاطبین ایجاد می کند.
وی با اشاره به مفهوم دو آیه وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُمْ فَيُضِلُّ اللَّهُ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ»(إبراهيم:4) و «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ... » (الأنفال:60)تصریح کرد: این دو آیه به صورت آشکار بر ضرورت روزآمدی امر تبلیغ و استفاده از تمام ابزار مدرن و جدید برای حفظ جامعه اسلامی و تبلیغ و نشر دین الهی تاکید دارند.
مدیر مدرسه نائب الصدر خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به بینش شکوفا شده در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در رابطه با مفاسد اقتصادی و سیاسی دنیای استکبار، اگر بتوانیم پیام ها و مطالب اصیل دینی و اسلامی را با استفاده از قالب ها و ابزارهای گوناگونی همچون، گوشی همراه، اینترنت و ماهواره و غیره در اختیار جهانیان قراردهیم، بدون تردید عده بسیاری به این مفاهیم گرایش پیدا خواهند کرد.
این استاد حوزه با اشاره به جهان شمولی دین مبین اسلام و اینکه امروز باید سیطره مسائل دینی را جهانی دید، اضافه کرد: عده ای با استفاده از فرصت پیش آمده در جهان که ناشی از کمبود معنویت و شیوع گسترده افسردگی است به رواج عرفان های کاذب پرداخته و به اغوای افرادی که سرابی از حقیقت را یافته اند می پردازند.
حجت الاسلام والمسلمین عبدی بر ضرورت بهره گیری از بسترهای موجود در سینما، تئاتر، فیلم کوتاه برای بلوتوث به گوشی های همراه، موسیقی، انیمیشن، قصه های قرآنی و تاریخ اسلامی برای بیان حقایق ناب اسلامی تاکید کردو اظهار داشت: یکی از خلأهای موجود، تأمین نشدن مواد خام فکری و داستانی در این زمینه ها، توسط حوزویان و سایر نهادهای مسئول است.
وی با اشاره به جذابیت های سریال مختارنامه و مخاطبین فراوان آن در داخل و خارج کشور، یکی از علت های عمده این تعداد بیننده را استفاده از امکانات جدید برای ساخت این فیلم عنوان و تصریح کرد: امروز باید با رعایت خط قرمز های دینی برای تاثیرگذاری عمیق در جامعه وارد عرصه هنر شویم.
مدیر مدرسه نائب الصدر رشت، یکی از مشکلات عمده در شرایط کنونی را طراحی نکردن الگوهای شادی و زمینههایی همچون طنز و لطیفه برای خنداندن و خوشحالی مشروع و درعین حال تاثیرگذار برای نسل جدید عنوان کرد، و ادامه اداد: بیشتر لطیفهها و طنز های رایج در جامعه از محتواهای زشت و یا تمسخر قومیت ها برای خنداندن، بهره گیری شده است.