پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

موسسه دارالهدی در لبیک به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص ترویج سیره علمی و اخلاقی علمای سلف در بین فضلا و طلاب جوان اقدام به تدوین سیره اخلاقی علمای دین نموده است.

حجت­الاسلام والمسلمین محمد عمومی، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، به تشریح فعالیت‌های مؤسسه فرهنگی دارالهدی پرداخت و اظهار داشت: این مؤسسه از سال 1382، تحت اشراف آیت الله ناصری با هدف انتقال آموزه­های الهی و معارف دینی و اسلامی به نسل جوان با زبان روز و با تکیه بر مسائل اخلاقی راه­اندازی شد.

مدیر مؤسسه دارالهدی با اشاره به ساختار جدید مؤسسه تصریح کرد: ما ساختار جدیدی را برای مؤسسه تعریف کردیم که در آن معاونت­های پژوهش، آموزش، فرهنگی تبلیغی وجود دارد و چون مراکز تخصصی از ما جدا بوده و عملا نمی­توانیم کار آموزشی بلند مدت انجام دهیم، آموزش­های کوتاه­مدت، کارگاهی و پاره وقت با اولویت حوزه­های علمیه را شروع کرده‌ایم.

وی در ادامه به فعالیت­های معاونت پژوهش این مؤسسه اشاره کرده و ابراز داشت: در این معاونت، پروژه­های خوبی در زمینه مسائل اخلاقی تعریف و انجام شده و تاکنون آثاری همانند تشرفات به محضر امام عصر(عج)، اسماءالله، تهذیب و اخلاق در باب زیارت و اعتکاف و ... منتشر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین عمومی با اشاره به فرآیند تولیدات فکری مؤسسه، افزود: از همان سال­های ابتدایی راه­اندازی مؤسسه، فرآیند تولیدات فکری خود را آغاز کردیم؛ به طوری که یکی از برجسته­ترین تولیدات ما، انتشار نشریه اخلاقی تربیتی «خُلُق» بود که از آیه شریفه « وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ، (سوره قلم، آیه 4)»، گرفته شده است.

*تیراژ 8 هزار شماره­ای نشریه «خُلُق»

مدیر مؤسسه فرهنگی دارالهدی با بیان این مطلب که امروز این نشریه در 8 هزار نسخه چاپ می­شود، گفت:‌ مخاطب­قراردادن عموم طلاب علوم دینی، قشر فرهیخته و تحصیل­کرده جامعه و آحاد مردم از جمله اهداف اصلی این نشریه بود؛ به گونه ای که مخاطب بتواند در گام اول نیازهای اخلاقی و معنوی خود را تأمین کند، خوشبختانه تاکنون موفق به چاپ 23 شماره از این نشریه شده‌ایم.

*تدوین زندگی‌نامه علما

حجت­الاسلام والمسلمین عمومی ادامه داد: تبیین مبانی اصول و نظام اخلاق تربیتی اهل بیت(ع) و تدوین زندگی نامه علمای دین با هدف درس­گیری، پندآموزی و الگوگیری که رهبرمعظم انقلاب بر روی آن تأکید بسیاری داشتند، از پروژه‌های در حال انجام در معاونت پژوهش است.

وی با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به قم خاطرنشان ساخت: ایشان در این سفر دغدغه‌هایی را بیان کردند که جزء اهداف و رسالت های این مؤسسه می‌باشد و این امر جای بسی خرسندی است.

*راه اندازی مرکز تخصصی اخلاق

مدیر مؤسسه دارالهدی در ادامه به راه­اندازی رشته تخصصی اخلاق در این مؤسسه اشاره کرده و اظهار داشت: در سال 1386 مسیر راه اندازی رشته تخصصی اخلاق برای سطح 3 در این مؤسسه طراحی و در ادامه سرفصل­هایی برای آن در نظر گرفته شد که پس از تصویب شورای عالی حوزه، از همان سال تدریس این رشته آغاز شد.

وی یادآور شد: به دلیل مقررات سیستم آموزشی حوزه، مراکز جداگانه­ای برای این رشته و مرکز تخصصی اخلاق در دو شهر قم و اصفهان راه­اندازی گردید.

*تشکیل بنیاد فرهنگی «هاد»

حجت­الاسلام والمسلمین عمومی در ادامه به تشریح چگونگی شکل‌گیری بنیاد فرهنگی «هاد» پرداخت و اذعان داشت: از زمستان سال 1388 مؤسسه دارالهدی وارد مسیر جدیدی شد؛ به طوری که مجموعه تحت اشراف آیت­الله ناصری شامل مؤسسه دارالهدی، مدرسه علمیه صاحب­الزمان (عج) اصفهان و دو مرکز تخصصی در قم و اصفهان زیر چتر بنیادی به نام بنیاد فرهنگی «هاد» قرار گرفت و فعالیت خود را ادامه داد که هم‌اکنون کار این بنیاد شروع شده است؛ اما هنوز به تصویب نهایی نرسیده و مراحل خود را در شورای عالی انقلاب فرهنگی می­گذراند.

مدیر موسسه دارالهدی، حوزوی­بودن را یکی از افتخارات این مؤسسه برشمرد و خاطرنشان ساخت: امروز هر فرد حوزوی که دغدغه­ای نسبت به مسائل اخلاقی دارد، باید خود را متعلق به این مجموعه بداند؛ چرا که ما در زمینه اخلاق، پژوهشگر کم داریم و از پژوهشگرانی که علاقه دارند در این زمینه فعالیت کنند، دعوت به عمل آوریم.

وی به انتشارات این مؤسسه نیز اشاره کرده و گفت: انتشارات «خُلُق» تا به حال 20 عنوان کتاب به چاپ رسانده، همچنین تولید نرم­افزارهای اخلاقی و چاپ آثار با ارزش در دستور کار مؤسسه قرار دارد.

*آسیب­های اخلاقی فراروی طلاب

حجت­الاسلام والمسلمین عمومی همچنین به بیان آسیب­های اخلاقی فراروی طلاب پرداخت و اظهار داشت: پاک­ترین، با محبت­ترین و با صفاترین فضاها، جمع­های حوزوی و طلبگی است و هرکسی با این افراد سرو کار داشته باشد، این حرف را تأیید می­کند؛ اما باید مسئولین اخلاقی حوزه با توجه به آسیب هایی که طلاب را تهدید می کند، اهمیت ویژه­ای به این امر داشته باشند.

*حوزه تنها یک نهاد آموزشی نیست

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: در گذشته بزرگان حوزه، در مدارس حجره داشتند و همین رفت و آمدها و حشر و نشرها، در رفتارهای آموزشی و تربیتی طلاب تأثیر داشت؛ اما امروز مدارس ما چنین ساختاری ندارند و این خطر بزرگی است که به حوزه فقط به عنوان یک نهاد آموزشی نگاه شود؛ در صورتی که هدف حوزه بسیار بالاتر از مسائل آموزشی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha