یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

‌ با توجه به فعالیت‌ نهادهای مختلف اجتماعی در دولت و از طرفی تولید محتوا در حوزه، دولت باید از نظرات و رهنمود‌های حوزه استفاده کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن غرویان در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به هفته دولت، داشتن اقتدار بالا را از ویژگي‌های دولت اسلامی ذکر کرده و اظهار داشت:‌ دولت در عین اقتداری که دارد، باید رابطه خوب و شفافی با مردم داشته و تبلور خواسته‌های ملت باشد.

وی با تأکید بر این مطلب که دولت باید برآورده‌کننده خواسته‌های ملی باشد، افزود: منظور از ملت در اینجا، امت مسلمانی است که عقاید و نظام جهان‌بینی خاص خود را داشته و دولت باید بر اساس این ایدئولوژی‌ها خواسته‌های آنها را محقق کند.

*ضرورت ولایت‌پذیری در تمام شئون دولت

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به برخی از شاخصه‌های دولت اسلامی، تصریح کرد: دولت باید در راستای اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب حرکت کند و اطاعت از ولی‌فقیه در تمام شئون دولت مشهود باشد.

وی ادامه داد: دولت اسلامی در عرصه بین‌الملل نیز باید فعال بوده و بتواند جایگاه عزت‌آفرین اسلام را در روابط بین‌المللی و نظام جهانی حفظ و محقق کند.

*حوزه‌های علمیه؛ منبع تغذیه فکری جامعه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غرویان در ادامه سخنان خود، اشاره‌ای هم به رابطه دولت با حوزه کرد و با ایدئولوژیک خواندن این رابطه، گفت: حوزه علمیه منبع تغذیه فکری و تزریق اندیشه‌های اسلامی به جامعه است که دولت باید به آن اهتمام داشته و از نظرات مراجع، علما و کارشناسان دینی و مذهبی برای تأمین و حفظ اسلامیت نظام و جامعه اسلامی بهره ببرد.

وی با تأکید بر بهره‌گیری دولت از پتانسیل‌ها و پژوهش‌های حوزه، ابراز داشت:‌ با توجه به فعالیت‌ نهادهای مختلف اجتماعی در دولت و از طرفی تولید محتوا در حوزه، دولت باید از نظرات و رهنمود‌های حوزه استفاده کند.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: حوزه می‌تواند در امر تبلیغ پیوند بین مردم و دولت اسلامی را محکم کند تا مردم به عنوان پشتوانه دولت، همیشه در صحنه باقی‌ بمانند.

*رسالت حوزه در قبال انقلاب‌های منطقه

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به وقوع خیزش‌ها و انقلاب‌های منطقه، خاطرنشان کرد: انقلاب‌های اخیر از نظر سخت‌افزاری بار فیزیکی لازم برای وقوع انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی را دارند، اما تأمین بعد نرم‌افزاری، نظری، فکری و فلسفی آنها بر دوش علمای جهان اسلام و حوزه‌های علمیه است که این امر وظیفه و رسالت حوزه علمیه قم را معین و خطیرتر می‌کند.

اذعان داشت:‌ امروز طلاب بسیاری از کشورهای مختلف مشغول فراگیری علوم دینی در حوزه علمیه قم هستند که ما باید از این ظرفیت بهره برده و این افراد را به عنوان رهبران فکری این کشورها تربیت کنیم. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha