به گزارش مرکز خبرحوزه، حضرت آیتالله سبحانی، ظهر امروز در ادامه سلسله جلسات تفسیر قرآن خود که در مدرسه حجتیه قم برگزار شد، با اشاره به آیاتی از سوره منافقون، اظهار داشتند: آیات این سوره ارتباط تنگاتنگی با هم دارند که باید این ارتباط را بدست آوریم.
معظمله آیات 7 و 8 سوره منافقون را مدنظر قرار داده و افزودند: در این آیات دو شعار از سوی منافقین با این مضمون که اگر به مدینه رفتید هر گونه خرید و فروش با اصحاب پیامبر(ص) را ممنوع کنید و انصار، مهاجرین را بیرون کنید، مطرح میشود.
*منافق به آخرت ایمان ندارد
ایشان ادامه دادند: بعد از این آیات «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (آیه9 سوره منافقون)» ای مومنان اموال و اولاد شما را از یاد خدا باز ندارد، آمده است که باید ارتباط آن با آیات قبل مشخص میگردد.
این مرجع تقلید با تبیین این ارتباط، تصریح کردند: شیوه منافقین این گونه است که به آخرت ایمان نداشته و زندگی را تنها در مادیات ثروتاندوزی و تربیت اولاد میدانند که باعث فراموشی از یاد خدا شود و چه خسارتی بالاتر از اینکه بجای خرید حیات اخروی، این دنیای مادی را در نظر میگیرند.
*آیا خداوند با امور فطری موافق نیست؟
ایشان در ادامه بحث، علاقه به مال و اولاد را امری فطری دانسته و گفتند: این مسایل اموری فطری است و اگر انسان علاقه به مال نداشته باشد، اقتصاد، فلج میشود حال آیا خداوند با فطرت مخالف است؟ در صورتیکه این گونه نیست، خداوند میگوید مال و فرزند را دوست داشته باشید، اما این دوستیها در حد افراط نباشد.
این مرجع تقلید با اشاره به بخشی از نهجالبلاغه را که در مزمت دنیا است، اضافه کردند: طبق بیان امیرالمومنین(ع) اگر دنیا هدف انسان باشد او را کور میکند در صورتیکه اگر «سبب» باشد نه هدف، باعث بینایی میگردد.
ایشان در ادامه به مسئله اسراف در انفاق اشاره کردند و یادآور شدند: در انفاق نیز باید اعتدال را رعایت کرد، اینطور نشود که از حق خانواده گذشته و انفاق شود، یا از طرفی اصلاً انفاقی صورت نگیرد و موقع مرگ انسان به یاد انفاق بیفتد.
معظمله، انفاق لحاظات آخر عمر را بسیار کماثر دانسته و ابراز داشتند: اینگونه مومن شدنهای آخر عمر به درد نمیخورد چرا که فرعون هم در دریا مومن شد، این «ایمان ترسیها» (ایمان از روی ترس) بیاثر و بیارزش است چون از روی جهل میباشد.
*ضرورت توجه طلاب به فراگیری تفسیر
معظمله در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اهتمام طلاب بر آموزش و ترویج تفسیر قرآن کریم، خاطرنشان کردند: طلاب باید روش تفسیر قرآن را آمیخته با تاریخ، حدیث و آنچه در زندگانی امروز است، فرا بگیرند و سپس وارد اجتماع شده و درد جامعه را از طریق آیات بدست آورند.
حضرت آیتالله سبحانی تصریح کردند: باید آنچه که قرآن و احادیث استخراج و میآموزیم را بر حوادث امروز تطبیق کنیم؛ زیرا که این تفسیر، عدل آفرین بوده و جامعه را متحول میکند.