یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه، استقلال حوزه را مورد تأکید رهبری، مراجع و بزرگان و امری قطعی دانسته و گفت: دولت موظف به تأمین نیازهای عمرانی حوزه‌های علمیه است و این امر منافاتی با استقلال حوزه ندارد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مقتدایی، امروز در همایش عمومی حوزویان که با هدف بررسی مطالبات و منویات رهبری در سفر سال گذشته معظم‌له به قم در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شده است، اظهار داشت: یکی از وظایف هر انسانی شکر نعمت‌های الهی است و خداوند امر نموده که نعمت را بدون شکر نگذارید که این از بندگی و عبودیت به دور است

وی افزود‌: البته هر کسی به مقام بندگی و عبودیت خدا که همان مقام شکرگزاری است، نمی‌رسد؛ بنابراین قرآن تصریح می‌کند، «يَعْمَلُونَ لَهُ مَا يَشَاءُ مِن مَّحَارِيبَ وَتَمَاثِيلَ وَجِفَانٍ كَالْجَوَابِ وَقُدُورٍ رَّاسِيَاتٍ اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُكْرًا وَقَلِيلٌ مِّنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ»، (آیه 13، سوره سبأ).

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: در شرافت و منزلت شکر همین بس که خداوند یکی از اوصاف خود را شکور نامیده است.

مدیر حوزه های علمیه با بیان این که ‌بزرگان و فضلا و طلاب حوزه باید در برابر نعمت انقلاب و استقرار حکومت اسلامی شکرگزار باشند،‌ تصریح کرد: به برکت نظام اسلامی حوزه‌های علمیه بالندگی یافته است؛ بنابراین باید همه ما شکرگزار آن باشیم؛ البته شکر این نعمت، به لفظ ختم نمی شود، بلکه حمایت از نظام که وظیفه تک تک حوزویان است، ظهور و بروز پیدا می کند.

آیت‌الله مقتدایی با اشاره به این که حوزه‌ها در نظام است، تأکید کرد: حوزه باید احترام نظام را حفظ کند و در حمایت از آن کوشا باشد؛ بر این اساس وظیفه حوزویان است که مردم را نسبت به نظام پایبند و همواره در صحنه نگه دارد.

ولایت فقیه؛ نعمتی الهی

عضو جامعه مدرسین حوزه،‌ ولایت فقیه را یکی از نعمت‌های الهی دانسته و بیان داشت: این که یک مجتهد جامع الشرایط، عالم، عادل، فقیه،‌ در رأس یک نظام باشد و سیاست‌های داخلی و خارجی یک کشور را در راهبری کند، از صدر اسلام بی‌سابقه بوده است.

آیت‌الله مقتدایی تأکید کرد: باید همه حوزویان برای حمایت از ولایت فقیه و تبعیت و اطاعت از اوامر و منویات ایشان کوشا باشند.

*عزتی برای روحانیت

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان ولایتمدار کرمانشاه، استبقال پرشور و حرکت عاشقانه مردم شیعه و سنی این استان را وصف ناپذیر خوانده و افزود: حضور جوانان پرشور شیعه و سنی در استقبال از مقام معظم رهبری و لحظه‌شماری برای دیدار با معظم له، باعث عزت اسلام است؛ چه عزتی برای روحانیت از این مسئله بالاتر است.

آیت‌الله مقتدایی با اشاره به دیدارهای مختلف رهبر معظم‌ انقلاب در این سفر،‌ تصریح کرد: حضور پرشور مردم در این دیدارها تأثیر بسیار زیادی در ثبات و حفظ و اقتدار نظام دارد؛ به طوری که شور، شوق و عشق مردم شیعه و سنی کرمانشاه بر تن هر دشمنی لرزه می‌اندازد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصمم‌بودن حوزه برای پیگیری و تحقق مطالبات رهبری، گفت: مطالبات معظم‌له در شورای عالی و مدیریت حوزه و سایر نهادهای حوزوی در حال بررسی است و بسیاری از این منویات اجرایی شده است که از جمله آنها می‌توان به تقویت حوزه‌های علمیه سراسر کشور اشاره کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: ایجاد شوراهای استانی و ساماندهی حوزه‌های علمیه 27 استان کشور، برگزاری بیش از 500 جلسه و تصویب بندهای مختلف برای ساماندهی حوزه‌ها از دیگر اقدامات برای تحقق مطالبات رهبری می‌باشد.

آیت‌الله مقتدایی اضافه کرد: تأسیس رشته‌های تخصصی از 12 رشته به 18 رشته، برنامه‌ریزی راه‌اندازی ده رشته جدید در حوزه و ایجاد رشته‌های تخصصی در 5 استان کشور از دیگر اقدامات تحول‌گرایانه حوزه به شمار می‌رود.

وی با اشاره به تأثیر ایجاد رشته‌های تخصصی در حوزه، اظهار داشت: راه‌اندازی این رشته‌ها در استان‌ها، طلاب را در رشته‌های مختلف تخصصی کارآمد می‌کند و این تخصص‌ها می‌تواند در شهرستان‌ها بسیار کاربردی و مثمرثمر باشد و قطعاً برکات فراوانی به همراه خواهد داشت.

*استقلال حوزه امری قطعی است

عضو خبرگان رهبری با اشاره به مسئله استقلال حوزه، نگاه مراجع عظام و بزرگان و شورای عالی حوزه را به این مسئله جدی دانسته و گفت: امروز همه بزرگان و اعاظم حوزه بر استقلال تأکید دارند و این مسئله امری قطعی است و از سیاست‌های اصلی حوزه‌های علمیه محسوب می‌شود؛ البته باید دانست این مسئله منافاتی با حمایت‌های دولت ندارد؛ بنابراین استقلال را حفظ می‌کنیم، ولی دولت باید نیازهای عمرانی حوزه را تأمین کند و ما هم این مسئله را به طور جدی دنبال می‌کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که نه تنها قم،‌ بلکه شهرستان‌های نیازمند احداث و تعمیر مدارس علمیه هستند تا امکان جذب مشتاقان فراگیری علوم دینی بیشتر فرهم شود، تأکید کرد: باید دولت را ملزم به کمک کنیم؛ آنها هم وظیفه‌ دارند به امور عمرانی حوزه کمک کنند.

*حضور مؤثر حوزه در آموزش و پرورش

وی با اشاره به دیگر اقدامات تحول‌گرایانه حوزه، اظهار داشت: مقام معظم رهبری درخواست کردند که حوزه در آموزش و پرورش حضور داشته باشد، البته این حضور تنها به خواندن یک نماز در مدرسه توسط روحانی خلاصه نمی‌شود؛ بنابراین تفاهم‌نامه‌هایی با این وزارت‌خانه امضاء شد و بر اساس آن دبیرخانه و ستادی تشکیل گردید تا این مطالبات اجرایی شود.

آیت‌الله مقتدایی در پایان اشاره‌ای هم به دیگر اقدامات تحولی داشت و گفت: امضاء تفاهم‌نامه با وزرات علوم و دیگر دستگاه‌های مربوطه و اقدامات گسترده در زمینه ارتباطات بین‌المللی حوزه از دیگر برنامه تحول‌گرایانه است  که مدیریت حوزه به آنها توجه داشته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha