پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 259147
۲۶ آبان ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۱

رایزن فرهنگی ایران در بیروت گفت: هر كس ولايت حضرت علي(ع) را پذيرا شد در حقيقت در مقابل ولايت پيامبر(ص) تسليم شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده در مصاحبه با شبکه الکوثر با اشاره به نامگذاري ده روز ما بين عيد قربان و عيد غدير به دهه امامت و ولايت، گفت بيش از 90 در صد جمعيت ايران از پيروان مذهب شيعه اثني‌عشري مي‌باشند و اعياد چهارگانه ديني فطر، قربان، غدير و بعثت نبي‌اكرم(ص) را گرامي مي‌دارند.

* آداب ایرانیان در روز عید غدیر

وي ادامه داد:‌ مردم ايران روز 18 ذی‌الحجه را به عنوان عيد به سرور و شادي می‌پردازند و به زيارت سادات و بستگان رفته و به اعمال مستحب در اين روز، از جمله تحكيم پيوند محبت و برادري بين يكديگر، مي‌پردازند.

رایزن فرهنگی ایران در بیروت با اشاره به تعطيلي رسمي روز عيد غدير در ايران، بزرگداشت عيد غدير را تكريم از مهمترين دستاورد رسول اكرم (ص) در امتثال مهمترين امر الهي مبني بر اعلام رسمي ولايت امير مؤمنان (ع) و اخذ بيعت از مسلمين برای ولايت آن حضرت دانسته و افزود: بر اساس روايات معصومين پیروان اهل‌بيت(ع) به‌ هنگام خوشحال بودن ائمه (ع) خوشحال و با غمگيني آنان اندوهگين مي‌باشند و به علت اين‌كه در روايات از عيد غدير به عيدالله الاكبر و بزرگترين عيد مسلمانان ياد شده ، لذا مردم ايران در اين روز به شادي و سرور مي‌پردازند.

* ولایت پیامیر و حضرت علی؛ دو روی یک سکه

رايزن فرهنگي ايران در بیروت، روز عيد غدير را تجلي ولايت رسول‌الله و علي‌بن‌أبي‌طالب(ع) عنوان کرد و افزود؛ هر كس ولايت حضرت علي(ع) را پذيرا شده در حقيقت در مقابل ولايت پيامبر(ص) تسليم شده است و بالعكس كساني كه ولايت علي را پذيرا نشدند در حقيقت به ولايت رسول‌الله(ص) گردن ننهادند و اين دو ولايت دو روي يك سكه است.

* چرا غدیر بزرگترین عید اسلامی است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین رئيس‌زاده در رابطه با علت قلمداد كردن عيد غدير به عنوان «بزرگترين عيد اسلامي» در روايات، گفت: اولاً واقعه روز غدير حامل موضوعي است كه آن فرا ديني و مذهبي بوده و اختصاص به مسلمانان و شيعيان ندارد، بلكه كل انسان‌ها را شامل مي‌گرددكه همان موضوع امامت است.

وي ادامه داد:‌ همة انسان‌ها در زندگي خود تابع امامي هستند و در روز قيامت با آن امام محشور مي‌شوند (يوم ندعو كل الناس بامامهم)؛ بنابر اين اسلام به اصل امامت مردم را فرانخوانده؛ زيرا اصل آن در بين همة مردم وجود دارد؛  بلكه مردم را دعوت به پذيرش امامي با صفات برجسته‌اي كه در علي‌بن‌أبي‌طالب(ع) همچون عدالت، تقوي و... وجود دارد فراخوانده است. ثانياً خداوند تبارك و تعالي نعمت‌هاي فراواني براي بشرآفريده است همچون آسمان، زمين، منظومه شمسي و...  (وان تعدوا نعمة الله لاتحصوها) ولكن بر هيچ يك اين نعمت‌ها بر بشر منت نگذارده مگر بر نعمت هدايت و دين ( "لقد من الله علي المؤمنين اذ بعث . . ."  " ولا تمنوا علي اسلامكم بل الله يمن عليكم ان هديكم للايمان" ) كه بالاترين و برترين نعمت‌ خداوندي است كه بر بشريت نازل كرده ؛ نعمتي بي بديل كه بشر نمي‌تواند همانند آن را ايجاد نمايد ؛ در روز عيد غدير اين نعمت كامل مي‌شود (اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتي)؛ بنابر اين عيد غدير اعظم اعياد ديني و اسلامي مي‌باشد.

* غدیر؛ عاملی برای تقریب مذاهب

حجت‌الاسلام والمسلمین رییس‌زاده، با اشاره به محتواي غدير، آن را عاملي براي تقريب مذاهب اسلامي دانسته و افزود: تكريم عيد غدير در راستاي ايجاد اختلاف و تفرقه بين مسلمانان نيست؛ زيرا كه اين امر از ديد ائمه (ع) مردود است. جمهوري اسلامي ايران نيز از ابتداي پيروزي انقلاب تاكنون درراستاي وحدت امت اسلامي گام برداشته و در گفتار و عمل اين سياست استراتژيك را دنبال كرده است و در همين راستا مقام معظم رهبري مجمع‌التقريب بين المذاهب الاسلاميه را تاسيس نمودند و دولت اسلامي ايران تاكنون در مسير حفظ وحدت امت اسلامي و پرهيز از اختلاف و تفرقه بين امت اسلام هزينه‌هاي زيادي را پرداخته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha