پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 259940
۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۰

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه از برگزاری مراسم احیای قرآنی شب عاشورا به صورت هم‌زمان در کربلا، مشهد و قم خبر داد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت در مسجد صالح آباد این شهرستان با عنوان «محفل انس با قرآن و عترت» اظهار داشت: ابا عبدالله الحسین (ع) با به تأخیر انداختن زمان جنگ و شهادت خویش، برای قرائت قرآن و برپایی نماز درس بزرگی به بشریت داده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری برای اولین بار به طور همزمان در آستان قدس رضوی، حرم اباعبدالله الحسین (ع) و حرم کریمه اهل بیت (ع)، مراسم احیای قرآن شب عاشورا برگزار شود، افزود: سوره ها و آیه هایی که توسط امام حسین (ع) در روز قبل از عاشورا خوانده شده و بر اساس احادیث معصومین (ع) به ما رسیده است، از ساعت 23 شب عاشورا تا یک بامداد در مراسم احیاء با حضور مردم ختم می شود.

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور، با تاکید بر این‌که امروز با کمال تاسف قرآن و عترت در برنامه های آموزشی و تربیتی کشورمان در حاشیه قرار دارد، اضافه کرد: خلأ های موجود در نظام آموزشی به صورتی است که حتی افرادی که سال ها دوره های مختلف تحصیلی را گذرانده اند حتی مسلط به روخوانی قرآن نیز نشده اند.

حجت الاسلام حسینی با بیان این‌که شرط ورود به دانشگاه الازهر مصر، حفظ حداقل 20 جزء قرآن است، گفت: وقتی ردپای استعمار را در زمینه عقب ماندگی های مباحث قرآنی بررسی می کنیم می بینیم که 50 سال حکومت پهلوی ما را به چنان بلایی دچار کرده است که قرآن در جامعه مهجور مانده است.

وی با اشاره به که بزرگان علمی در حوزه در زمان های گذشته قبل از ورود به دروس حوزوی با حفظ قرآن و آشنایی با احادیث اهل بیت (ع)، به اهمیت فراگیری صرف و نحو به خوبی واقف بودند، تصریح کرد: در واقع خواندن صرف و نحو برای فهمیدن قرآن و احادیث اهل بیت (ع) است و این‌که مشاهده می شود عموم مردم از خواندن قرآن لذت نمی برند، ریشه در عدم فهم صحیح نسبت به زیبایی های ظاهری و باطنی قرآن دارد.

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور ادامه داد: ختم قرآن بدون توجه به پیام های بی شمار علمی، اخلاقی، فردی و اجتماعی و...، تنها به شکل ختم ظاهری  سوره های قرآن انتقاد کرد.

وی با تأکید بر این‌که استراتژی فرهنگی اسلام در مقابله با تهاجم فرهنگی این است که قرآن به روح و وجود جوانان نفوذ کند و آنان را در برابر آسیب های مختلف واکسینه نماید، یادآور شد: از آنجا که تنها انس و تدبر در قرآن می تواند ما را در پیشبرد این استراتژی یاری کند یکی از راهکارها و راهبردهای مهم برای تدبر دائمی در آیات وحی حفظ قرآن است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha