به گزارش مرکز خبر حوزه حضرت آیت الله نوری همدانی امروز در دیدار معاون تهذیب حوزههای علمیه با اشاره به اهمیت مسئله تهذیب در حوزههای علمیه گفتند: تهذیب کاری بسیار پر ارزش و مقدس است و درساخلاق در حوزههای علمیه همیشه در کنار سایر درس و بحثها همیشه وجود داشته است.
ایشان با بیان اینکه احتیاج به اخلاق برای همه لازم اما برای طلبهها لازمتر است، خاطرنشان کردند: از زمانی که به حوزه علمیه قم آمدم،علمای بزرگی متصدی اداره بحث اخلاق بودند که نفوذ کلامشان بسیار تاثیرگذار بود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دین اسلام در سه فصل، اعتقادات، اخلاق و عمل خلاصه میشود، بیان داشتند: آنچه در عمل تأثیرگذار است، اعتقاد و اخلاق است. اما اخلاق در عمل تاثیرگذار تر از اعتقادات است.
ایشان با بیان اینکه با ملکه شدن اخلاق در انسانها مفاسد دنیای کنونی از بین خواهد رفت، خاطرنشان کردند: 90درصد دروس مانند فقه و اصول مربوط به کوشش خود شاگرد است. اما درس اخلاق برعکس این است که 90درصد تاثیرگذاری آن بستگی به استاد دارد.
معظمله تصریح کردند: معلم اخلاق غیراز معلم اصول و فقه و سایر مباحث است. در درس اخلاق بیشتر نظر به معلم است که چقدر به اخلاقیات متخلق است.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه باید در حوزه علمیه قم و سایر حوزههای علمیه استانها درس اخلاق داشته باشم، که در جهان زبانزد باشد، گفتند: تحول اخلاق در جامعه و حوزهعلمیه لازم است که به دنیا نشان دهیم که درساخلاقی در حوزه برگزار میشود که موجب تحول افراد میگردد.
ایشان با بیان این که توجه به درس اخلاق و ارائه آن برای طلاب وظیفه است، اظهار داشتند: در این عرصه نباید نگاه کنیم چه کسی از نظر علمی بالاتر و چه کسی پایین تر است. باید زمینه طوری فراهم شود که همه بتوانند استفاده کنند.
معظمله با بیان اینکه همه در درس اخلاق حضرت امام(ره) حاضر میشدند، گفتند: محتوای درس اخلاق، قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و روایات است. بنابراین درس اخلاق باید ما را یاد شیخ انصاریها، بحرالعلوم و حضرت امامها بیندازد.
ایشان تصریح کردند: این سد باید شکسته شود که برخی برای ارائه اخلاق حاضر نمیشوند. باید افرادی تربیت شوند که آینده حوزه خالی از بزرگان اخلاقی نباشد.