به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه حجتالاسلام والمسلمین حسینیان در نشست علمی، پژوهشی «بررسی وجوه اعجاز در قرآن کریم» که با حضور طلاب مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر در دفتر امام جمعه برگزار شد، با اشاره به اینکه از چند زاویه میتوان اعجاز قرآن را بررسی کرد، اظهار داشت: قرآن کریم کتابی است که از سرمنشأ زلال وحی و از طرف حضرت حق نازل شده و معجزه بودن آن به امروز و دیروز نیست؛ بلکه قرنهاست که این کتاب آسمانی «هل من مبارز» طلب میکند و کسی نتوانسته در مقابل آن قد علم کند. «قرآن کتابی است که از سوی خداوند متعال نازل شده و همین موضوع نشان از اعجاز قرآن است».
وی با بیان این جمله ابراز داشت: حتی الفاظ قرآن کریم هم وحی است و اگر کسی بدون وضو حتی به کلمه «ابی لهب» هم دست بزند، حرام است.
عضو شورای حوزه علمیه استان گلستان خاطرنشان ساخت: فصاحت و بلاغت قرآن کریم، امی بودن پیامبر اعظم(ص)، وجود برخی از ویژگیها در این کتاب آسمانی، اوصاف قرآن، هماهنگی آیات، مصونیت قرآن کریم از تحریف، تحدی قرآن کریم و وجود اخبار پیشینیان و آیندگان در این کتاب آسمانی، برخی از اعجازهای قرآن کریم میباشد.
امام جمعه آزادشهر با تأکید بر اینکه باید قرآن را شناخت، بیان داشت: شناخت قرآن کریم امری است بسیار مهم و از وظایف طلاب به شمار میآید.
مسئول مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با اشاره به راههای شناخت قرآن کریم، تصریح کرد: شناخت حسی، عقلانی، وحیانی و شهودی؛ چهار روش شناخت قرآن کریم میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینیان در ادامه با اشاره به روش حصول این چهار شناخت، اظهار داشت: مطالعه محتوایی در قرآن کریم، مطالعه سندشناسی و تاریخ از جهت زمان، مکان و پیدایش، مطالعه پدیدآورندگان قرآن، مطالعه به لحاظ نقشآفرینی این کتاب آسمانی، مطالعه از نظر صاحب نظران و مفسران، مطالعه قرآن از نگاه قرآن و مطالعه قرآن به اعتبار قواعد ادبی و ساختار کلامی چند روش برای حصول چهار شناخت حسی، عقلانی، وحیانی و شهودی به حساب میآید.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا نامی از امیرالمؤمنین علی (ع) در قرآن کریم نیامده است، ابراز داشت: برای این پرسش یک جواب نقضی و دو جواب حلی وجود دارد. جواب نقضی آن به این صورت است که اگر کسی اشکال کند که نامی از حضرت علی(ع) در قرآن کریم نیامده است، میتوان پاسخ داد که از آن سه خلیفه هم نامی در قرآن نیامده است و در جواب حلی این مسئله باید گفت که اولاً: اگر نامی از حضرت امیر(ع) در قرآن کریم میآمد، قطعاً برخی افراد با اصل قرآن نیز مخالفت میکردند و خداوند متعال مصلحت ندانست که با اصل قرآن مخالفت شود و امروز شاهد آن هستیم که همه قرآن کریم را قبول دارند؛ ثانیاً: درست است که نامی از حضرت علی(ع) در قرآن کریم نیامده است؛ اما شأن نزول بسیاری از آیات قرآن کریم برای امام علی (ع) است.
خاطرنشان میشود؛ در پایان این جلسه هدایایی به طلاب محقق و ممتاز در عرصه تحقیق و پژوهش اهدا گردید.
نظر شما