به گزارش سرویس علمی و فرهنگی مرکز خبر حوزه :پژوهش پيشرو، در صدد است تا تحول «ايمان به خدا» را در گسترهي سني تولد تا بيست و دو سالگي بررسي كند و به اين سؤال پاسخ دهد كه آيا ميتوان با بهرهگيري از تحليلهاي روانشناسان در موضوع تحول، به مدلي براي توصيف و تبيين فرايند تحول ايمان به خدا و مؤلفههاي آن دست يافت.
مؤلف با استفاده از روش پژوهش كيفي به اين سؤال پاسخ ميدهد. اين اثر همچنين ميزان تطابق يافتههاي روانشناختي را با مفاد آيات و روايات ناظر به تحول ايمان با استفاده از روش پژوهش نقلي تحليلي برميرسد.
نويسنده پس از برخي مفاهيم كلي، مفهوم ايمان به خدا و مؤلفهها و مدل تحولي آن را مورد توجه قرار ميدهد. مراحل تحول ايمان به خدا در دورهي كودكي و نوجواني و آغاز جواني مطالب فصل بعدي است.
از نظر نويسنده، در دورهي كودكي اول يعني تولد تا دو سالگي، مباني و ريشههاي اوليهي ايمان به خدا شكل ميگيرد و ايمان در دورهي كودكي دوم يعني 2 تا 7 سالگي به صورت شهودي- تقليدي و تخيلي است.
در دورهي كودكي سوم كه از 7 تا 12 سالگي را شامل ميشود ايمان آگاهانه- داستاني و لفظي ايجاد ميشود و در دورهي نوجواني هويت ايماني اوليه ظهور و تكوين مييابد. آغاز جواني همراه با آغاز ايمان استدلالي-خودمختارانه و با ثبات است.
مؤلف پس از بيان اين مراحل به ارزيابي مراحل ايمان به خدا از منظر قرآن و روايات اقدام ميكند.
فصل پاياني اثر به نتيجهگيري و پيشنهادها اختصاص دارد. در اينجا دو دسته از پيشنهادهاي پژوهشي و كاربردي مورد توجه قرار ميگيرد.