به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين سيدعلي قاضي عسكر، نماينده ولي و سرپرست حجاج ايراني در جمع كارمندان و كاركنان بعثه و سازمان حج وزيارت به نامگذاري سال جديد اشاره كرد و اظهار داشت: ناميدن سال جاري به نام" تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی " در ادامه شعار سال گذشته (جهاد اقتصادي ) از سوي مقام معظم رهبري است. نام گذاري سال گذشته و كارهاي صورت گرفته زمينه اي شد تا ايشان بحث حمايت از توليد ملي و سرمايه ايراني را مطرح كند، زيرا اين امر مي تواند راه توسعه كشور را هموار سازد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر راه رسيدن به موفقيت در كارها را دوري از برخورد شعارگونه با نامگذاري سالجاري دانست و اظهار داشت: نبايد با آنچه كه به عنوان شعار سال مطرح مي شود برخورد شعاري كرد. برخورد شعاري با اين گونه مسائل هرگز ما را به موفقيت نمي رساند و اجازه نمي دهد كه ما بتوانيم مطالبات بلند مقام معظم رهبري را در جامعه محقق كنيم.
وي با اشاره به سخنراني مقام معظم رهبري در روز نخست نوروز در مشهد مقدس تصريح كرد: ايشان كاملا نسبت به مسائل و امور كشور احاطه دارند و همواره پيگير رشد و شكوفايي اقتصادي جامعه هستند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت لزوم توجه به رشد و شكوفايي اقتصادي كشور را مورد تاكيد قرار داد و افزود: توجه به رشد و شكوفايي اقتصادي در آموزههاي ديني ما مورد تاكيد قرار گرفته است و ما براي اين كه از دنياي امروز عقب نمانيم بايد در اين زمينه تلاش جدي داشته باشيم.
وي با استناد به برخي آيات قرآن كريم در خصوص امور اقتصادي گفت: اسلام به امور اقتصادي و دنيايي انسان توجه دارد و در آيه شريفه:هوالذي انشاءكم من الارض و استعمركم فيها" خداوند شما را از زمين آفريد و از شما خواست تا بر روي زمين به عمران و آباداني بپردازيد و از دل آن گنجهاي خدا دادي را بيرون بياوريد و استفاده كنيد ...." يا در جايي ديگر مي فرمايد "... خداوند تمام موجودات اسمانها و زمين را مُسخَّر شما قرار داده و مي توانيد از آنها بهره بگيريد ..." يكي از بهترين دلايلي است كه نشان مي دهد اسلام به اين گونه امور توجه دارد.
سرپرست حجاج ايراني، توجه به مسائل اقتصادي و دنيايي انسان را در روايات و سيره امامان و انبياء عليهم السلام نيز داراي جايگاه ويژه اي دانست و در اين زمينه اظهار داشت: در روايات نيز به طور گسترده اي به اين مساله پرداخته شده است.
وي به موضوع فقر و لزوم جلوگيري از پيدايش و گسترش آن در جامعه اشاره كرد و افزود:در بسياري از روايات، فقر اقتصادي به شدت مورد مذمت قرار گرفته است "كادالفقر ان يكون كفرا: فقر ممكن است انسان را به كفر بكشاند و ايمان را از او بگيرد". متاسفانه گاهي در جامعه نيز مشاهد مي شود كه عده اي به دليل فقر و نياز شديد مالي و اقتصادي منحرف میشوند و اعتقادات ديني شان سست مي گردد.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني مقوله فقر زدايي و تلاش در جهت رشد و شكوفايي اقتصادي كشور را از مباحث كليدي كشور عنوان و تصريح كرد: اقتصاد امري حاشيه اي در اسلام تلقي نمي شود بلكه مقوله اي مهم به شمار مي آيد كه در قرآن، روايات، سيره پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) مورد توجه جدي قرار گرفته است.
وي افزود: از سيره بسيار ارزشمند ائمه و انبيا عليهم السلام اين بوده كه همگي كار مي كردند و از دسترنج و عرق جبين زندگي خود را اداره مي كردند و نمیخواستند كه سربار جامعه باشند.
سرپرست حجاج ايراني بر لزوم فرهنگ سازي در جامعه نسبت به تلقي و تعريف مردم از كار و تلاش تاكيد و اظهار داشت: عده اي فكر مي كنند كه كار و شغل فقط پشت ميز نشيني در ادارات است. در صورتي كه كار و تلاش همه اقشار جامعه اعم از كارگران و توليد كنندگان در بر مي گيرد و نقش مهمي در توليد و توسعه اقتصادي كشور دارد.
وي افزود: حمايت از اين اقشار بايد مورد توجه جدي تمامي مسئولان و دست اندركاران قرار گيرد. در حقيقت توجه پيام مقام معظم رهبري در سال جديد نيز بر اين بعد از مقوله كار و تلاش تاكيد مي كند. اگر ما از صنعتگران و توليدكنندگان داخلي خود حمايت كنيم؛ مي توانيم مشكل بيكاري را رفع كنيم تا هر كسي متناسب با تواناييهاي خود در جامعه، شغلي داشته باشد و از اين طريق فقر ريشه كن و مشكل معيشتي مردم به نحوي حل گردد.
* بايد مانع كالاهاي نامرغوب به كشور شد
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر بر لزوم جلوگيري از ورود كالاهاي نامرغوب خارجي به كشور تاكيد كرد و حمايت از توليدات ساخت داخل را خواستار شد و افزود: دانشگاهها و مراكز آموزشي كشور يكي از مهم ترين اركان رشد و توسعه كشور به شمار مي آيند. هم اكنون توليد مقالات علمي دانشگاههاي ايران از نظر كمي و كيفي از سطح بالايي در منطقه و جهان برخوردار است. هم اينك اگر اجازه درج توليدات و مقالات علمي ما را در سايتهاي علمي جهان بدهند، ايران به عنوان نخستين كشور توليد كننده علم معرفي مي شود.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني، اولويت بندي مسائل را در توسعه و رشد و شكوفايي كشور مهم ارزيابي كرد و افزود: ظرفيتهاي بسيار بالايي در زمينههاي مختلف اقتصادي دركشور وجود دارد. در مقوله صادرات و واردات اگر اقدامات لازم به عمل آيد از بسياري از ناهنجاريهاي اقتصادي مي توان جلوگيري كرد و درآمد كشور را افزايش داد.
* براي مصرف كالاهاي ايراني بايد فرهنگ سازي شود
وي توجه به سياستهاي كلان اقتصادي كشور و لزوم بازنگري در آن از سوي دولت و مجلس براي هر چه پويا تر كردن رشد و شكوفايي اقتصادي كشور را مورد تاكيد قرار داد و افزود: در زمينه مصرف كالاهاي ايراني بايد فرهنگ سازي لازم صورت گيرد و تصميم مقام معظم رهبري براي نامگذاري سال جديد تحت عنوان توليد ملي ،حمايت از كار و سرمايه ايراني " در حقيقت مهم ترين گام در راه فرهنگسازي در اين زمينه است. متاسفانه تعدادي از مردم فكر مي كنند چون كالايي خارجي است از مشابه داخلي آن بهتر و مرغوب تر است و اين يك مشكل فرهنگي محسوب مي شود. چه بسا كالاي داخلي وضعيتي به مراتب بهتر از كالاي مشابه خارجي داشته باشد.
براساس اعلام پایگاه حج،حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسكر، همكاري مردم، مجلس، دولت و تمام نهاهاي كشور را مهم ترين عامل در تحقق شعار سال جديد خواند و ملت ايران را ملتي بزرگ و شايسته عظمت دانست و تاكيد كرد: دشمنان بدانند كه فتنه گريها و فشار بر مردم ايران تاثيري ندارد و اين گونه فشارها باعث رشد و كمال كشور مي شود. مسئولان نيز بدانند سالهاي آينده سالهاي آزمون و خطا نيست بايد پيش بينيهاي لازم را در اين زمينه انجام داد و خطاها را به حداقل رساند.