پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

روحانیت باید بر همه امور جامعه اسلامی نظارت داشته باشد و هرکجا نقطه ضعفی دید در مقام برطرف کردن آن برآید.

به گزارش مرکز خبر حوزه حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در دیدار مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور  مسأله نظارت روحانيت بر امور جامعه را يكي از مهمترين مسائل دانستند و گفتند: روحانيت، بايد بر همه امور جامعه اسلامي نظارت داشته باشد، و مراقب اوضاع ديني مردم باشد و هر كجا نقطه ضعفي پيدا شد، در مقام برطرف نمودن آن برآید.

ایشان با بیان این‌که نظارتي كه ائمه جماعات بايد داشته باشند، هر چه قوي‌تر باشد، به نفع اسلام و تقويت دعوت اسلام است، اظهار داشتند: روحانيت شيعه بايد امر به معروف و نهي از منكر براي حفظ سنت‌هاي دين و بقاي اسلام و مكتب اهل بيت عليهم السلام را وظيفه اصلي خود بداند.

این مرجع تقلید افزودند: مساجد و سنگر امامت جماعت از ابتدا تا زمان حاضر هميشه نقش بزرگ و كليدي در جامعه اسلامي داشته است؛ علماي شيعه از همين سنگر، مردم را هدايت مي‌كردند، و همه حركاتي كه براي حفظ دين و دفاع از مذهب ايجاد مي‌شده است از همين مساجد شروع شده است.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی ادامه دادند: هر چه بيشتر ائمه جماعات علاقه‌مند به حفظ اين سنگر باشند، و اهتمام داشته باشند كه از اين موقعيت استفاده كنند و احكام خدا را بيان نمايند به وظيفه‌شان بهتر عمل كرده‌اند.

ایشان گفتند: امامت جماعت، شغل شريفي است كه يا نظيرش كم است و يا اصلاً يافت نمي‌شود. اين‌كه در رساله‌ها داريم «إذا تشاحّ الائمة رغبةً في ثواب الامامة» يعني اشخاص با هم در مقام اين‌كه من امام باشم يا شما، تشاح معنوي داشته باشند، نشان از ثواب بالاي اين مقام دارد.

معظم له افزودند: اين‌كه امام جماعت در مسجدي نماز جماعت بخواند، مسأله و حديث هم بگويد يا آيه شريفه‌اي را تفسير كند و هدفش، رساندن حرف خدا و تبليغ شرع مقدس باشد كاري بالاتر از اين نيست.

این مرجع تقلید مسأله مردمی بودن و جماعات مساجد را مورد توجه قرار دادند و خاطرنشان کردند: مردمي‌بودن جماعات و مساجد بايد حفظ شود، يعني طوري نشود كسي بخواهد آن را به تشكيلاتي تغییر دهد و  از وضع مردمي‌بودن خارج كند.

ایشان با بیان این كه ائمه جماعات به صورت هفتگي جلسه داشته باشند و مشورت كنند، بسيار خوب است گفتند: باید ائمه جماعات بدانند در آن منطقه، چه نقاط مثبت و ضعفي وجود دارد، مثلاً در همين دهه فاطميه جلساتي باشد و تصميم بگيرند كه در اين دهه مي‌خواهيم بدعتي را از بين ببريم و كارهاي خلاف را تذكر دهيم.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی با اشاره به فعالیت‌ فرقه‌های باطل افزودند: ائمه جماعات در جلساتي كه با هم دارند توجه داشته باشند و بينند در منطقه خودشان چه مكتب و فرقه‌اي تبليغ مي‌شود، و بايد فرقه‌ها را بشناسد و بدانند كه در مقام جواب اينها چه بگويند.

ایشان اذعان داشتند: براي اين كار بايد سعي كنند روز به روز بر علم خودشان بيفزايند، و مطالعات خود را در اين زمينه‌ها زياد كنند حتي روزنامه‌ها را كه انسان خيلي مطالب و نقاط ضعف را از آن مي‌فهمد مطالعه كنند.

معظم له با بیان این‌که فعالیت فرقه‌های باطل  براي ما مسئوليت‌آور است گفتند: تكليف و مسئوليت‌ها خيلي زيادتر از گذشته است، چرا كه اوضاع و احوال طوري شده است كه هر كسي با اين ابزار و وسايل جديد اطلاعاتي كه فراهم شده، حرف خودش را به همه مي‌رساند. در چنين شرايطي، كساني كه عهده‌دار اين سنگرها هستند، بايد شب و روز كار كنند، مطالعه نمايند و آماده و جوابگوي سؤالات مردم باشند.

این مرجع تقلید ادامه دادند: باید به همه برنامه‌ها توجه داشت كه مسأله اساسي نبايد مغفول عنه شود و دين ترويج شود و اسلام جلو برود، و دين مردم حفظ گردد.

حضرت آیت‌الله صافی افزودند:‌ ائمه جماعات بايد هر كجا ملاحظه كردند كه خلاف شرعي مانند مسأله بي‌حجابي انجام مي‌شود همه با هم تذكر بدهند كه اين كار غلط و خلاف شرعي است تا تأثير داشته باشد، و اگر كسي نگويد، در روز قيامت مسئول است.

ایشان اظهار داشتند:  مقام امامت جماعت، مقام بسيار بزرگي است، و خدا مي‌داند كه انسان در اين مقام چقدر مي‌تواند خدمت كند، و رضاي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را فراهم نمايد.

معظم له در پایان خاطرنشان کردند: روحانيت بايد انتظارات آقا بقية الله الاعظم ارواحنا فداه را برآورده نمايد، و يادمان باشد كه نوكر آن بزرگوار هستيم.

خاطرنشان می‌شود در ابتدای این دیدار حجت الاسلام علي اكبري، مسئول مركز رسيدگي به امور مساجد، گزارشي از فعاليت‌ها و برنامه‌هاي آينده اين مركز ارائه دادند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha