به گزارش حوزهنیوز، وی در کنفرانس بینالمللی ادیان و بیداری معاصر ابراز داشت: بر اساس تلاشهایی که موسسه بینالمللی مطالعات اسلامی در حوزه علمیه قم داشته است، تاکنون گامهای خوبی برای آشنایی ادیان و مذاهب از یکدیگر فراهم شده است.
وی با بیان اینکه گفتوگو یکی از راههای آشنایی و تفاهم با یکدیگر است گفت:گفتوگوهایی به نتیجه میرسد که طرفین در بیان دیدگاههای خود صادق و صریح باشند و در عین حال به دنبال متقاعد کردن طرف مقابل برای پذیرش دیدگاه خود نباشند.
این پرفسور کانادایی به نقش کلیدی آداب گفتوگو برای تعامل بین پیروان ادیان اشاره و تصریح کرد: برخی افراد و گروهها از گفتوگو به عنوان یک تهدید یاد میکنند و از مفاهمه با پیروان سایر ادیان هراس دارند در حالی که در گفتوگو میتوان با پرهیز از جدلهای بیفایده، به مسئولیتهای مشترک بپردازیم.
وی از صلح و عدالت به عنوان واقعیتهای اجتماعی یاد کرد و گفت: میتوان به موضوعاتی چون جهاد و شهادت از دیدگاه صلح نگاه کرد و در این صورت برای آن مفهوم اجتماعی و تئولوژیک تصور نمود.
هاری جان هوبنر درک صحیح از گزارههای دینی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: تفاوتها، خودش را در گفتوگو نشان میدهد اما باید این هنر را داشته باشیم که این تفاوتها، هدف اصلی از گفتوگو را تحتالشعاع قرار ندهد.