به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر حسن رضایی در نشستی خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سالها بودکه در کشور ما وقتی آنچه در غرب، به عنوان «اسلام شناسی» از سوی خاورشناسان انجام میگرفت را کاری ظاهری میدانستند که در مجامع علمی، جایی ندارد.
وی با بیان این که آنها با استفاده از امکاناتی که دارند، آثار خود را در اختیار همگان قرار میدهند، افزود: در مجامع علمی، اگر سخنی اشتباه باشد، باید مورد نقد قرار گیرد، بنابراین، شناخت قرآنپژوهی در غرب، از مسائل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به وجود این روحیه در سیره ائمه اطهار(علیهمالسلام) و شرکت آنها در جلسات مناظره، ادامه داد:در شرایطی که غرب و صهیونیستها باورهای مذهبی ما را هدف گرفتهاند، نباید بیکار بنشینیم و باید با پاسخهای مستدل، آموزههای راستین خود را به جهانیان ارائه کنیم.
وی با بیان این که بررسی فعالیتهای مستشرقان میتواند عرصههای علمی جدیدی را در مجامع علمی جهان باز کند، ادامه داد: باید همانگونه که در بیشتر دانشگاههای غرب، بخشهای شرقشناسی وجود دارد، در دانشگاههای ما نیز باید غربشناسی فعال باشد تا نسبت به برنامهها وفعالیتهای آنها آشنا شویم.
دکتر رضایی در ادامه بیدرای اسلامی را اوج فعالیتهای ضد اسلامی مستشرقان دانست و گفت: مستشرقان از قرنهای گذشته، فعالیت خود را آغاز کردند که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این میزان افزایش یافت و با بیداری اسلامی به اوج خود رسید.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که در کنار این مستشرقان، فرقههایی مانند بهائیت و بابیت نیز در حال مخدوش کردن چهره اسلام هستند، به گونهای که در سالهای اخیر، بیشترین کتابهای ضد شیعی از سوی آنها نوشته شده است؛ بنابراین، نباید نسبت به این مسئله غافل باشیم.
در ادامه این نشست حجتالاسلام پورطباطبایی، معاون فرهنگی دبیرخانه دائمی استشراق مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) نیز اظهار داشت: این دبیرخانه، به دنبال این است که ضمن شناسایی مستشرقان و شبهات آنان، پاسخ آن را در داخل و در عرصه بینالملل ارائه نماید.