پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

در مکتب اهل بیت (ع) زهد به معنای این نیست که سالک دنیا را نداشته باشد بلکه به این معنا است که گرفتار دنیا نشود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان ،حجت الاسلام والمسلمین "احمد عابدی" استاد حوزه علمیه قم امروز در همایش علمی نظام ولایی" که به همت جامعه المصطفی العالمیه اصفهان برگزار شد، گفت: ویژگی های منحصر به فردی در نظام معنوی ولایی می توان یافت.

وی با بیان اینکه این نظام  شناخت خوبی از عالم و هستی به ما می دهد، افزود: این معارف تنها می تواند از ناحیه ائمه (ع) به دست ما برسد و در هیچ مکتب دیگری به این صورت به این مسائل پرداخته نشده است.

این استاد حوزه علمیه قم وجود انسان کامل را از دیگر ویژگی های منحصر به فرد مکتب معنوی ولایی برشمرد و ادامه داد: انسان کامل کسی است که در مقام ذات مخاطب خدا قرار می گیرد.

وی گفت: تشریح مسیر سیر و سلوک و تبیین آن از دیگر ویژگی های نظام معنوی ولایی است که تنها در مکتب اهل بیت (ع) به دست می آید.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی تصریح کرد: اگر مکتب اهل بیت نبود بسیاری از واژه های مسیر کمال به خوبی معنا نمی شد.

وی ادامه داد: یکی از این واژه ها، کلمه "زهد" است که در همه مکاتب عرفانی به ترک دنیا و دوری گزینی از این جهان معنا شده است و امروز کاربرد دارد.

این کارشناس نظام های معنوی افزود: در مکتب اهل بیت (ع) زهد به معنای این نیست که سالک دنیا را نداشته باشد بلکه به این معنا است که گرفتار دنیا نشود.

وی اظهار داشت: در نظام معنوی اهل بیت (ع) دنیا تجلیات و آیات الهی است ولی باید دانست که چون در محضر هستیم خود را گرفتار در تجلیات نکنیم، بلکه باید با بهره گیری از این تجلیات و آیات مسیر رسیدن به او را بپیماییم.

حجت الاسلام عابدی ادامه داد: در عرفان اسلامی باید بدانیم که مسافریم ولی باید مراقب بود که در  طول مسیر در چه منازلی باید توقف داشت.

وی اظهار داشت: اینکه انسان بداند که باید برود و اصل را در جای دیگر بجوید همان مقام "یقظه و بیداری" است که به تعبیر امام خمینی (ره) اولین منزلگاه سالک است.

استاد حوه علمیه قم با اشاره به ویژگی های نظام معنوی ولایی در مکتب شیعه، گفت: سیر و سلوک و راه رسیدن به کمال واقعی تنها در مکتب اهل بیت (ع) محقق می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha