به گزارش خبرگزاری حوزه، حسن رضایی با اعلام این خبر گفت: در راستاي آشنايي جامعه با مباحث تاریخی، بخش تاريخ فرهنگ نامه علوم انسانی و اسلامی پژوهه، به تدوين فرهنگ نامه جامع تاریخی پرداخت و در این راستا زندگی و سيره آخرين فرستاده الهي در قالبي جدید، با عنوان فرهنگنامه تاریخ زندگانی پیامبر اعظم(ص) به عنوان طلیعه این فعالیت در اختيار علاقهمندان به مباحث تاریخی قرار گرفت.
وی افزود: از آنجایی که هدف از تدوین فرهنگنامه علوم انسانی و اسلامی در وهلهی اول، روان و همه فهم بودن آن برای عموم جامعه، در کنار متقن بودن بر اساس منابع دست اول و معتبر است، در تدوین فرهنگنامه تاریخ پیامبر اعظم(ص) نیز این امر مدنظر قرار گرفته شد.
مدیر گروه پژوهه پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ادامه داد: طرح و اجرای این مجموعه در سال 1387 در دستور کار بخش تاریخ قرار گرفت و بعد از مدخلیابی و بررسی و تنظیم آنها در سال 1388 به کار تدوین آن به طور رسمی آغاز و بعد از یک سال و نیم کار مستمر در سال 1389 به پایان رسید.
وی اضافه کرد: مدخلها توسط نویسندگان متخصص در امر تاریخ اسلام، در ساختار و روشی متفاوت به رشته تحریر درآمد. بعد از تدوین هر یک از مدخلها، کار به وسیله اساتید توانا ارزیابی شده و در وهله اول جهت ارائه در محیط فضای مجازی نهایی شد. پس از آن، با ویرایش و بازبینی دوباره جهت چاپ آماده گردید و امروز در دست رس همه علاقه مندان قرار دارد.وی یادآور شد:
رضایی خاطرنشان کرد: علاوه بر فرهنگ نامه های سیره پیامبر اعظم(ص), کار نگارش تاریخ زندگانی امام حسین(ع) و دولت امویان شام و اندلس در بخش تاریخ اسلام و تاریخ حوادث و رجال پهلوی در بخش تاریخ ایران کار به اتمام رسیده است.
وی با ارائه توضیحاتی در مورد ویژگی های این فرهنگ نامه افزود: فرهنگنامه تاریخ پیامبر اسلام (ص) در صدد ارائه اطلاعات تاریخی به عموم علاقه مندان مباحث تاریخی با هر رشته و گرایشی است، از این رو سعی شده که مقالات، به صورت مفید، مختصر و به دور از هرگونه تحلیل در گزارشات تاریخی به مخاطبان عرضه شود.
این محقق و پژهشگر تأکید کرد: این مجموعه در واقع تاریخی است روشن و گویا از زندگانی پیامبر بزرگ اسلام(ص) که به اتکاء بزرگترین مدارک تاریخ اسلام تهیه شده و با قلمی روان و شیوا نگارش یافته و سعی شده که با تحریر بیش از 150 مدخل، زندگانی رسول خدا(ص) و تعدادی از صحابی ایشان و بخشی حوادث صدر اسلام مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به جزئیات تدوین این فرهنگ نامه گفت: در تدوین مقالات، سعی شده که تمامی حوادث و اتفاقات مرتبط با زندگانی پیامبر(ص) به دو صورت مستقل و غیر مستقل(درون مقالات مستقل) مورد بحث قرار گیرد.
رضایی با برشمردن دیگر ویژگی های این اثر ارزشمند اضافه کرد: دسترسی آسان به موضوعات و مدخلهای مرتبط با زندگانی پیامبر اکرم(ص) از مزایای این اثر است, به طوری که به ترتیب حروف الفبا نظم یافته و مخاطب میتواند به آسانی از آن بهره گیرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) وی در پایان تصریح کرد: امتیاز مهم دیگر این کتاب، ذکر حوادث تاریخ زندگانی پیامبر(ص) بر اساس منابع و مدارک دست اول تاریخی معتبر و به دور از هرگونه افسانه و خرافات است.
نظر شما