به گزارش خبرگزاری حوزه، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، امروز طی سخنانی در همایش «فلسفه دین اسلامی» با اشاره به تفاوت فلسفه دین با فلسفه دینی ابراز داشت: با توجه به این که در فلسفه دین با گزاره های معرفتی گوناگونی روبرو هستیم، لذا در این مقوله نیازمند دانشی فرانگر هستیم که بتواند به سوالات ما پاسخ دهد.
وی افزود: از سویی اگر بخواهیم نگاهی تاریخی به فلسفه دین داشته باشیم، می بایست تحلیلی عقلانی از آموزه های دینی ارایه دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی همچنین با بیان این که فلسفه دین، جزو فلسفه های مضاف می باشد، گفت: نکته ای که لزوما باید بدان توجه داشت این است که اساسا دین یک دانش نیست، اما با این حال ارائه دهنده مجموعه گزاره های منسجمی است که شبکه ای از معرفت ویژه را برای ما به وجود می آورد.
وی اضافه کرد: بررسی در یک مجموعه معرفتی که از دین حاصل می شود، نیازمند وجود یک نگاه فرانگر و کلان نگر است.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با اشاره به اهمیت توجه به مقوله فلسفه دین در عصر حاضر، گفت: یکی از مباحث مربوط به حوزه فلسفه دین، توجه به تفاوت آن با علم کلام است؛ در واقع باید دانست که کلام علمی است که مسایل اعتقادی ما را اعم از اصول دین مورد بحث قرار می دهد و حال آن که حوزه کاری فلسفه دین از این حیث متفاوت است و باید به این تفاوت توجه جدی داشت.
وی افزود: در واقع فلسفه دین موضوعاتی را محور بحث و بررسی خود قرار می دهد که در آن، نگاهی فرانگر به مباحث حوزه معرفت دینی دارد