این ماهنامه در مقابل نشریات شبه روشنفکر و غیر انقلابی که گاه و بی گاه در راستای دین گریزی و دین ستیزی هم قلم و قدم می زنند، به عنوان یک محفل علمی متقن وجدی، برای اهل فکر و قلم بسیار حائز اهمیت است.
سوره در انتخاب مضامین و قالبها، رویکری به روز و در انتخابگری موضوعات، نگرشی امروزین و معطوف به مسایل مبتلابه اجتماعی دارد و از این رهگذر می توان گفت: یک مجله حرفه ای و امروزین در عرصه فکر و اندیشه است.
چه در مضامین و عناوین و چه در قالبها و قلم ورزی ها می توان رگه های روشنی از این رهیافت خوب و متناسب را در نوشته های سوره پی گرفت.
سبک زندگی، نظام اجتماعی، نظریه اجتماعی، تفکر، هنر و ادب و بالاخره تاریخ، حیطه های فکری و میدانهای اندیشگی سوره را تشکیل می دهند که هریک بنابر پرونده های موضوعی و توجه و تمرکز نویسندگان و قطب نمای فکر منتشر و مستتر در فضای قلمی و ذهنی بانیان سوره، به نوشته های متنوع و گسترده ای منجر می شود که در هر شماره از سوره، مخاطب را در تجربه دنیای اندیشگی نویسندگان، با همه دقتها و ظرافتها و انتخابها و نقد و نظرهایشان، شریک می گرداند.
چیدمانی شکیل و گرافیکی متناسب،سنگین، دیدنی و مبتکرانه، مخاطب را به کلاس درس علوم انسانی فرامی خواند.
سوره اندیشه در مقابل طیف نشریات جریان شبه روشنفکری است که در عرصه قلم و رسانه و دنیای ارتباطات حضوری فعال و همه جانبه و پرشمار دارند.
ماهنامه فرهنگی- تحلیلی سوره اندیشه که طی پنجاه و نه شماره، در شمایل و محتوای متنی جدیدش با رویکردی خواص گرا و عمق محور، چند مجموعه حرفه ای و جدی را عرضه نموده در شماره اخیربه موضوعاتی نظیر حجاب، سرمایه داری،فلسفه و عرفان، کلام اسلامی، تلویزیون و مباحث متنوع تاریخی پرداخته است.
«کتاب اسفار» ، ضمیمه ویژه سوره اندیشه است که در آن، علاوه بر معرفی و نقد و نظر درباره کتابهای مختلف در حوزه اندیشه، به معرفی آثار وگفتگو با دکتر نصرالله حکمت در باب فلسفه و عرفان نیز پرداخته است.
این شماره از سوره اندیشه با آثار و گفتاری از احمد احمدی، ربانی گلپایگانی، رضا داوری اردکانی، محسن اراکی، شهریار زرشناس، منوچهر آشتیانی، حسین کچوئیان، احمد رهدار، عبدالحسین خسروپناه و دیگر اهالی فکر و قلم گردآمده است.