جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی از تدوین اصطلاح‌نامه‌ سه زبانه فلسفه و بارگزاری دانشنامه مطهر در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش خبر گزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین  محمد هادی یعقوب نژاد، امروز  در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح دستاوردهای این مركز، با اعلام این‌که عملیات اجرایی دانشنامه  مطهر از سه ماه قبل آغاز شده است، گفت: دانشنامه مطهر هم اکنون روی محیط وب بارگذاری شده است و در دسترس کاربران قرار دارد.

 وی با بیان این‌که کار دانشنامه ها از سال 89 توسط این مرکز دنبال شده است، ادامه داد: این دانشنامه ها در رشته های مختلف علوم انسانی مطرح شد که آخرین آنها دانشنامه مطهر است.

رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی در خصوص دانشنامه مطهر، ابراز داشت: در این دانشنامه بالغ بر 80 هزار مدخل وارد شده است که در بقیه دانشنامه های علوم اسلامی 200 هزار مدخل وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوب نژاد اضافه کرد: در این دانشنامه نحوه ارائه اطلاعات به طرز ظریفی طراحی شده و حجم بالای اطلاعات یک مقاله نه تنها کاربران را خسته نمی کند، بلکه تفحص و دقت بیشتری برای کاربران به وجود می آموزد.

 وی با اشاره به این‌که اطلاعات به صورت درختواره در این دانشنامه قابل مشاهده است، اظهار داشت: این دانشنامه به صورتی طراحی شده تا کاربران عمومی هم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.

رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، ادامه داد: در این دانشنامه کاربران علاوه بر استفاده از اطلاعات می توانند نظرات خود را ارائه کنند که در نهایت این مسائل مطرح شده توسط کارشناسان مرکز ویرایش می شود.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوب نژاد اضافه کرد: دانشنامه مطهر شامل کلیه آثار منتشر از شهید مطهری تا سال 85 می شود که به 92 جلد می رسد و برای اولین بار در محیط وب قرار گرفته است.

 وی افزود: همچنین 56 کتاب و 400 مقاله نوشته شده در خصوص شخصیت شهید مطهری که توسط دیگران نوشته شده، 30 سخنرانی وی به صورت صوتی و تعداد قابل ملاحظه ای تصاویر شخصی در این دانشنامه قرار گرفته است.

 رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی برخورداری از 15 هزار و 469 چکیده و بیش از ده هزار و کلیدواژه را از دیگر بخش های این دانشنامه برشمرد.

 حجت الاسلام والمسلمین یعقوب نژاد، دسترسی به کلیدواژه ها از طریق چکیده های عنوانی و سپس نمایه های آثار و متن را از دیگر ویژگی های این دانشنامه ذکر کرد و بیان داشت: چهار هزار و 850 موضوع اصلی و پنج هزار و 890 موضوع ارجاعی در این دانشنامه قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سایر فعالیت های مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، گفت: این مرکز وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی است که از سال 84 با هدف مدیریت اطلاع رسانی فعالیت خود را آغاز کرد.

*عدم ساماندهی اطلاعات از معضلات علوم اسلامی است 

رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مدیریت اطلاع رسانی را از الزامات دینی برشمرد و اظهار داشت:

این مرکز تا کنون در شاخه های 11 گانه علوم قرآنی، فلسفه اسلامی، اصول فقه، کلام اسلامی، اخلاق اسلامی، منطق، علوم حدیث، راویان حدیث، حقوق و کلام جدید  به تدوین دانشنامه پرداخته است.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوب نژاد از تدوین اولین اصطلاح نامه سه زبانه فلسفه خبر داد و گفت: تدوین این اصطلاح نامه در دست اقدام است

وی خاطر نشان كرد: استفاده از اصطلاح‌نامه های علوم اسلامی در هر علمی، یكی از زیرساخت های مهم است كه می تواند كار محققان را تسهیل بخشد.

رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، فرهنگ سازی استفاده از اصطلاح نامه علوم اسلامی و سازماندهی اطلاعات، مدیریت اطلاعات اسلامی با بكار گیری ابزار رایانه ای در محیط مجازی ، ارائه الگوی مناسب و مطابق با استانداردهای پذیرفته جهانی در محیط مجازی در راستای مدیریت اطلاعات به منظور یاری رسانی به مراكز پژوهشی و محققان و پژوهندگان، ارائه اطلاعات و مدارك اسلامی با روش های نوین ساماندهی اطلاعات و معرفی و عرضه تولیدات و دستاوردهای علمی و پژوهشی را از اهم وظایف این مركز برشمرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha