چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ |۱۷ محرم ۱۴۴۶ | Jul 24, 2024

رئیس هیات علمی بعثه مقام معظم رهبری گفت: دعا می تواند قضای حتمی الهی را تغییر بدهد، بنابر این دعا جایگاه ویژه ای دارد و ما نباید از این جایگاه غفلت کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در همایش طلاب عمره گزار در مکه مکرمه با اشاره به موضوع دعا و نیایش گفت: مقوله دعا، مقوله ای دامنه دار است و در یک جلسه امکان بررسی همه ابعاد آن ممکن نیست.

 وی به فلسفه دعا، دعا از منظر پیشوایان و شرایط استجابت دعا اشاره و تصریح کرد: از روایات پیشوایان دین استفاده می شود که برای جلب رحمت پروردگار خدا دو سبب تعیین کرده است که عامل جلب رضایت خداوند است که عمل و سئوال این دو سبب است.

برپایه این گزارش به نقل از پایگاه حج، آیت الله حسینی بوشهری ابراز داشت: خداواند همیشه به اهل عمل از باب عمل به آن ها اجر و پاداش می دهد اما به گدایان که دست به دعا بر می دارند از باب تفضل به آن ها پاسخ می دهد.

وی در بیان معنای دعا گفت: دعا به معنای خواندن خداست، خواندن به همراه خواستن است، که هم عبد می خواند خدا را هم خدا عبد را می خواند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: دعا یک فرصت بی بدیل است که خداوند به بندگان عطا کرده است تا بتوانند از این طریق راه کمال را بپیمایند؛ بنابراین دعا تنها برای رفع بلا وبیماری ها جسمانی نیست، بلکه دعا پلکان تکامل است که ره صدساله را یک شبه می توان به وسیله آن طی کرد.

وی ادامه داد: دعا به انسان می رساند که تو نیازمند مطلق و خدا بی نیاز مطلق است، توفقیر محضی و او بی نیاز مطلق است، به ما می رساند که ما گدایم و دستمان خالی است و اگر لحظه ای ذات حق از ما دست بر دارد ما هیچ نداریم و گرفتار مصیبت می شویم.

* از دعا فاصله بگیریم، دچار بحران هویت می شویم

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگر از دعا فاصله بگیریم، دچار بحران هویت می شویم؛ هرگز نباید از دعا و خواستن در درگاه الهی غفلت کنیم؛ زیرا دعا سبب می شود انسان بیشتر به یاد خدا باشد.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: کسانی که با دعا فاصله دارند، دچار تنگ دستی معیشت  و سختی می شوند و به خاطر نداشتن رابطه با خدا همیشه در زندگی مضطرب هستند؛ زیرا انسان وقتی از خدا دور شود با شیطان همنشین می شود. بنابراین دعا مایه رشد تعلم و تربیت است.

وی در پاسخ به این سئوال که چگونه دعا کنیم؟ گفت: این که به چه شکلی دعا کنیم، پاسخ های مختلفی به آن داده شده، ولی بهترین دعا کردن آن است که ما به ادعیه که از معصومین علیهم السلام به ما رسیده رجوع کنیم؛ زیرا ائمه با خدا ارتباط نزدیکی دارند و شیوه درست دعا کردن را نیز آن ها بهتر می دانند.

امام جمعه قم ضمن هشدار به دوری از هر نوع دعا خواندن، گفت: هرگز توصیه نمی شود که انسان هر دعا را بخواند، زیرا خواندن دعا شیوه خاصی دارد، گاهی بدون توجه به این مساله انسان به جای خیر خواستن از خدا شر می خواهد که این خود آسیب است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha