پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

هنر باید تلنگری برای بیداری امت‌ها به سمت دانش و علم و معرف باشد؛ زیرا ظهور در دالان جهل محقق نمی‌شود و امت باید زمینه را فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر علی لاریجانی، صبح امروز در آیین افتتاح هشتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با اشاره به موضوع همایش (هنر زمینه‌ساز)، گفت: در آغاز باید تعریف خود را از هنر معلوم نماییم؛ زیرا برداشت‌ها و مسلک‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد؛ برخی هنر را ابزار می‌دانند و گروهی دیگر، وسیله سرگرمی و بعضی نیز هنر را وسیله‌ای برای بیان حقیقت می‌دانند.

وی ادامه داد: امروز برخی رسانه‌ها هنر را تنها وسیله‌ای برای سرگرمی می‌دانند و به کار می‌گیرند و هدفی بالاتر از آن ندارند، اما گروهی هستند که هنر را وسیله‌ای برای تعالی می‌دانند و این مفهوم در سنت اسلامی و سیره علما نیز آمده است.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که منابع چهارگانه قرآن، سنت،‌ عقل و اجماع وسیله‌ای برای کشف حقیقت است افزود: در سنت اسلامی عرصه‌های مختلفی  چون فقه، تاریخ، فلسفه، عرفان و... زمینه‌هایی برای کشف حقیقت هستند. اگر به آرای علمای اسلامی رجوع کنیم، می‌بینیم که نگاه منبسطی به حقیقت دارند؛ در این‌صورت هنر برای اینکه بخواهد متحمل بیان چنین حقایقی شود، نیاز به مولفه‌هاو شاخصه‌هایی دارد و باید بین صورت و راه سنخیت وجود داشته باشد.

وی به انتخاب قالب‌های مناسب هنری برای معرفی مضامین مهدوی اشاره و تصریح کرد: امروز در سلسله تکوینی عالم، حضرت مهدی‌(عج) سرپرستی همه ما را بر عهده دارد و در نامه‌ای که آن حضرت برای شیخ مفید نوشته‌اند حاوی نکات ارزنده‌ای است و درآن نامه‌«بر سرپرستی» تاکید دارند.

لاریجانی ادامه داد: اگر بتوانیم به مخاطب القا کنیم که در هر لحظه، تحت سرپرستی امام عصر‌(عج) هستیم تاثیرات بالایی در زندگی فرد خواهد داشت.

وی با اشاره به تاکید روایات بر «جهاد» و «مجاهده» گفت: امام عصر‌(عج) بر ضد ستمگران قیام می‌کند، حال چنانچه هنر عنصر مجاهدت را به خوبی به مخاطب یادآور شود، شرایط تغییر خواهد کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مظهر و مرکز اصلی ستم و ظلم در دنیا، آمریکا و صهیونیسم، است گفت: هنر اصیل باید این نکته را به مخاطب متذکر شود؛ در حالی که برخی تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا مردم از این مساله غفلت کنند.

وی افزود: در همین انقلاب‌های منطقه‌ای، آمریکا نقش کاملا مخربانه‌ای دارد به طوری که تا آخرین لحظه از حسنی مبارک دفاع می‌کرد و بعد از سقوط حسنی مبارک هم، تلاش‌های ظالمانه و مخربانه دیگری را در پیش گرفته است؛ در بحرین نیز به ظلم کمک می‌کند و پشتیبان اصی در مساله ظلم به فلسطینی‌ها است.

لاریجانی ادامه داد: در منطقه ما هر دیکتاتوری که وجود دارد، آمریکا از وی حمایت می‌کند و حزب  از حقوق بشر نیست، اما تمام فشار خود را بر روی سوریه متمرکز کرده‌اند؛ ما از اصلاحات در سوریه حمایت می‌کنیم، اما آیا حقیقتا آمریکا به دنبال اصلاحات و حقوق بشر است؟

وی، جریان وهابی را نیز لکه ننگی برای جهان اسلام دانست و اظهار داشت: تکفیری‌ها ادعای مجاهدت دارند، در جایی که به دنبال تفرقه‌انگیزی هستند؛ مجاهده یعنی کاری که حزب‌الله لبنان انجام داد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: تکفیری‌ها و وهابی‌ها اگر واقعا اهل مبارزه هستند، به جای آن‌که به جان مسلمان‌ها بیفتند، با دشمن اصلی یعنی آمریکا بجنگند.

وی تصریح کرد: ما باید نهادهای استکبار را بشناسیم و در هنر متجلی کنیم، نه اینکه به سراغ مسایل فرعی برویم.

لاریجانی با بیان این‌که طبق روایات با ظهور حضرت مهدی‌(عج) عقل‌ها متکامل می‌شود، گفت: انتظار آن است که به این سمت پیش برویم، نه این‌که در خانه بنشینیم؛ هنر باید تلنگری برای بیداری امت‌ها به سمت دانش و علم و معرف باشد؛ زیرا ظهور در دالان جهل محقق نمی‌شود و امت باید زمینه را فراهم کند.

رییس مجلس شورای اسلامی به برقراری امنیت در دوران حکومت حضرت مهدی‌(عج) اشاره و تصریح کرد: باید به جای اختلاف‌افکنی و کینه‌توزی نسبت به همدیگر، روح مودت و احترام درون امت اسلامی تقویت کنیم، به ویژه آن‌که تمام فرق اسلامی بر ظهور حضرت مهدی‌(عج) اتفاق دارند و دلیلی ندارد که جامعه را متفرق کنیم؛ بنابراین هنر می‌تواند امت اسلامی را به هم پیوند دهد و این خط را دنبال کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha