یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

امروز که دشمنان برای نابودی ما دست به دست هم داده‌اند،‌ می‌توان با توکل بر خدا، وحدت و پرهیز از اختلاف و صبر و ساده‌زیستی در برابر همه آنها ایستاد و هیچ هراسی از تهدیدات آنان نداشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، ظهر امروز، در ادامه سلسله مباحث تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در ادامه تفسیر آیات سوره مبارکه احزاب اظهار داشتند: خداوند در آیات آغازین این سوره به پیامبر اسلام(ص) می‌گوید که ای پیامبر از وحی الهی پیروی کن.

معظم‌له با بیان این که سلیقه رسول اکرم(ص) بهترین سلیقه‌ها می‌باشد، افزودند: با این حال، خداوند تأکید می‌کند که پیامبر(ص) تنها از وحی الهی تبعیت کند. در آیه 203 سوره اعراف نیز آمده است که پیامبر(ص) تنها از دستوراتی که از سوی خدا صادر می‌شود، پیروی می‌کند.

ایشان، تبعیت محض از وحی الهی را امری ضروری در جامعه امروزی دانستند و با بیان این که این مطلب، برای سه گروه درس است، گفتند:‌ نخستین گروه، اهل سنت هستند که وقتی دستشان به نصوص نمی‌رسد، با قیاس و سلیقه شخصی و اجتهادی که مفهوم سلیقه شخصی دارد، عمل می‌کنند.

حضرت آیت‌الله مکارم‌‌شیرازی افزودند: چطور می‌شود با قیاس و سلیقه شخصی، فتاوایی را داد و برای مردم واجب‌القبول کرد؟

ایشان افرادی که قائل به احکام اسلامی بر اساس عرف جامعه هستند، را از دیگر افرادی دانستند که چنین آیه‌ای برای آنها درس است و ادامه دادند: گروهی که این‌روزها پیدا شده‌اند و قائل به این هستند که دین باید بر اساس عرف جامعه باشد؛ به این معنی که اگر مسئله حجاب و عفاف و ارتباط زن و مرد در روزگاری پذیرفته شده بود، حکم اسلامی بر آن بود، ولی اگر در جامعه‌ای این مسائل پذیرفته نباشد، حکم اسلامی نیز باید بر اساس این عرف باشد.

این مرجع تقلید افزودند: امامان معصوم(علیهم‌السلام) گفته‌اند، هر حدیثی که می‌گوییم، چیزی است که از پیامبر اسلام(ص) رسیده است و رسول اکرم(ص) نیز آنچه می‌گفت، چیزی بود که از سوی خدا به او می‌رسید.

ایشان به رویکرد صوفیان نسبت به احکام الهی اشاره کردند و گفتند: صوفیان می‌گویند که هرچه جناب قطب ما دستور دهد، برای همه واجب‌الاطاعه است؛ این درحالی است که نص صریح قرآن تصریح دارد که همه باید تابع وحی الهی باشند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با مطرح کردن یک سؤال در این عرصه گفتند: سؤال می‌شود که اگر شما می‌گویید همه چیز را از وحی می گیریم، در مسائل مستحدثه چه می‌کنید؟ در احکامی مانند پیوند اعضا و تلقیح مصنوعی که آیه و روایتی وجود ندارد؟ در پاسخ به این‌ها می‌توان گفت که در وحی آسمانی و روایات، دستورات کلی وجود دارد که می‌توان بر اساس آن احکام جدید را فهمید.

ایشان در ادامه، توکل بر خدا را نکته دیگر در سوره احزاب معرفی کردند و ادامه دادند: در این سوره خداوند می‌فرماید که ای پیامبر(ص) در برابر انبوه مشکلات که از سوی دشمنان به تو می‌رسد، نترس و بر خدا توکل کن. این آیه به ما می‌گوید که نسبت به تهدیدات دشمن هیچ‌گاه ترس به دل راه ندهید و خدا برای ما کافی است.

معظم‌له با بیان این که ما در انقلاب  اسلامی و جنگ تحمیلی نتیجه توکل بر خدا را دیده‌ایم، گفتند: جنگ تحمیلی، به نوعی جنگ احزاب بود که از سوی استکبار جهانی به  ایران اسلامی تحمیل شد، ولی با توکل بر خدا توانستیم در برابر آنها بایستیم.

این مرجع تقلید یادآور شدند: امروز که دشمنان برای نابودی ما دست به دست هم داده‌اند،‌ می‌توان با توکل بر خدا، دست به دست هم داده و با وحدت و پرهیز از ایجاد اختلاف و مقاومت و صبر و ساده‌زیستی در برابر همه آنها ایستاد.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: اگر در خانه خدا برویم و از صمیم دل خدا را بخوانیم، مشکلات فردی، مشکلات ایران اسلامی و مشکلات تمامی مسلمانان در سراسر جهان، برطرف خواهد شد.

انتهای پیام//  313/15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha