جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به آیه 13 سوره مبارکه حجرات، بر لزوم پرهیز از تجسس در کار دیگران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی ، غروب روز گذشته طی سخنانی در جلسه تفسیر سوره مبارکه حجرات که در مسجد علی المرتضی (ع) قم برگزار شد، با اشاره به آیه دوازدهم این سوره مبنی بر لزوم پرهیز جدی از تجسس و غیبت دیگران، ابراز داشت: در روایات بسیاری بر این نکته مهم تاکید شده که با غیبت و تهمت قلب انسان آلوده می شود.

وی همچنین افزود: امام سجاد (ع) در رساله حقوق خویش می فرمایند که حقِ گوش آن است که انسان آن را از شنیدن غیبت و چیزهایی که حلال نیست، بازبدارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که هم غیبت کننده و هم کسی که غیبت را می شنود، مرتکب گناه می شوند، گفت: پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند کسی که غیبت برادر دینی اش را می شنود و می داند که حرف های زده شده علیه آن دروغ است اگر از او دفاع کند ، خداوند متعال هزار باب بدی را از او در دنیا و آخرت دفع می کند.

وی اضافه کرد: اساسا حتی اگر مطالبی که در غیبت مطرح می شود،درست هم باشد، با این حال باید از این کار پرهیز کرد و مجلس غیبت را ترک کرد.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) همچنین می فرماید اگر کسی شنونده غیبت باشد و حال آن که می تواند غیبت شونده را یاری کند اما از این کار سرباز زند، خدا او را در دنیا و آخرت بدبخت می کند.

این استاد حوزه بیان داشت: از آیات و روایات این گونه استنباط می شود که وقتی توبه غیبت کننده مورد قبول قرار می گیرد که او از کسی که غیبت او را کرده حلالیت بطلبد و از او در درگاه الهی طلب غفران نماید.

*کفاره غیبت

وی افزود: در برخی از روایات آمده که از جمله کفاره های غیبت آن است که فرد غیبت کننده هر گاه به یاد غیبتش افتاد برای کسی که غیبت او را کرده ، طلب استغفار کند و یا به نیابت از او خیرات نماید.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه با اشاره به آیه سیزدهم سوره مبارکه حجرات، اظهار داشت: خداوند متعال در این آیه بر این نکته تاکید می کند که همه انسان در خلقت با هم برابر و همگی از فرزندان حضرت آدم (ع) هستند بنابر این کسی بر دیگری برتری ندارد.

وی یادآور شد: اما این که مردم از زن و مرد و شعبه ها و قبایل مختلف آفریده شده اند به خاطر بازشناسی همدیگر در روابط اجتماعی است و تنها ملاک و شاخصه برتری انسان بر انسان دیگر ، در تقوای اوست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha